Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Lip 2012 19:32 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 154 967
niebieski
Dzięki zmianom w rozkładzie lotów Wizza, mogłem skorzystać z prawa do zmiany terminu lotu na 14 dni przed pierwotnym terminem- wkręciłem się w daty 5-10 października a 6 lub 7 mają się odbyć na Camp Nou Gran Derbi. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś ma jakieś doświadczenie z kupowaniem na taki mecz biletów, nie będąc Socios? Może ktoś jest z Barcelony i byłby w stanie za kieliszek chleba pomóc w załatwieniu takich wejściówek? Czytałem, że można kupić bilety u koników przed meczem za około 500 euro, ale to jest dużo za dużo, a może to tylko plotki i da się kupić bilet taniej to jest powiedzmy do 300 euro? Może ktoś zna jakieś pewne źródło, gdzie można dostać bilety na ten mecz?
 Profil Relacje PM off  

City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹 City break we Włoszech 🍝 Loty do Bari i hotel za 609 PLN 🇮🇹
Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️ Rewelacja 🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1158 PLN 😍 Również na wakacje ☀️
#2 PostWysłany: 18 Lip 2012 20:53 
Moderator forum

Doswiadczenia nie mam, samo bycie w Bar-nie nie wystarcza :D
moze - ale nie spodziewalbym sie niskich cen
ticketMaster , ticketBureau lub Barcelona-On-Line.es , Athnea (?)
Slyszalem ze "koniki" to glownie odsprzedajacy na ten mecz swoje karnety socis, moze na LoQuo.com > barcelona znajdziesz oferty, ale to oczywiscie z reki do reki , zatem gwarancji nie ma.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Lip 2012 23:17 
Awatar użytkownika

niebieski
w tej chwili taki bilet można zamówić za około 1950 zł, cena masakryczna ;/ może u koników uda się taniej przed meczem... proszę o info jakby ktoś coś słyszał
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lip 2012 10:58 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 92 349
niebieski
Z drugiej strony jeśli pojedziesz w ciemno i okaże się że dostaniesz od konika ale 2x drożej będziesz trochę pod ścianą
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Lip 2012 11:16 

złoty
jak masz kartę kredytową z opcją 3d-secure ( a tylko 2 lub 3 banki w kraju posiadają) to możesz czekać na oficjalną sprzedaż biletów na portalu klubowym, zwykle rozpoczyna się przed kolejną kolejką w poniedziałek o 10 rano.
jeśli będziesz kilka dni wcześniej, możesz podjechać z samego rana do kas - w Madrycie udało mi się tak kupić 4 bilety dzień przed meczem z Athletic Bilbao (wiem że Gran Derbi to inna ranga, ale nawet pomimo pierwszeństwa socios jakieś 10% biletów powinno być przeznaczonych do ogólnej sprzedaży przez internet/w kasach na tydzień przed spotkaniem)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Lip 2012 11:23 

niebieski
Teoretycznie najlepiej bilety zamawiać na stronie http://www.ticketmaster.es/nav/en/index.html nie pamiętam dokładnie, ale chyba mogą je dostarczyć do hotelu albo idzie się do takiego specjalnego automatu przed stadionem i tam się drukuje. Przy czym bilety na dany mecz pojawiają się dopiero w poniedziałek przed meczem (albo 2 tygodnie przed, też już nie pamiętam), a skoro mowa o GD to może być trochę problem z dostępnością.

Co do koników to nie wiem jak w Barcelonie, ale w Madrycie bilety przed meczem są do kupienia w rozsądnych cenach (tak ok. 20-30 euro ponad ich wartość nominalną), no ale na GD może być sporo drożej.

Trochę na ten temat (w kontekście Realu, ale Barcy będzie pewnie podobnie) http://forum.realmadrid.pl/viewtopic.php?t=9167

#7 PostWysłany: 28 Sie 2012 16:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Polowałem na ticketmaster, biletów nie było 5 minut po otwarciu sprzedaży :) Zostaje spróbować u koników, jeżeli to nie wypali są w mieście tworzone jakieś strefy kibica gdzie można obejrzeć mecz? Ewentualnie jakiś pub, gdzie wśród kibiców Barcy, przy piwku można obejrzeć mecz w TV? ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Wrz 2012 21:01 

Witam, zapraszam do kontaktu na priv, chętnie pomogę w znalezieniu biletu na Barca v Real Madrid, na chwilę obecną cena najtańszego biletu to ok 300 Euro. Zachęcam do kontaktu na priv
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Paź 2012 09:58 

niebieski
Nominalna cena najtańszego biletu (trybuna General) to 98 euro, tak więcej koleżanka wyżej kasuje 300%. Ja bym nie przepłacał.

Na ostatnie Gran Derby, na których byłem, kupiłem bilet bodaj 2 dni przed meczem, przez ticketmaster, po wrzuceniu puli miejsc zwolnionych przez Seient Lliure. Bilety były dostępne przez 15-20 minut. Ja bym próbował w ten sposób, a dopiero jeśli się nie uda, przed stadionem.

#10 PostWysłany: 03 Paź 2012 10:40 

Rozumiem, że macie bilety już w ręce??? :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Paź 2012 10:55 
Moderator forum

iwona1982 napisał(a):
Witam, zapraszam do kontaktu na priv, chętnie pomogę w znalezieniu biletu na Barca v Real Madrid, na chwilę obecną cena najtańszego biletu to ok 300 Euro. Zachęcam do kontaktu na priv

Witam, napisz cos wiecej tu na forum,kim jestes, jak wyobrazasz sobie transakcje . Platnosc a uzyskanie biletow (jesli chodzi o bilety)

A.

Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Paź 2012 11:00 

niebieski
kupić bilet na gran derbi nie jest łatwo delikatnie mówiąc:

1. generalnie sprzedaje sie bardzo mało biletów w tzn wolnej sprzedaży i sa one drogie
2. bilety bez problemów kupia sobie członkowie sympatyków FCB ale...dopiero po kilku latach bycia w fan-klubie
3. jedyna realna (bo jest realna i chyba sporo zależy od sympatyków RCM, którzy akurat nie mogą przyjechać do bcn i vice versa) możliwość to czekać aż któryś z członków klubu wystawi swój bilet na sprzedaż na oficjalnej stronie FCB. piszą tam, ze ponoć 48 godzin przed meczem jest najwięcej wolnych biletów co nie znaczy ze jest ich dużo
4. na ticketmaster nie kupisz
5. możesz kupić długopis barcy za 500 euro z biletem gratis(ale ja bym wolał sprzedającą) ;)

generalnie ktoś kto mieszka w bcn i jest członkiem klubu i nie będzie szedł na mecz(co sie prawie nie zdarza) nie będzie wystawiał tego biletu tak jak wyżej wspomniałem bo ma od ... znajomych, którzy tylko na to czekają i z radością od niego ten bilet odkupią
w/w informacje mam właśnie od takie osoby która czeka aż któryś ze znajomych nie będzie chciał isc :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 03 Paź 2012 13:07 

niebieski
Jako socio Barcelony od 6 lat nieco skoryguję te informacje.

Członkowie klubu mogą kupować bilety na wszystkie mecze w dowolnym momencie, sprzedaż dla zwykłych kibiców zaczyna się chyba 2 tygodnie przed meczem. Tak więc biletów na Real jest w wolnej sprzedaży (poza abonamentami) tyle samo co na inne mecze. Z tym, że w momencie rozpoczęcia sprzedaży dla socios (sierpień-wrzesień) te 8 czy 10 tysięcy biletów rozchodzi się błyskawicznie.

Potem można już liczyć tylko na zwroty osób, które posiadają abonament sezonowy (Seient Lliure). Zazwyczaj bilety ze zwrotów są wrzucane pulami, na przykład 5, 3, 2 dni przed meczem i w dniu meczu. I wtedy można kupić bilet - nawet nie bedąc socio. Trzeba mieć szybkie łącze i farta.

Bilety te można kupić w kasach, na oficjalnej stronie (ale tylko płacąc hiszpańską kartą!) oraz na serwisach ticketmaster i servicaixa (ale ona przekierowuje na ticketmastera, więc chyba się polączyli).

Tak jak pisałem wyżej, ja na Gran Derby 2 lata temu kupiłem dwa bilety chyba w przeddzień meczu albo 2 dni przed, przez ticketmastera.

#14 PostWysłany: 03 Paź 2012 14:57 

niebieski
alav napisał(a):
...
Tak jak pisałem wyżej, ja na Gran Derby 2 lata temu kupiłem dwa bilety chyba w przeddzień meczu albo 2 dni przed, przez ticketmastera.

a po ile to było wtedy?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 03 Paź 2012 15:10 

niebieski
Ze zniżką dla socio było chyba około 110 euro za miejsce na trybunie za bramką na drugim poziomie. Nieco z boku, w okolicach chorągiewki.

Warto było zapłacić i być świadkiem, jak The Special One zamienia się w The Special Five :D

#16 PostWysłany: 03 Paź 2012 17:13 

Jeśli ktoś potrzebuję dwóch biletów to mogę dać namiary. Cena: 525 euro za dwa bilety obok siebie za bramką. Płatność w Barcelonie w sobotę około 17-18 godziny niedaleko Paral-Lel. Sam miałem skorzystać, ale mam możliwość kupna taniej. Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off
michalpolofcb lubi ten post.
michalpolofcb uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 03 Paź 2012 18:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Sebgel za ile kupujesz? Jest realne kupić bilet za 200 euro?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 04 Paź 2012 11:53 

Jeszcze ze dwa tygodnie temu było - teraz nie wiem. Znajomy ma znajomego Socio, który się nie wybiera na mecz i udało mi się kupić poprzez oficjalną sprzedaż dla socios. Chcesz ten adres mailowy do tego Hiszpana, który ma bilety za 265 euro? Jeśli tak to napisz na priv. Myślę, że zjedzie to ceny 225euro za bilet.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 04 Paź 2012 15:10 
Awatar użytkownika

niebieski
spróbuję jeszcze kupić oficjalnie, widzę, że bilety znowu są w sprzedaży. Jest na tym forum jakiś Socio? Dam na dobrą polską wódkę, jeżeli pomoże mi kupić ten bilet.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 04 Paź 2012 19:27 
Moderator forum

alav napisał(a):
Jako socio Barcelony od 6 lat

A.

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość