Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 20 Kwi 2023 08:13 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Po 2 ostatnich średnio udanych wyjazdach (nie na Azory) uznałem, że wpływ pogody na satysfakcję jest niemały, i nie zawsze warto jechać tylko dlatego, że jest tanio. Odkryłem, że w zimie lepiej lecieć do ciepłych krajów ;)
 Profil Relacje PM off
szyderca87 uważa post za pomocny.

Dubaj, Hongkong i Wietnam za 2605 PLN 😲 Do Polski wrócisz bezpośrednio z Phu Quoc❗ Dubaj, Hongkong i Wietnam za 2605 PLN 😲 Do Polski wrócisz bezpośrednio z Phu Quoc❗
🏝️ Egipt na wyciągnięcie ręki 😎 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem za 2575 PLN 🏝️ Egipt na wyciągnięcie ręki 😎 All inclusive w 5* hotelu z aquaparkiem za 2575 PLN
#82 PostWysłany: 20 Kwi 2023 08:18 

srebrny
Proponuję rozmowę o pogodzie przenieść do innego wątku.
Każdy zdrowo rozsądkowy człowiek wie czego spodziewać się po tym kierunku w tym terminie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#83 PostWysłany: 20 Kwi 2023 08:22 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
brachol napisał(a):
W styczniu też były podobne ceny?
pozdrawiam

Ja lecę w środę na majówkę, a kupiłem w czerwcu zeszłego roku. Też po ok. 500 zł. Plus był taki, że były bardzo dogodne przesiadki, które potem zmienili na powrocie, że potrzebna jest nocka w LIS. Po kontakcie z TAP, powiedzieli by wziąć rachunek za hotel i złożyć reklamację.
Może zwrócą.
Zeus lubi ten post.
brachol uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 20 Kwi 2023 09:00 

srebrny
piotrkr napisał(a):

Rzuciłem okiem na ten wpis i jestem zdziwiony że na czymś takim opierasz swoją wiedzę. Autor zaczyna od tego że był raz na Sao Miguel i generalnie to wystarczy bo wszystkie wyspy są takie same. Dalej pisze że od listopada do kwietnia jest 12 stopni. I na tym w zasadzie skończyłem lekturę bo szkoda czasu. Ja akurat w podanym okresie byłem tam kilka razy i 12 stopni to mi się chyba nie przytrafiło. Co prawda opady są na porządku dziennym (o czym chyba wie każdy kto tam leci) ale po kiepskim dniu z opadami może wyjść słońce i zrobić się prawdziwy upał. Tak że jeśli w oparciu o takie strony z informacjami planujesz swoje podróże to powodzenia.
 Profil Relacje PM off
14 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#85 PostWysłany: 20 Kwi 2023 10:22 

Plaża:

Praia da Calheta , południowo-zachodnie wybrzeże, 31-01-2022 około 11.25.

Dyskusja o pogodzie i linkowanie jaką ktoś inny miał pogodę w 20XX - jałowa.

Załączniki:
received_1000700780551078.jpeg
received_1000700780551078.jpeg [ 92.08 KiB | Obejrzany 2233 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 20 Kwi 2023 10:33 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
Madera to jednak troche inny temat niż Azory pogodowo ;)
2 ludzi lubi ten post.

#87 PostWysłany: 20 Kwi 2023 11:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Pogoda na Azorach jest jeszcze bardziej nieprzewidywalna od zmian Tapa:D nawet z dnia na dzień się nie sprawdza;) póki co na 5 dni mieliśmy 3 słoneczne, 2 pochmurne z przelotnymi opadami, ale bez tragedii, lało tylko w nocy.
Co do ceny to w styczniu na wiosnę/lato była promocja Tapa na PDL za 700/800zł rt z waw. Radzę sprawdzać ceny wynajmu aut, bo np.jak porównywałam kwiecień z czerwcem to była duża różnica. Dodatkowo też warto sprawdzić jak pływaja promy,jeśli ktoś chce skorzystać, bo one też nie są całoroczne.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#88 PostWysłany: 02 Gru 2023 19:02 

złoty
Odkopuję wątek - czy komuś z tego deala (albo i innego podobnego) udało się przełożyć rezerwację u OTA po zmianach? Odwołali mi lot powrotny i przełożyli na taki z kiblowaniem w LIS, co średnio mi odpowiada. Próbowałem zmienić ze stycznia na maj/czerwiec, ale jeden z upartych agentów G2G twierdzi, że jedyna możliwość rebookingu to +/- 3 dni. Jest na co liczyć czy raczej trzeba się pogodzić ze swoim losem?

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: mucha oraz 12 gości