Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 23 Mar 2023 14:30 

HON fly4free
NBE322 napisał(a):
Takie ceny do ICN/NRT to śpiew przeszłości
Naprawdę... Sprawdzam. Nawet Lufthansa ma "takie ceny" (rozejrzyj się po okolicy, ceny do Seulu i to z Polski za 1900-2000 zł.) Do tego teraz wyszukana bez żadnego problemu, więc? Więc taka cena jest ok... https://www.skyscanner.no/transport/d/W ... -12-07/WRO
Oferta konkurencji, w zasadzie lepsza (przynajmniej ICN na ten moment) - wałkowana wielokrotnie na f4f.
Załącznik:
_nic4.png
_nic4.png [ 23.57 KiB | Obejrzany 1439 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

🚨TANIO🚨 City break (z weekendem) w Kutaisi za 420 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel 😎 🚨TANIO🚨 City break (z weekendem) w Kutaisi za 420 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel 😎
Egipt w świetnej cenie 🌴🏖️ Tydzień all inclusive w 4* hotelu za 1947 PLN Egipt w świetnej cenie 🌴🏖️ Tydzień all inclusive w 4* hotelu za 1947 PLN
#22 PostWysłany: 23 Mar 2023 16:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Ostatnio dałem się przekonać argumentacji, że nie ma większego znaczenia, że super oferta to wtedy, gdy cena jest wcale nie niska, ale święta/ferie/boże ciało. Bo deal to deal - oczy mają wychodzić z orbit. Ale jako zainteresowany tym kierunkiem to jednak widzę różnicę:
1) Sam bym tego lotu pewnie nie znalazł.
2) Loty z polski cenowo są okej (zresztą sam wrzucałem akurat LH z WRO gdzieś w komentarzu, bo na tle biedy było warto odnotowania), ale ich zasadniczą wadą jest to, że są w listopadzie, a więc w Korei już chłodno.
3) Jeju robi jednak różnicę, da się tam zrobić powrót z ICN, więc zostaje bilet OW i względnie tanio można mieć Jeju i Seul.
4) W efekcie LH bym nie kupił, ale ten bym kupił.

Więc może oddzielny wątek "To nie deal, ale warto odnotować"? :)
 Profil Relacje PM off
kbk lubi ten post.

#23 PostWysłany: 23 Mar 2023 18:13 

Czy ktoś z Was może weryfikował jak wygląda kwestia obostrzeń związanych z COVID-19 w związku z tranzytem w Szanghaju? Z tego co ustaliłem, w przypadku lotów w obu kierunkach, niezbędne jest posiadanie ważnego testu PCR. Mimo wszystko to poważne obciążenie, no i istotny dodatkowy koszt związany z lotem przez Chiny kontynentalne.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 23 Mar 2023 18:31 

rafal.is napisał(a):
Czy ktoś z Was może weryfikował jak wygląda kwestia obostrzeń związanych z COVID-19 w związku z tranzytem w Szanghaju? Z tego co ustaliłem, w przypadku lotów w obu kierunkach, niezbędne jest posiadanie ważnego testu PCR. Mimo wszystko to poważne obciążenie, no i istotny dodatkowy koszt związany z lotem przez Chiny kontynentalne.

Raczej trzeba. Zgłębiałem temat niedawno, kiedy chciałem kupić loty Air Chinana na Tajwan z przesiadką w Pekinie. W ambasadzie Chin w Warszawie nie wiedzieli i kazali się pytać w liniach lotniczych. Air China też nie wiedziała. Biuro w Warszawie w odpowiedzi na maila napisało mi, że nie trzeba. Z kolei ich biuro w Niemczech i europejskie call center twierdziło, że na 100% trzeba. Na stronie IATA https://www.iatatravelcentre.com/world.php też jest napisane, że test PCR zrobiony na 48h przed lotem trzeba mieć nawet jeśli masz tylko przesiadkę w Chinach.
 Profil Relacje PM off
rafal.is lubi ten post.

#25 PostWysłany: 23 Mar 2023 19:17 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
Cytuj:

Ponad 5 lat do pierwszego wpisu ? Chyba rekord ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 23 Mar 2023 19:18 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
I tym "optymistycznym" akcentem możemy chyba zamknąć dyskusję, czy jest to deal, czy też nie. Robienie testów to dodatkowe koszty i średnia przyjemność. Jest tyle innych pięknych miejsc na świecie, do których można pojechać bez tych dodatkowych ceregieli. I przy okazji unikniemy finansowania linii z kraju ściśle współpracującego z putinowską Rosją.
Rockriderr lubi ten post.

#27 PostWysłany: 23 Mar 2023 19:23 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
Cytuj:
przy okazji unikniemy finansowania linii z kraju ściśle współpracującego z putinowską Rosj

@Sudoku
Należałoby zacząć od krajów Europy i nie tylko a w szczególności firm z tych krajów. :lol: Wciąż chętnie kupowanych tanich biletach w promocji do Belgradu czy Budapesztu. Tak, tak, to nie to samo, ale kto wyznaczy granicę poprawności politycznej?

Ale wracając do tematu 2,2 czy 2,3tys nie jestem przekonany czy to taka świetna oferta jak doliczyć doloty,noclegi i stracony czas na doloty i powroty.
Podobne oferty się zdarzają, ostatnio EY i jednak linia nieco lepsza ;)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 23 Mar 2023 21:18 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
niebieski
Ale tu rozgrzała dyskusja. Nawet nie wiedziałem, że to taki trochę kij w mrowisko. Jeśli uważacie, ze wyszukana opcja jest do bani to po prostu usunięcie wątek - nie obrażę się. Ja przeglądałem loty z Polski do Tokio bardzo intensywnie i nie znalazłem nic z wylotem z PL poniżej 3k z sensownym czasem podróży - ale może źle szukałem. ICN zawsze był tańszy i zawsze można było znaleźć go w PL z dobrych cenach. Inaczej jest z Tokio i całą Japonią która jest dużo ciekawsza (przynajmniej dla mnie) niż Korea.
6 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Uffff oraz 11 gości