Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 22 Lut 2023 11:16 
Awatar użytkownika

Loty: 175
Kilometry: 562 413
niebieski
Jak jest z tą expedią w przypadku gdy linia wprowadzi zmiany w rozkładzie? Pobierają za to opłatę? Przy wyborze lotów w tej najtańszej opcji pisze 150E za zmiany ale czy to chodzi o zmiany które ja bym chciała wprowadzić czy jak linia coś namiesza w rozkładzie to też?

Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN Słoneczne połączenie 🌤️👙 Malediwy i Sri Lanka w jednej podróży z Warszawy za 2415 PLN
Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN Greckie wczasy w 4* hotelu 🇬🇷🏨 All inclusive na Rodos za 2286 PLN
#22 PostWysłany: 22 Lut 2023 11:27 

srebrny
Jak ty chcesz wprowadzić zmianę to 150 euro. Jak linia to sami zmieniają, jak coś nie pasi to kontakt z nimi - expedia jest bdb OTA, chyba najlepszym.
 Profil Relacje PM off
Olencjaaa uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 22 Lut 2023 12:39 

HON fly4free
Nie wiem skąd ten optymizm na temat Expedii. Moje doświadczenia z Expedią (przeróżne wersje - .de, .hk, com, .br, .ie itd) - dziesiątki godzin na telefonie, bardzo przeciętny serwis, nierzadko z Hindusem i psem szczekającym w tle. Często "nie da się" i propozycja zwrotu kasy zamiast znalezienia sensownego lotu w zamian. Z Priceline mam jednak lepsze doświadczenia, oczywiście nie przez czat, tylko telefonicznie. Natomiast oba serwisy nie różnią się jeśli chodzi o zwrot kasy - robią co należy, choć zdarzają się wpadki.

Co do dostępności lotów na OTA to nie jest takie proste, zależy od tego, kto wystawił bilet i dostępność musi być dokładnie u podmiotu wystawiającego, a nie w ogóle. To robi czasem ogromną różnicę i można się bezzasadnie denerwować. Klasyczny przykład - czasami bilet wystawia taki dziwoląg o nazwie Hahn Air (HR, etix zaczyna się od 169). Jest to firma robiąca sprzedaż biletów kombinowanych z różnymi liniami lotniczymi, zwłaszcza takimi, które między sobą nie mają porozumienia. Tak wystawiony bilet, jeśli się coś zmieni, to dramat. Ale nie OTA jest tu winne tylko fakt, że HR nie daje prawie żadnej dostępności biletów, a musi to być dostępność serwowana przez "169" właśnie. Przeciętny Kowalski będzie się denerwował, nie wiedząc o takich konsekwencjach (bo skądinąd zasługi HR na polu "tanich biletów" są niezaprzeczalne :lol:).
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 22 Lut 2023 12:43 

srebrny
@man4business

Akurat loty były wystawione przez IB, na powrocie pierwszy odcinek wystawiało AA (IB nie obsługuje CUN), loty które chciałem dokładnie były takie same jak w tej mojej konfiguracji, ale konsultant twierdził że 1) wszystko musi być by IB (na informację, iż IB nie lata do CUN i na oryginalnym bilecie było AA) to stwierdził, że nie ma dostępności ;) Mimo, że normalnie priceline sprzedawało dokładnie te same loty w tej samej cenie.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 22 Lut 2023 13:20 

HON fly4free
Jeśli miałeś jeden bilet, to był to jeden wystawca (np. Iberia), nawet jeśli różne loty były realizowane przez AA itp. Dostępność lotów realizowanych przez AA może być różna - musiałbyś kupić ten bilet, o którym twierdzisz, że "priceline sprzedaje", żeby zobaczyć, kto go by wystawił, może by się okazało, że tym razem np. nie IB. Nie twierdzę, że OTA nie ściemniają, tylko twierdzę, że expedia jest słabym OTA (nie lepszym niż priceline), jedyna różnica z takimi OTA jak mytrip/g2g itp. jest taka, że nie tworzy jakichś wariantów obsługi płatnej / bezpłatnej jeśli dodasz lub nie jakiś koszt podczas zakupu biletu. Możesz więc dzwonić do woli...
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 22 Lut 2023 13:46 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 620 405
niebieski
A poza dywagacjami poza OTA ktoś to w końcu kupił? Czy mam przecierać szlaki bo planuje juz zdecydowany to przeprocedowac w ciagu kilku godzin

#27 PostWysłany: 22 Lut 2023 15:18 
Awatar użytkownika

niebieski
@Robaku przez expedie będziesz kupował?

#28 PostWysłany: 22 Lut 2023 15:59 
Awatar użytkownika

Loty: 245
Kilometry: 518 982
platynowy
Robaku napisał(a):
A poza dywagacjami poza OTA ktoś to w końcu kupił? Czy mam przecierać szlaki bo planuje juz zdecydowany to przeprocedowac w ciagu kilku godzin

tak, kilka postow wczesniej pisalem ze ja to kupowalem i przelatywalem w grudniu i polecam ;) to nie jest blad cenowy i taryfa jest dostepna od dawna wiec moim zdaniem nie ma czym sie stresowac tylko usiasc i na spokojnie ;)
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.
Olencjaaa uważa post za pomocny.

#29 PostWysłany: 23 Lut 2023 16:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Kupiliśmy bilety przez expedie i odrazu widać rezerwację na British i Cathay :D
Potrzebowaliśmy biletów na wrzesień do Singapuru ale do tej pory nic się nie trafiło rozsądnego, w ekonomicznej wychodziło drożej niż z tego dealu :lol: a przy okazji parę dni spędzimy w Hongkongu
3 ludzi lubi ten post.

#30 PostWysłany: 28 Lut 2023 03:27 

HON fly4free
Ta taryfa dostępna jest także OW ex WAW/KRK za mniej więcej połowę ceny jeśli komuś to do czegoś spasuje.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość