Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 11 Lip 2020 11:36 
Awatar użytkownika

srebrny
p.wl napisał(a):
Lotnisko w DUB jest raczej sredniej wielkosci.

polemizowałbym [acz to akademicka dyskusja]: jak chodzi o ilość pasażerów to jest bodajże 10 czy 11 w Europie.
Jak chodzi o wielkość terminala to ten RyanAirowy nie jest szczególnie wielki [w sumie ten AerLingusowy też], ale mały też nie, a korytarze są tak zrobione że wyjście zajmuje naprawdę sporo czasu (porównywalnie do MAD T1/T2/T3 czy BCN T1 z tych które dobrze znam). Ponowne dojście do gate trochę też, zwłaszcza jeśli to jedna z ostatnich bramek.
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#22 PostWysłany: 11 Lip 2020 17:10 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 958 331
niebieski
Tak, masz racje, jesli chodzi o liczbe pasazerow, to owszem - DUB jest w szerokiej czolowce europejskiej, jednak ze swoimi 30 milionami do podium ma jeszcze jedynie 40 milionow.

Terminale nie sa duze; T2 (EI, linie polnocnoamerykanskie, ME3, CX) jest oddalony od starszego T1 (wszystkie inne linie, nie jest to terminal Ryanaira) o jakies 150m. Jeszcze kilkanascie lat temu istnial tylko T1 i byl naprawde maly. Potem dobudowano pier Ryanaira, do konca ktorego normalnym krokiem marszowym od security jest 7-8 minut (sa chodniki ruchome). Pier nieco "opada" ku bramkom, wiec nawet z bagazem na kolkach idzie sie komfortowo.

Wyloty z DUB sa super wygodne (1 minuta spaceru do bramek LH, LX, TK w T1, US preclearance na miejscu w T2 (w US wychodzimy jak z lotu krajowego), niedrogie zakupy (kosmetyki tansze niz np. w DOH, SIN, HKG czy BKK), palarnia na otwartym powietrzu), gorzej niestety z przylotami, co oczywiste, bo ROI nie nalezy do Schengen. Trzeba przejsc kontrole paszportowa, ktora moze zajac... ile? Nigdy nie ma pewnosci. Moj rekord to godzina po przylocie w przedpoludniowej fali Aer Lingusa i lotow z US. Ale najczesciej jest to kilka minut.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 01 Lut 2023 23:23 
Awatar użytkownika

złoty
Są gdzieś na lotnisku czy w okolicach miejsca do przechowania bagażu? Mam całodniową przesiadkę i średnio mi się chcę paradować po mieście z dobytkiem...
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 01 Lut 2023 23:30 

złoty
abelincoln napisał(a):
Są gdzieś na lotnisku czy w okolicach miejsca do przechowania bagażu? Mam całodniową przesiadkę i średnio mi się chcę paradować po mieście z dobytkiem...

Jest przechowalnia na lotnisku... Ale, w lecie, policzyłem sobie koszta przechowalni (https://www.leftluggage.ie/en) i jakiegokolwiek transportu do/z najbliższa plaża (przy podziale na dwie osoby) to taniej wyszło wynajęcie auta.
 Profil Relacje PM off
abelincoln uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 26 Cze 2025 21:46 
Awatar użytkownika

złoty
2:50 przesiadki z lotu FR na FR (do Portugalii), to wystarczająco na DUB?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 26 Cze 2025 21:54 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Zdecydowanie tak
ncn uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 27 Cze 2025 12:19 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
DUB ma nowe skanery na security (czesc te na lewo) wiec w miare sprawnie to idzie, nie ma juz dlugich kolejek. Kontrola paszportowa na przylocie tez jest ekspresowa, masz do wyboru albo automatyczna kontrole albo pogranicznika.
Jesli masz bagaz do nadania to Ryanair ma self service bag drop z naprawde spora iloscia stanowisk wiec tu nie stoisz w kolejce jak np w Krakowie.
 Profil Relacje PM off
ncn uważa post za pomocny.

#28 PostWysłany: 03 Wrz 2025 10:21 

Loty: 81
Kilometry: 161 046
Hej,
przylot do DUB o 0:55 i wylot o 6:30 rano.
Rozumiem, że jak na każdym większym lotnisku da radę przesiedzieć / przekimać te kilka godzin w nocy? Obsługa nie wyprasza, nie utrudniają siedzenia w nocy?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 03 Wrz 2025 14:06 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
nie wyprasza, malo komfortowo, ale da sie przekimac. Z 1 mozesz przejsc do terminalu 2, tam jest nieco ciszej i spokojniej, zwlaszcza na pietrze
 Profil Relacje PM off
Michal Grabowski 1 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 29 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości