Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 04 Wrz 2012 11:41 

Leciałem w poniedziałek do Bergamo i rano na żadnym locie nie sprawdzali bagaży.

Jak dla mnie
PLUSY - można swobodnie się przespać, dużo ochrony się kręci, automaty z kawą, czyste łazienki, w nocy cicho, autobus ze stacji KM
MINUSY - bardzo słabe połączenie z Łodzi na poranne loty - trzeba 6 godzin czekać na lotnisku, mały wybór jedzenia z automatów - w nocy wszystko inne pozamykane

Leć na najlepszą pizzę świata🍕🏛️ City break (z weekendem) w Neapolu za 779 PLN 🇮🇹🤌 Leć na najlepszą pizzę świata🍕🏛️ City break (z weekendem) w Neapolu za 779 PLN 🇮🇹🤌
All inclusive w Egipcie za 1878 PLN 🌞🐫 Tydzień w 4* hotelu z aquaparkiem przy plaży 🌴🏊‍♂️ All inclusive w Egipcie za 1878 PLN 🌞🐫 Tydzień w 4* hotelu z aquaparkiem przy plaży 🌴🏊‍♂️
#42 PostWysłany: 04 Wrz 2012 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
sebalodz napisał(a):
Leciałem w poniedziałek do Bergamo i rano na żadnym locie nie sprawdzali bagaży.
jak dla mnie
PLUSY - można swobodnie się przespać, dużo ochrony się kręci, automaty z kawą, czyste łazienki, w nocy cicho, autobus ze stacji KM
MINUSY - bardzo słabe połączenie z Łodzi na poranne loty - trzeba 6 godzin czekać na lotnisku, mały wybór jedzenia z automatów - w nocy wszystko inne pozamykane

Dzięki za odpowiedzi.
Seba ty się ciesz, ze już cokolwiek jest pootwierane a nie, że w nocy nieczynne :p jak ja tam byłem to była pustynia :D

#43 PostWysłany: 04 Wrz 2012 22:23 

Jeszcze jedno, czy na samym lotnisku w Modlinie gdzieś można kupić papierosy w większej ilości? Bo nie chce mi się po nocy latać za nimi po Warszawie.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 04 Wrz 2012 23:08 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
przypominam o istnieniu tematu: aktualna-sytuacja-zwiazana-z-obsluga-na-lotnisku-modlin-wmi,15,17285&start=30
bo ten został bardziej wydzielony jako off -topic z tamtego właśnie
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 05 Wrz 2012 09:31 

niebieski
sylwia_pl napisał(a):
przypominam o istnieniu tematu: http://www.fly4free.pl/forum/aktualna-s ... 5&start=30

Cytuj:

Wybrany temat nie istnieje.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 05 Wrz 2012 10:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Maciek78 napisał(a):
sylwia_pl napisał(a):
przypominam o istnieniu tematu: aktualna-sytuacja-zwiazana-z-obsluga-na-lotnisku-modlin-wmi,15,17285&start=30

Cytuj:

faktycznie temat w nocy z zniknął, trwa wyjaśnianie
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 06 Wrz 2012 17:25 
Moderator forum

sylwia_pl napisał(a):
Maciek78 napisał(a):
sylwia_pl napisał(a):
przypominam o istnieniu tematu: http://www.fly4free.pl/forum/aktualna-s ... 5&start=30

Cytuj:

faktycznie temat w nocy z zniknął, trwa wyjaśnianie

teraz jest tu viewtopic.php?f=15&t=18438&p=144934#p144934

tam tez przenosze
Maciek78 napisał(a):
Goszta napisał(a):
Jeszcze jedno, czy na samym lotnisku w Modlinie gdzieś można kupić papierosy w większej ilości? Bo nie chce mi się po nocy latać za nimi po Warszawie.

Już jest otwarty Euroshop (alko, papierosy). Na dniach ma być drugi sklep z artykułami spożywczymi.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 06 Wrz 2012 18:35 

Zbanowany
Maris83 napisał(a):
Moja ocena Modlina w skali od 0 do 10 to niestety 0. Od samego początku po sam koniec wszystko wygląda i funkcjonuje tragicznie.

Jak czytam takie opinie, to mi sie flaki przewracaja.

Czy Wy widzieliscie, zeby w Rzymie, Barcelonie, Londynie czy Madrycie był gratis, nielimitowany internet?
a w Modlinie jest!
El Barajas to dopiero porazka - mimo tak wielkiego lotniska, ławki sa dopiero po odprawie celnej! Tłumy ludzi ułożonych na podlodze...żałosny widok...fajnie bylo spedzać 12 godzin w ten sposob!

Co do Modlina to przeszkadzała mi tylko duża ilość natrętnych much...

Ostatnio edytowany przez krepso 08 Wrz 2012 18:16, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 06 Wrz 2012 19:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Płacę za bilet czypiędziesiont to wymagam, c'nie!? ;-)

#50 PostWysłany: 06 Wrz 2012 20:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Chaykin napisał(a):
Płacę za bilet czypiędziesiont to wymagam, c'nie!? ;-)

gorzej jak za bilet zapłaciłeś 224zł w jedną stronę, a lotnisko dalej serwuje taki poziom jak serwuje
zapominacie, że biletów w promocyjnych cenach jest ograniczona ilość, a czasem trzeba polecieć w danej dacie...
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 06 Wrz 2012 21:35 

Zbanowany
A czyja to wina, ze nie załapałaś się na tani bilet? Ja też leciałam ostatnio za ponad 200 zł i jakoś nie robie z tego dramatu... Nie róbcie już z siebie takich arystokratów...bo nimi nie jesteście, chociaż chciałoby się.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 06 Wrz 2012 21:47 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 285 616
niebieski
Ja nie lubię tego, że połowa powierzchni terminala jest poza nim. Bo jak nazwać sytuację, gdy po przeskanowaniu kart pokładowych wyprowadzają ludzi na zewnątrz i tam w grupce sobie stoją i czekają na samolot, który jeszcze nawet nie przyleciał. Ciekawe czy w deszczu/zimie też będą tak robić ;)

#53 PostWysłany: 06 Wrz 2012 21:57 
Awatar użytkownika

srebrny
krepso napisał(a):
A czyja to wina, ze nie załapałaś się na tani bilet? Ja też leciałam ostatnio za ponad 200 zł i jakoś nie robie z tego dramatu... Nie róbcie już z siebie takich arystokratów...bo nimi nie jesteście, chociaż chciałoby się.

przeczytaj co napisałam na poprzednich stronach albo chociaż jeden wpis powyżej (tygrysm) to może zrozumiesz, że czasem krytyka jest konstruktywna, a nie jest marudzeniem 'arystokratów'
mnie jakoś drażni, że wszyscy, którzy bronią tego lotniska albo z niego nie lecieli, albo zakładają, że wszyscy inni zapłacili za bilet grosze i nie mają prawa go krytykować
niesamowite podejście
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 07 Wrz 2012 19:29 

Zbanowany
tygrysm napisał(a):
Ja nie lubię tego, że połowa powierzchni terminala jest poza nim. Bo jak nazwać sytuację, gdy po przeskanowaniu kart pokładowych wyprowadzają ludzi na zewnątrz i tam w grupce sobie stoją i czekają na samolot, który jeszcze nawet nie przyleciał. Ciekawe czy w deszczu/zimie też będą tak robić ;)

To nie problem tylko Modlina, na Stansedzie, w zimie, przetrzymano nas na schodach, więc raczej w Modlinie, jak będzie zła pogoda nie będą kazali marznać, a nawet gdyby, polecam powtarzać sobie: gdy alternatywą jest śmierć, wszystko może byc zródłem szczęścia! :)
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 08 Wrz 2012 15:17 

krepso napisał(a):
tygrysm napisał(a):

To nie problem tylko Modlina, na Stansedzie, w zimie, przetrzymano nas na schodach, więc raczej w Modlinie, jak będzie zła pogoda nie będą kazali marznać, a nawet gdyby, polecam powtarzać sobie: gdy alternatywą jest śmierć, wszystko może byc zródłem szczęścia! :)

Albo jeszcze lepiej, gdy alternatywą jest lot Lufą za 800zł z Okręcia, nawet marznięcie w deszczu może być źródłem oszczędzania ;)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 08 Wrz 2012 16:47 

Zbanowany
Masz racje, tak to sobie lepiej tłumaczyć, bardziej realne...o śmierci można zacząć myśleć dopiero , jak za bardzo zacznie telepać samolotem...
Ja jednak aplikuję te słowa do każdej, wymagającej wysiłku sytuacji, w przeciwnym razie nie byłabym nawet w stanie zwlec sie z łóżka, aby zdążyć na ten lot... :P
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 08 Wrz 2012 20:38 

niebieski
Leciałem z Modlina w środę na Skavstę. 17.10 wyjechałem z Centralnego Kolejami Mazowieckimi, potem shuttle bus. Cała podróż trwała godzinę, a po 15 minutach byłem po kontroli bezpieczeństwa. Podróż pociągiem wspominam bardzo dobrze, szybko i wygodnie. Shuttle bus zdecydowanie za mały i nieprzystosowany na taką ilość pasażerów z bagażami.
Na naszym locie bagaży nie sprawdzali (Wizz), choć na locie Ryana do Oslo już tak, szczególnie pilnowali tego, by wszystko było w jednej torbie. Szybki i sprawny boarding.
A to, że stoi się na płycie oraz to, że jak się przylatuje do Modlina to dla mnie plus - fajne zdjęcia można zrobić. :) Od kilkuminutowego spaceru nawet w mrozie jeszcze nikt nie umarł. :)

Ale jak czytam komentarze innych o dojeździe na lotnisko to wygląda na to jakbym naprawdę spore szczęście. Na samolot o 19.25 wyjechałem z Centralnego o 17.10. (bo wcześniejszy pociąg był coś po 15).
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Warszawa Modlin
#58 PostWysłany: 05 Paź 2012 14:40 
Awatar użytkownika

srebrny
przeniesione z wątku o dojeżdzie z/do M.
Marta85 napisał(a):
Maciek78 napisał(a):
RomeY napisał(a):
Czy na lotnisku w Modlinie jest jakaś strefa bezcłowa?

Jakaś jest

Strefa jest ze sporym asortymentem. Alkohole - duzy wybów. Cena 0,7 chyba Soplicy to 37 zł. Ptasie mleczko z Wedla 20 zł. Perfumy, słodycze, Papierosy. Drugi sklep niebawem zostanie otwarty... Oprócz tego 1 "restauracja" z kawa, herbata itp i jeden mały sklepik z napojami, gazetami (z tego co pamietam) itp.

Nie chcę się sprzeczać, ale wg mnie spory asortyment to to nie jest. Do tego chyba jednak póki co korzystają z tego, że są sami i ceny droższe niż w zwykłym polskim sklepie. Nawet ceny poza UE nie są zbyt ciekawe, gdzie normalnie jak się leci poza UE to alkohol kupuje się jak za darmo ;-)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 58 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości