Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 04 Kwi 2011 21:50 

Witam,

Zrobiłem rezerwację na flyfiesta.pl, na lot Kopenhaga - Caracas, zapłaciłem dzisiaj kartą, ale niestety przyszedł mi mail, że anulowali mi rezerwację.

Cytuj:
Witamy,

Niestety, ale Wasze zamówienie ***** było anulowane.
Opłata wykonana skutecznie, ale kompania lotnicza nie potwierdziła miejsc wybranego lotu. Bilet nie był aktywowany, dlatego możecie odzyskać całą sumę za zapłacone bilety.
Pieniądze zostaną przekazane na konto w ciągu 3 dni.

W regulaminie nie ma informacji, które traktują o takich sytuacjach. Jest tylko info, że nie gwarantują ceny i mogą anulować rezerwację jeśli zapłaci się po północy dnia, w którym zrobiłem rezerwację. Mnie to nie dotyczy bo zapłaciłem tego samego dnia. Ma ktoś pomysł jak mogę dostać te bilety?
PS. Kupilem je w cenie ~530zł/osobę.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 05 Kwi 2011 09:15 

Kontaktowałem się z konsultantką z Flyfiesta i ta powiedziała mi, że biletów nie potwierdziła linia lotnicza i że tak czasem się zdarza.
Co najlepsze to ten lot jest dostepny u nich na stronie, tyle, że po dużo wyższej cenie.
Miał ktoś podobny problem?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Kwi 2011 14:01 

Ja zapłaciłem kartą, pobrali mi kasę i zaraz przyszedł mail, że rezerwacja jest anulowana i że zwrócą mi kasę w ciągu 3 dni.
Po rozmowie z konsultantem powiedziano mi, że nastąpiła pomyłka i zwrócą mi kasę w ciągu 3 tygodni a nie dni, bo tyle czasu bank zwraca kasę.
Mogę się powoływać na jakieś przepisy ULC żeby mi uznali tą rezerwację?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Kwi 2011 14:16 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
Jeśli nie wystawili biletu to mogą anulować rezerwację, zwłaszcza, że mieli błąd w systemie

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] oraz 2 gości