Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 07 Mar 2018 23:59 

Gadekk napisał(a):
Oddam kod na 10% na mozio.com - priv.

czy kod jeszcze aktualny? :)
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#42 PostWysłany: 08 Mar 2018 00:32 

Loty: 128
Kilometry: 221 261
niebieski
@mariolka wysłałam PW :)

#43 PostWysłany: 06 Kwi 2018 14:04 

Dzięki wielkie za polecenie mozio.com! Podróż 6 USD za osobę z PUJ do Bavaro i z powrotem, wszystko bardzo szybko i sprawnie, kierowca czekał już 5 min przed czasem.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 27 Lis 2019 15:40 

Cześć!
W połowie grudnia lecę na Dominikanę, potrzebuję dostać się z lotnika w Punta Cana do La Romana, czy ktoś orientuje się czy istnieje możliwość dotarcia tam poprzez gua gua? Jaki ewentualny środek transportu polecacie?
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 27 Lis 2019 16:46 
Awatar użytkownika

niebieski
No problem. Dostaniesz się. Prawdopodobnie jednak nie złapiesz nic pod lotniskiem jadącego bezpośrednio do La Romana ale juz np. z Veron złapiesz jakiś bus.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 28 Lis 2019 15:44 

billy napisał(a):
No problem. Dostaniesz się. Prawdopodobnie jednak nie złapiesz nic pod lotniskiem jadącego bezpośrednio do La Romana ale juz np. z Veron złapiesz jakiś bus.

Dziękuję :)
Czyli gua gua powinno się udać? Jaki jest orientacyjny koszt przejazdu? Niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 03 Gru 2019 16:41 
Awatar użytkownika

niebieski
No wiesz tam jednak jak wszędzie ludzie mieszkają (tzw. miejscowi) i nawet wbrew pozorom jest ich więcej niz turystów (więc też muszą się czymś przemieszczać). Jechałem tą trasą tyle że w odwrotną stronę.
Cen dokładnych nie pamiętam ale " po taniości" było. Z Veron na lotnisko płaciłem chyba 50 peso a może i mniej, z lotniska do Bavaro też dolara. Veron - La Romana będzie odpowiednio drożej bo dalej ale nadal mocno budżetowo. Z Bavaro do samego Santo Domingo niezłym busem bodaj 7 dolarów w przeliczeniu kosztowało.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 09 Kwi 2021 10:34 

Zbanowany
niebieski
Czy KTOŚ wymieniał ostatnio $ lub EURO na pesos i jakie są przeliczniki? :P
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 09 Kwi 2021 11:17 
Awatar użytkownika

złoty
Nie latwiej wziąć $ a na miejscu wyplacic gotowke z np. revo? Dolarami mozesz wszedzie placic, a revo ma dosyc dobry kurs.

Załączniki:
Kurs.JPG
Kurs.JPG [ 9.45 KiB | Obejrzany 2411 razy ]

#50 PostWysłany: 09 Kwi 2021 12:51 

Zbanowany
niebieski
Jestem pośrednikiem w tym zapytaniu i stąd $ lub EURO. Jeżeli pamietasz kursy wymiany to będę wdzięczny :P
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 10 Kwi 2021 10:04 
Awatar użytkownika

złoty
Pamietam jeden kantor w centrum handlowym Jumbo w Bavaro, kurs byl 1€- 64 DOP (koniec marca). Pewnie moznaby sie jeszcze targowac przy wiekszej ilosci. Tutaj mozesz zerknac na bierzaco (u gory leci pasek z aktualnym kursem)
https://agentedecambioquezada.com/?port ... odo-cursus
HandSome lubi ten post.
HandSome uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 10 Kwi 2021 19:24 

W połowie marca w tej okolicy oscylowaly kursy:
USD 57.3 ; EUR 67.5 ; GBP 76.25 dop

A odnośnie Revoluta to z wypłatami nie jest tak różowo bo miesięczny limit 5 wypłat o sumie max 800 zl a później 2 % prowizji. Do tego większość bankomatów na Dominikanie pobiera prowizję np. w Bank Reserva ATM chciał mi pobrać ok 120 peso prowizji za wypłatę. Najlepiej brać dolary bo nawet jak nie wymienisz to chętnie przyjmą zapłatę w usd. Prosty przelicznik jak chcesz im płacić w usd to 1 USD - 50 peso
 Profil Relacje PM off
HandSome lubi ten post.
HandSome uważa post za pomocny.

#53 PostWysłany: 20 Sty 2022 16:33 

Loty: 62
Kilometry: 158 379
Hej, jak z uberem w Punta Cana przy lotnisku? Funkcjonuje?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 20 Sty 2022 19:42 
Awatar użytkownika

srebrny
Generalnie nie.
Mi się udało zamówić Ubera na lotnisku (jedyne auto w sensownym promieniu od lotniska), ale przez 10 min prano mi mózg (taksówkarze i naganiacze), że Uber tu nie przyjedzie, bo ma zakaz i jak chcę Ubera to muszę iść kilometr w tamtą stronę.Nauczony doświadczeniem cierpliwie czekałem.
Kierowca ubera z trasy pisał, że przyjedzie, ale chce więcej kasy :shock: Podobno to u nich normalne.
Po przyjezdzie kazał anulować przejazd z mojego telefonu i chciał nieco więcej w USD niż uber wyliczył w apce w DOPach.
Auto to był trup, a kierowca chyba miał covida, bo kaszlał całą drogę :lol:
Tego dnia chciałem się napić (miałem hotel all-in), więc akceptowałem wszystko ;)

Tak jak pisałem w innym wątku - polecam nexustours lub gettransfer.
Z wyprzedzeniem sobie zarezerwować i będzie spokojna głowa.
Na lotnisku po wyjściu jest darmowe WiFi lotniskowe - ogarnia nawet ulicę przed terminalem
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#55 PostWysłany: 20 Sty 2022 20:16 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
aż tak ciekawie nie było w POP, ale jadąc na lotnisko pierwszy kierowca odwołał przejazd, a drugi przyjechał, w sumie coś marudził, ale i tak nie planowaliśmy mu dac więcej niż pokazał uber, bo nie mieliśmy już :) na lotnisku wysiadamy, daję kasę, a on że to wiecej kosztuje. Oczywiście typa olałam ;)
polecam tylko brać z opcją płatność gotówka. Po Santo Domingo nie było takich jaj.
2 ludzi lubi ten post.
horacy19 uważa post za pomocny.

#56 PostWysłany: 20 Sty 2022 23:34 
Awatar użytkownika

złoty
Potwierdzam to co pisał @ofer, uber zamówiony na lotnisku PUJ, w sumie trzy razy, dwa razy nie podjechał, bo szlaban nie może, a była już noc i nie chciało mi się chodzić i szukać, trzeci przyjechał przed szlaban ale nie chciał jechać za cenę z aplikacji, wołają 30-40$ za kurs trzeba negocjować, można zejść do 15$ jak niedaleko
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#57 PostWysłany: 13 Lut 2022 22:10 

srebrny
Czy ktoś ma do odstąpienia kod na mozio? (Priv), dzięki!
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 09 Lip 2022 16:09 

Właśnie wróciliśmy z Dominikany, my korzystaliśmy z GetTransfer, ale dzięki temu poznaliśmy fajna dziewczynę. Za transfer z lotniska do hotelu (Vista Sol Punta Cana) i z hotelu na lotnisko, zapłaciliśmy w sumie 30$ (15$ w jedną stronę). Ponieważ zgubili nam bagaż, to spędziliśmy na lotnisku ok 2 godzin zanim udało się zgłosić zaginięcie bagażu, przez cały ten czas Pani na whatsappie pisała żeby się nie martwić i czeka na nas. Nie policzyła żadnych dodatkowych kosztów, a w drodze do hotelu sama zaproponowala że podjedziemy do supermarketu żebyśmy mogli sobie kupić kosmetyki i chcieliśmy jeszcze kartę do internetu, to też do Claro nas podwiozła żebyśmy mogli kupić kartę, cały czas była przy nas więc czuliśmy się zaopiekowani :)
Kontakt na Whatsapp +1 (829) 915-3094 nazywa się Alba.
Ona sama robi za tłumacza (angielski) a kieruje facet.
Ps od niej też rezerwowaliśmy wycieczki, Saona 55$ od osoby, i Samana z wodospadem Limon (dojazd końmi) za 90$ od osoby.
 Profil Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.

#59 PostWysłany: 09 Wrz 2022 00:11 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
niebieski
uber normalnie podjerdza pod lotnisko, za dojazd do hotelu w veron zaplcilem 380pesos, to chyba duzo ale moj tap byl bardzo spozniony wiec o 22 nie wybrzydzalem.

#60 PostWysłany: 13 Mar 2024 22:43 

Odświeżę temat - dojazd uberem z lotniska do Punta El Cortecito po przejściu na Punta Cana Village (czyli wieś po drugiej stronie ulicy od lotniska) - 44 PLN. Zdecydowanie bardziej się opłacało wyjść z lotniska niż łapać ubera na lotnisku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 62 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości