Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lip 2012 12:17 

Braliśmy ślub i w rezerwacji wpisałem już MOJE nazwisko dla żony, natomiast małżonka posiada jeszcze dowód osobisty na nazwisko panieńskie. Dzwoniłem do Ryanair i za 10 euro zmienili mi nazwisko żony z powrotem na panieńskie w rezerwacji, natomiast chcą abyśmy mieli ze sobą akt małżeństwa. Myślicie że jeżeli nie będziemy mieli aktu małżeństwa przy sobie to będą robić problem, wymagają takich dokumentów do weryfikacji przy odprawie dlaczego było zmieniane nazwisko? W odprawie online nazwisko w rezerwacji i dokumencie jest już takie samo. W emailu z potwierdzeniem rezerwacji nie ma zapisanego powodu dla którego było zmieniane nazwisko, w zasadzie zmieniły się tylko dwie pierwsze literki. To nasz pierwszy lot. Z góry dzięki za odpowiedź ;)
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#2 PostWysłany: 22 Lip 2012 12:32 
Awatar użytkownika

olik1989 napisał(a):
Braliśmy ślub i w rezerwacji wpisałem już MOJE nazwisko dla żony, natomiast małżonka posiada jeszcze dowód osobisty na nazwisko panieńskie. Dzwoniłem do Ryanair i za 10 euro zmienili mi nazwisko żony z powrotem na panieńskie w rezerwacji, natomiast chcą abyśmy mieli ze sobą akt małżeństwa. (...) Z góry dzięki za odpowiedź ;)

10 EUR? łał, to Ci poszli super na rękę... ja bym wzięła ksero/kopię, tak dla świętego spokoju..
Czy przy odprawie jakiś komunikat może wyskoczyć na panelu stewardessy, po zeskanowaniu kodu biletu? Tego nie umiem Ci niestety powiedzieć...

#3 PostWysłany: 22 Lip 2012 12:35 

platynowy
Ryan pobiera 10€ za takie drobne zmiany, czyli literówka w nazwisku, korekta imienia, itp. Jeśli bilet w PLN to nie mamy możliwości zapłacenia równych 10€ tylko z karty zostanie pobrane 48 PLN i konsultant nie ma możliwości "odhaczenia" kursu - piękny przelicznik, prawda? :D

#4 PostWysłany: 22 Lip 2012 13:04 
Awatar użytkownika

nie czytałam - ale może coś Ci ten wątek podpowie:

bledy-i-pomylki-podczas-rezerwacji-i-odprawy-online,15,7994

#5 PostWysłany: 22 Lip 2012 14:06 

niebieski
ale czy czasem nie jest tak, że biorąc ślub dostaje się 3 skrócone odpisy aktu małżeństwa? więc wtedy co za problem wziąć go se sobą do plecaka?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Lip 2012 15:08 
Awatar użytkownika

Przy następnym ślubie :D rezerwuj bilet na panieńskie nazwisko żony (takie jak w paszporcie lub DO).
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Lip 2012 15:20 

Tulcia napisał(a):
ale czy czasem nie jest tak, że biorąc ślub dostaje się 3 skrócone odpisy aktu małżeństwa? więc wtedy co za problem wziąć go se sobą do plecaka?

Dokładnie. My też na pierwszą podróż po ślubie wzięliśmy ze sobą odpis, tak na wszelki wypadek. Szczerze mówiąc to już nawet nie pamiętam, czy się przydał.

#8 PostWysłany: 22 Lip 2012 16:08 

W tym problem że nie będę miał przy sobie tego dokumentu (został w domu), my już w Brukseli skąd mamy lecieć do Polski. Dowód tożsamości z kartą pokładową się zgadza, kwestia tylko czy będą chcieli zweryfikować podstawę dla której zmienili mi nazwisko żony na panieńskie, bo zapłaciłem 10E a bez tego chcieli 110E jak za zwykła zmianę. Konsultant rozmawiał jeszcze z przełożonym czy można potraktować to jako literówkę, ale się nie zgodził bo różnica dwóch literek była. Jeżeli na siłę się uprą że chcą zobaczyć akt będę musiał zapłacić 160E za zmianę nazwiska. Sprawdzają w ogóle takie rzeczy przy odprawie, wyrzuci im gdzieś to jaki był powód zmiany nazwiska?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Lip 2012 17:45 
Awatar użytkownika

A nie ma opcji aby ktoś Ci go zesknanował?
Wydrukujesz sobie i podkładkę masz ;)

#10 PostWysłany: 13 Sie 2012 12:41 

mam ten sam problem,
pod jaki nr najlepiej zadzwonic i sprobowac zmienic ta rezerwacje?
kupowalem bezposrednio przez ich strone
a nr do nich jest po 2,5 prawie za minute...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 10 gości