Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Karta Kokos.pl BZWBK
#1 PostWysłany: 03 Wrz 2010 19:02 

Witam wszystkim, na portalu Facebook fly4free powiadomiło, że można wygrać kartę od Kokos.pl i mnie się udało. Chce kupić nią swoje pierwsze bilety. Stad moje pytanie: w jaki sposób dokonywana jest płatność ta kartą? Wiem, że tam przy rezerwacji wybiera się MasterCard Pre-Paid, wpisuje sie numer karty, kod CVV i czy kwota zostanie sama pobrana z konta karty czy trzeba coś zrobić dodatkowo? Bardzo prosze o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#2 PostWysłany: 03 Wrz 2010 19:06 

niebieski
Dokładnie jest tak jak piszesz. Wypełniasz wszystkie rubryczki i po udanej autoryzacji transakcji będziesz miała zakupione bilety. Nic więcej nie musisz robić. No oczywiście poza wcześniejszym zasileniem karty by było na niej pokrycie ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Wrz 2010 19:07 

Świetnie! Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :) Teraz juz przede mną pierwszy raz z tanim lataniem :) Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Wrz 2010 19:18 

Zapomniałam jeszcze o jednym pytaniu: karta jest na okaziciela, ale przy rezerwacji jest pole pytające o własciciela karty, czy dobrze myślę, że wpisać tam należy siebie?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Wrz 2010 19:22 

Zbanowany
Karolina_2312 napisał(a):
Zapomniałam jeszcze o jednym pytaniu: karta jest na okaziciela, ale przy rezerwacji jest pole pytające o własciciela karty, czy dobrze myślę, że wpisać tam należy siebie?

można ale nie trzeba. Ja wpisuje imie swojego psa :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Wrz 2010 12:51 

Albo po prostu wpisać KARTA PREMIUM :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Wrz 2010 11:25 

Jeszcze jedno pytanie: ADRES FAKTUROWANIA.
Co mam tam wpisac, skoro to jest do wyciagow karty kredytowej, a karta kokos.pl jest na okaziciela? Czy nie bedzie pozniej problemow z rezerwacja jesli wpisze swoj adres zameldowania?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Wrz 2010 20:35 

Nie będzie.

#9 PostWysłany: 08 Wrz 2010 10:50 

czy historię karty i saldo można sprawdzić tylko SMSem czy istnieje opcja dostępu przez internet?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Wrz 2010 10:53 

www.kartainternetowa.pl

#11 PostWysłany: 14 Mar 2011 03:53 

Napisalem to skomplikowanie ale to takie jest wiec nie ja wymyslilem te procedury bankowe i szczegolowe czasy przelewow.

Zeby ta karte BZ WBK Master Card Pre Paid, szybko podladowac bo trzymac sie na niej zbyt dlugo i duzo pieniedzy nie oplaca bo nie jest zupelnie oprocentowana np z konta elektronicznego transferem z mBaku z tego co probowalem to warto wiedziec ze:

sesje mBanku co fizycznie realizuja przelewy są robione od pn-pt o godzinach 6.00, 10.00 i 13.30 i jest to bezplatne w ramach prowadzonego wszakze konta.

Trzeba jednak pamietac zeby to szybko poszlo ze przelew musi byc zrobiony przynajmniej na 5 minut przed sesja banku tj o 5.55, 9.55 oraz 13,25. W soboty-niedziele banki w Polsce nie robią przelewow miedzybankowych.

Ale jednak gdyby wybrac opcje w mBanku przelew ekspresowy za 5 zl (potwierdzenie przelewu wylacznie kodem z SMS, nie z hasel jednorazowych) to okazuje sie ze przelew moze byc zrealizowany w ciagu 15 minut takze w soboty w godzinach 8.00-17.00 i w zwykle dni 8.00-21.00, w niedziele te przelewy ekspresowe za 5 zl nie dzialaja.

mBank zastrzega sobie ze przy tych zwyklych przelewach nie ekspresowych czas przelewu moze wynosic do dwoch dni roboczych dla przelewow miedzy bankowych i to zalezy tez od Krajowej Izby Rozliczeniowej. W praktyce jednak robiac przelew z mBanku z konta na Karte BZ WBK Master Card Prepaid w zwykly dzien pn od 5.55, wt, sr, czw, pt ale przed 13.25 to przelew na karte przechodzi szybko nawet do 6-12 godzin.

Gdyby jednak zrobic przelew w pt o 13,05 to pieniazki sobie poczekaja dosc dlugo - reszte piatku, cala sobote, cala niedziele, az do sesji banku o 6.00 w poniedzialek. Na karcie BZ WBK pieniazki moga pojawic sie dopiero rano do pold w pn to wersja praktyczna optymistyczna lub nawet we wtorek po pold, bo do 2 dni roboczych moze isc przelew, a soboty, niedziele, swiata sie nie licza. jako dni robocze.

Wiec jesli juz robic tez zwykly przelew to max do 13,25 w piatek, pozniej juz i tak nie ma sensu, bo pieniadze beda lezec dlugo do poniedzialku do 6.00 nie oprocentyowane zawieszone w przelewie niezrealizowanym, a biletu przez weekend sie nie kupi w cenie promocyjnej.

Jesli chodzi o przelewy ekspresowe w mBanku to trzeba dane BZ WBK kazdorazowo wpisywac do przelewu ekspresowego (tam jest taka opcja), bo nie da sie tego zdobic jako dla odbiorcow zdefiniowanych. Przelew ekspresowy kosztuje to 5 zl i jest to automatycznie pobierane z konta, ale mogloby sie oplacac jesli przelew bedzie zrealizowany do 15 minut bo bilety mozna w Ryanair kupic szybko. Przelewy ekspresowe mozna jednak robic w dni robocze 8.00-21.00, w piatek maksymalnie wiec do 21.00, a w soboty 8.00 do 17.00, w niedzielle to nie dziala. No jeszcze pomimo przelewu zrealizowanego, wyslanego z mBanku, pieniazki na BZ WBK nie koniecznie musza byc wyswietlone do 15 minut, ale jest szansa ze do 2-6 godzin sie pojawia.

Z tego co probowalem w zwykly dzien przelew ekspresowy za 5 zl z mBanku (bluecash) przeszedl bardzo szybko na karte Master Card Pre Paid BZ WBK doslownie za 15-20 minut pieniadze juz byly juz na tej karcie i moglem kupowac bilety.

Tak ze jest jakas alternatywa szybkiego podladowania wieksza kwota np. 800zl tej karty, tak zeby kupic kilka biletow dla kilku osob na przyklad.

Jesli chodzi o bilety tylko dla jednej czy dwoch osob to warto trzymac zawsze na tej karcie kwote 250-300zl na wypadek dobrych promocji i niskich cen, chociaz nie sa to srodki oprocentowane, ale mozna je latwo bez prowizji wydac placac ta karta w sklepie w razie czego. Z bankomatu oczywiscie wyciaganie tej kasy jest nieoplacalne.

Ostatnio edytowany przez hol2 15 Mar 2011 00:51, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Mar 2011 09:52 

niebieski
hol2 napisał(a):
Zeby ta karte BZ WBK Master Card Pre Paid, szybko podladowac bo trzymac sie na niej zbyt dlugo i duzo pieniedzy nie oplaca bo nie jest zupelnie oprocentowana

(...)

Przelewy ekspresowe mozna jednak robic w dni robocze 8.00-21.00, w piatek maksymalnie wiec do 21.00, a w soboty 8.00 do 17.00, w niedzielle to nie dziala. No jeszcze pomimo przelewu zrealizowanego, wyslanego z mBanku, pieniazki na BZ WBK nie koniecznie musza byc wyswietlone do 15 minut, ale jest szansa ze do 2-6 godzin sie pojawia.

Hol2 strasznie dużo napisałeś, trochę chaotycznie ale prawdziwie, ale pozwól że skomentuję:

CO do trzymania na karcie i nieopłacalności:
Pytanie do Ciebie: Jak masz oprocentowane konto i jakie to są odsetki w skali roku od kwoty powiedzmy 150-300pln. Dwa złote? Trzy? To mniej niż opłata za przelew ekspresowy żeby szybko kupić. Kwestię tego że pieniądze są zamrożone też nie kupuję, bowiem można ta kartą się posługiwać tak jak każdą inną kartą w sklepach, restauracjach, kinach etc.

Co do przelewów ekspresowych to warto janso napisać: BZWBK księguje wpływy na konta w dni robocze od godz 8 do godz 21 (o sobotach spotkałem sprzeczne informacje więc nie potwierdzę) i NIE ZALEŻY to od banku z którego wyślemy takowy przelew (dotyczy to także usługi bluecash)

Wg mnie warto zasilić kartę kwotą ok 200pln żeby mieć w razie okazji środki na zakup biletu a dodatkowo można wykorzystać na drobne płatności (dlatego też wolę wersję z paypassem- jest wygodniejsza przy drobnych płatnościach)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 14 Mar 2011 13:44 
Awatar użytkownika

niebieski
osiek napisał(a):
CO do trzymania na karcie i nieopłacalności:
Pytanie do Ciebie: Jak masz oprocentowane konto i jakie to są odsetki w skali roku od kwoty powiedzmy 150-300pln. Dwa złote? Trzy? To mniej niż opłata za przelew ekspresowy żeby szybko kupić. Kwestię tego że pieniądze są zamrożone też nie kupuję, bowiem można ta kartą się posługiwać tak jak każdą inną kartą w sklepach, restauracjach, kinach etc.

Co do przelewów ekspresowych to warto janso napisać: BZWBK księguje wpływy na konta w dni robocze od godz 8 do godz 21 (o sobotach spotkałem sprzeczne informacje więc nie potwierdzę) i NIE ZALEŻY to od banku z którego wyślemy takowy przelew (dotyczy to także usługi bluecash)

Wg mnie warto zasilić kartę kwotą ok 200pln żeby mieć w razie okazji środki na zakup biletu a dodatkowo można wykorzystać na drobne płatności (dlatego też wolę wersję z paypassem- jest wygodniejsza przy drobnych płatnościach)

a tam, niech ludzie nie trzymaja na prepaidzie kasy (tylko wpłacają jak trzeba) skoro tak wolą.. bedzie wiecej szybkich-tanich biletów dla nas ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 14 Mar 2011 21:50 
Awatar użytkownika

srebrny
Strasznie zagmatwane.
Ogólnie z przelewu ekspresowego mBanku się nie opłaca korzystać. Jeśli chcemy szybko doładować pre-paid'a znacznie lepiej skorzystać bezpośrednio z bluecash'a (zresztą przelew w mBanku to to samo, tylko ładnie zintegrowane z serwisem transakcyjnym i z dodanym haraczem dla mBanku).
W bluecash'u przelew do 1000 zł to koszt 2 złotych, a jeśli ktoś często je wykonuje to można za 10 złotych zakupić 10 punktów i wtedy przelew 1000 zł to 1 punkt czyli 1 złotówka.
Przy zarządzaniu kartą przez centrum24.pl też jest dostępna opcja przelewu bluecash ale BZWBK leci w kulki i dalej kasuje procentowo (3% wartości przelewu), mimo, że od roku z mBanku też obowiązuje opłata kwotowa.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 15 Mar 2011 05:55 
Awatar użytkownika

srebrny
hol2 napisał(a):
Napisalem to skomplikowanie ale to takie jest wiec nie ja wymyslilem te procedury bankowe i szczegolowe czasy przelewow.

Zeby ta karte BZ WBK Master Card Pre Paid, szybko podladowac bo trzymac sie na niej zbyt dlugo i duzo pieniedzy nie oplaca bo nie jest zupelnie oprocentowana np z konta elektronicznego transferem z mBaku z tego co probowalem to warto wiedziec ze:

sesje mBanku co fizycznie realizuja przelewy są robione od pn-pt o godzinach 6.00, 10.00 i 13.30 i jest to bezplatne w ramach prowadzonego wszakze konta.

Trzeba jednak pamietac zeby to szybko poszlo ze przelew musi byc zrobiony przynajmniej na 5 minut przed sesja banku tj o 5.55, 9.55 oraz 13,25. W soboty-niedziele banki w Polsce nie robią przelewow miedzybankowych.

Ale jednak gdyby wybrac opcje w mBanku przelew ekspresowy za 5 zl (potwierdzenie przelewu wylacznie kodem z SMS, nie z hasel jednorazowych) to okazuje sie ze przelew moze byc zrealizowany w ciagu 15 minut takze w soboty w godzinach 8.00-17.00 i w zwykle dni 8.00-21.00, w niedziele te przelewy ekspresowe za 5 zl nie dzialaja.

mBank zastrzega sobie ze przy tych zwyklych przelewach nie ekspresowych czas przelewu moze wynosic do dwoch dni roboczych dla przelewow miedzy bankowych i to zalezy tez od Krajowej Izby Rozliczeniowej. W praktyce jednak robiac przelew z mBanku z konta na Karte BZ WBK Master Card Prepaid w zwykly dzien pn od 5.55, wt, sr, czw, pt ale przed 13.25 to przelew na karte przechodzi szybko nawet do 6-12 godzin.

Gdyby jednak zrobic przelew w pt o 13,05 to pieniazki sobie poczekaja dosc dlugo - reszte piatku, cala sobote, cala niedziele, az do sesji banku o 6.00 w poniedzialek. Na karcie BZ WBK pieniazki moga pojawic sie dopiero rano do pold w pn to wersja praktyczna optymistyczna lub nawet we wtorek po pold, bo do 2 dni roboczych moze isc przelew, a soboty, niedziele, swiata sie nie licza. jako dni robocze.

Wiec jesli juz robic tez zwykly przelew to max do 13,25 w piatek, pozniej juz i tak nie ma sensu, bo pieniadze beda lezec dlugo do poniedzialku do 6.00 nie oprocentyowane zawieszone w przelewie niezrealizowanym, a biletu przez weekend sie nie kupi w cenie promocyjnej.

Jesli chodzi o przelewy ekspresowe w mBanku to trzeba dane BZ WBK kazdorazowo wpisywac do przelewu ekspresowego (tam jest taka opcja), bo nie da sie tego zdobic jako dla odbiorcow zdefiniowanych. Przelew ekspresowy kosztuje to 5 zl i jest to automatycznie pobierane z konta, ale mogloby sie oplacac jesli przelew bedzie zrealizowany do 15 minut bo bilety mozna w Ryanair kupic szybko. Przelewy ekspresowe mozna jednak robic w dni robocze 8.00-21.00, w piatek maksymalnie wiec do 21.00, a w soboty 8.00 do 17.00, w niedzielle to nie dziala. No jeszcze pomimo przelewu zrealizowanego, wyslanego z mBanku, pieniazki na BZ WBK nie koniecznie musza byc wyswietlone do 15 minut, ale jest szansa ze do 2-6 godzin sie pojawia.

Z tego co probowalem w zwykly dzien przelew ekspresowy za 5 zl z mBanku (bluecash) przeszedl bardzo szybko na karte Master Card Pre Paid BZ WBK doslownie za 15-20 minut pieniadze juz byly juz na tej karcie i moglem kupowac bilety.

Tak ze jest jakas alternatywa szybkiego podladowania wieksza kwota np. 800zl tej karty, tak zeby kupic kilka biletow dla kilku osob na przyklad.

Jesli chodzi o bilety tylko dla jednej czy dwoch osob to warto trzymac zawsze na tej karcie kwote 250-300zl na wypadek dobrych promocji i niskich cen, chociaz nie sa to srodki oprocentowane, ale mozna je latwo bez prowizji wydac placac ta karta w sklepie w razie czego. Z bankomatu oczywiscie wyciaganie tej kasy jest nieoplacalne.

jakby mi to ktos na polski przetlumaczyl to by bylo extra-git
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 15 Mar 2011 12:13 

niebieski
Efekt walki o forumowe nagrody :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 15 Mar 2011 15:47 
Awatar użytkownika

srebrny
kosa napisał(a):
Efekt walki o forumowe nagrody :)

w sumie mialem o tym nie pisac, ale tez mi sie zdaje ze w tym tygodniu zgarniam wszystkie nagrody

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 16 Mar 2011 17:28 

mam pytanko wlasnie przyslali mi karte paypass z WBK na karcie informacyjnej jest napisane ze limit transferu gotowkowego to 500zl wiec jak sobie poradzic z kupnem np 4-8 biletow w ryanair gdzie suma wychodzi np 400eur?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 16 Mar 2011 17:37 
Awatar użytkownika

niebieski
grimerek napisał(a):
mam pytanko wlasnie przyslali mi karte paypass z WBK na karcie informacyjnej jest napisane ze limit transferu gotowkowego to 500zl wiec jak sobie poradzic z kupnem np 4-8 biletow w ryanair gdzie suma wychodzi np 400eur?

to prostsze niz sie wydaje. Po prostu... podziel rezerwacje na czesci ;)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 16 Mar 2011 17:42 

Blackall napisał(a):
grimerek napisał(a):

to prostsze niz sie wydaje. Po prostu... podziel rezerwacje na czesci ;)

heh no wzialem to pod uwage ale nie miales sytuacji ze podczas zamawiania pierwszej tury biletow ktos zdazyl wykupic reszte w promocyjnej cenie? no nic skoro nie ma innej opcji to bedize trzeba zrobic kilka tur :D dzieki za odp :P

pS jak wyglada sprawa z przewalutowaniem? jezeli dokonuje platnosci w ryanair w eur poniewaz podrozuje z lotniska w bratyslawie to pociagnie mi to po kieszeni?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości