Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Gru 2015 00:38 

Loty: 225
Kilometry: 284 723
niebieski
Stan na grudzien 2015 jedyna opcja to taksowka cena przejazdu z lotniska do centrum 8000 Kiatow ale taksowkarze przystaja przy swoim ze cena to 10 dolarow, wiec trzeba sie targowac lub poczekac az wiekszosc ludzi ktora sie wysypala z samolotu sie rozjedzie, czas przejazdu z lotniska do samego centrum ponad godzine, o godz 18:00 niesamowite korki, bez korkow pol godz z tego co taksowkarz mowil

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 27 Sie 2017 21:50 

W październiku 2016 dojazd taksówką 12000 kyat. Około godziny ze wzgledu na korki.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Kwi 2019 00:12 
Awatar użytkownika

Z uwagi na inflację, obecnie wołają 15.000 MKK - tak czy inaczej, to nadal $10. W drugą stronę Grab wychodzi zwykle ok. 7-8 tys. MMK.

#4 PostWysłany: 12 Kwi 2019 15:23 
Awatar użytkownika

srebrny
Odchodząc kilkadziesiąt metrów można wynegocjować 7.000 za 4 osoby

#5 PostWysłany: 12 Kwi 2019 16:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Bylem jakis miesiac temu i bez problemu mozna dojechac autobusem do centrum miasta, co bardzo polecam.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Kwi 2019 05:59 
Awatar użytkownika

srebrny
@fortuna pamiętasz jaki to nr autobusu ?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

#7 PostWysłany: 13 Kwi 2019 08:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie pamietam, jakbym mial strzelac to byly dwa autobusy 1 i 2 i oba jezdzily do centrum miasta, ale naprawde nie dam sobie reki uciac.
Zapytaj najlepiej na lotnisku i oni Ci wskaza jak isc. Trzeba wyjsc z lotniska, potem na skos w lewo, minac postoj taksowek i jestes.
My ogolnie po calym Yangonie jezdzilismy autobusami i naprawde polecam ten srodek lokomocji, swietnie dziala i jest bardzo tani, a ludzie ktorych sie spotyka bardzo mili i pomocni.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Kwi 2019 08:29 

Autobus nazywa sie "Airport - Sule" i taki napis widnieje na przedniej szybie. Nie ma numeru. Cena to 500 MMK czyli troche wiecej niz normalny bus. Korzystalam w zeszlym miesiacu i bardzo polecam - jezdzi czesto, szybko i bez tloku. Linia jest przyspieszona wiec nie staje na wszystkich przystankach. Lista przystankow w poscie ponizej chyba jest dalej aktualna.

https://www.facebook.com/yangonairport/ ... 199959311/
 Profil Relacje PM off
littleboy1989 uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 15 Lis 2019 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 271
Kilometry: 582 793
niebieski
Potwierdzam - autobus kosztuje 500 MMK - jeździ często i szybko (jak nie ma korka) - oznaczony jest czerwonym A - nazywa się "Airport - Sule" - dojeżdża/odjeżdża spod Pagody Sule - także centrum - plus przystanki po drodze
pozdrawiam

#10 PostWysłany: 01 Gru 2019 18:22 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Aby dotrzeć na przystanek i złapać autobus do centrum wychodzimy z hali przylotów wyjściem numer 3, kierujemy się na wprost, przechodzimy przez jedną drogę, drugą i za barierkami mamy stanowisko, gdzie podjeżdża autobus. Znajduje się tam stanowisko z informacją o naszym shuttle busie. Wygląda to tak:
Załącznik:
RGN - autobus.jpg
RGN - autobus.jpg [ 169.19 KiB | Obejrzany 1478 razy ]

Po przejściu przez drogę zatoczka jak niżej z informacją, trasą i godzinami odjazdów.
Załącznik:
Airport shuttle.jpg
Airport shuttle.jpg [ 158.74 KiB | Obejrzany 1478 razy ]

Nasz autobus.
Załącznik:
YBS.jpg
YBS.jpg [ 200.11 KiB | Obejrzany 1478 razy ]

Co ważne podkreślenia autobus jeździ całą dobę. W Birmie lądowałem po północy.
Autobusem w okolicach godziny 1 w nocy dostałem się do centrum, skąd miałem około 600 metrów do hotelu. Taksówkarze na lotnisku byli mili, mimo iż nie skorzystałem z ich usług nie kłamali mnie, że nie ma takiego autobusu, albo że nie jeździ o tej porze. Wskazali mi gdzie mam czekać, a kiedy autobus jechał jeden z taksówkarzy machnął ręką, że to mój autobus jedzie :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 13 Maj 2024 07:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 494 251
Autobus A "Airport - Sule" obecnie nie funkcjonuje (od 2020 roku, a jakże) ale przejazd komunikacją miejską jest nadal możliwy i relatywnie szybki i wygodny. Przed terminalem jest rząd plastikowych krzeseł, tam podjeżdża co jakiś czas pick up z ławeczkami na pace, który za 500 kiatów kursuje do przystanku "10 mile". Tam należy przejść na drugą stronę ulicy, na przystanek z którego autobus 37 jedzie pod pagodę Sule (3000 kiatów za klimatyzowany, nieklimatyzowany mniej ale nie wiem ile, wsiadłem w pierwszy lepszy). Całość 3,60 zł licząc po kursie z ulicy lub 6,70 zł liczac po kursie oficjalnym.

Na lotnisko wracałem Grabem za 19700 MMK (odpowiednio 20,10 zł lub 37,50 zł) ale robiąc symulację zamówienia dzień wcześniej pokzaywało, że w godzinach szczytu może to być też 22-23k kiatów.

p.
3 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości