Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: loteria w MR/SPG
#21 PostWysłany: 21 Lis 2018 07:26 
Awatar użytkownika

platynowy
@tropikey No wlasnie, jakies to dziwne. Sam grajac zdolbylem raz 1000pkt, raz 500pkt i z 10x po 50pkt a tez pojawilo mie sie na koncie to +500pkt. z tym dziwnym opisem.
500 pkt zdobylem 6 listopada, a ngroda na koncie jest z 16 listopada...moze jakis blad w systemie, jak zwykle ostatnio w MR.
 Profil Relacje PM off  

Wietnam w świetnej cenie ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2240 PLN 🇻🇳 🍛 Wietnam w świetnej cenie ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2240 PLN 🇻🇳 🍛
Odkryj piękno Algarve 🇵🇹 Loty do Portugalii (piątek-poniedziałek) + hotel za 899 PLN 🤩 Odkryj piękno Algarve 🇵🇹 Loty do Portugalii (piątek-poniedziałek) + hotel za 899 PLN 🤩
#22 PostWysłany: 21 Lis 2018 17:41 
Awatar użytkownika

platynowy
Ha! Okazało się, że to wcale nie z loterii. Zajrzałem do rzadko używanej skrzynki, a tam (kompletnie nie wiem, dlaczego tam, a nie w mojej skrzynce wskazanej w ustawieniach konta MR) mail, że z okazji rocznicy przekazują mi całe 100 punktów. Tak więc, w moim przypadku nadal nie wiadomo, czy i kiedy pojawią się punkty z loterii...

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 12 Gru 2018 02:15 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
Wpadły punkciki za loterię :!:

U mnie 6050 pkt. - prawie się zgadza (zapomnieli o jednej pięćsetce).

Załączniki:
Marriott Account Activity.png
Marriott Account Activity.png [ 66.46 KiB | Obejrzany 1246 razy ]
2 ludzi lubi ten post.

#24 PostWysłany: 12 Gru 2018 06:23 
Awatar użytkownika

platynowy
Niezły urobek :D
U mnie ciągle nic (choć i tak będzie tego grubo mniej).

Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 12 Gru 2018 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 374
niebieski
niby niezły ale to chyba na nic nie starcza (nie mam tam więcej pkt).
Hotele chyba dopiero od 7k, więc nie wiem na co to sensownie spalić.

edit: na razie znalazłem tylko Marriott gift card na 20$ za 5000 pkt.

#26 PostWysłany: 12 Gru 2018 14:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@zoli można zamienić na spg a potem na dowolne mile
 Profil Relacje PM off
zoli lubi ten post.
zoli uważa post za pomocny.

#27 PostWysłany: 13 Gru 2018 16:23 

Zbanowany
Przypominam od 18.sierpnia nie ma SPG i jego punktow. Jest tylko Marriott i jego smieszne punkty.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 16 Gru 2018 13:35 
Awatar użytkownika

platynowy
Mi wpadlo w sumie 2050pkt...marnie...ale zawsze dobre i to bedzie pare $$ na doplate do jakiegos hotelu.
Ale sensowne cat1 sa dopiero w Azji. W calej Eurpie tylko 35 szt. i to glownie w Hiszpani, kilka w Turcji kolo Stambulu i Wlochy, Rosja. Niemcy...

Załączniki:
MR-EUrope-CAT1.JPG
MR-EUrope-CAT1.JPG [ 97.18 KiB | Obejrzany 1099 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 17 Gru 2018 13:56 
Awatar użytkownika

Loty: 359
Kilometry: 493 781
srebrny
Słuchajcie, mam takie pytanie.
W programie Marriotta swego czasu uciułałem w konkursach 3600 pkt, a z tej loterii mam 900 pkt na koncie SPG.
Wiem, że wcześniej można było przelać punkty z Marriotta na SPG, ratio było 3:1, czyli za 3600 pkt bym dostał 1200 pkt SPG.

Chcę ogólnie punkty przekonwertować na mile, i czy jeśli połączę konta, to będę miał łącznie 4500 pkt, czy dalej ma zastosowanie przelicznik 3:1 i tych punktów będę miał 2100?

Minimum jakie potrzebuję, żeby zrobić konwersję na mile to 3000.

Pomożecie? :D

#30 PostWysłany: 17 Gru 2018 14:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Nadal przelicznik jest 3:1 z punktów Marriott do SPG, jeśli ktoś nie połączył programów. Ale jak programy ostatecznie się połączą to będą tylko punkty Marriott, czyli transfer tylko w drIga stronę (a raczej automatyczne scalenie kont).

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
Szyn3k uważa post za pomocny.

#31 PostWysłany: 17 Gru 2018 15:32 

Zbanowany
Gdzie wy macie wciaz te SPG punkty moje konto bez polaczenia czy czegokolwiek robienia automatycznie uzyskalo nowy numer w Marriott (pozbawiono mni SPG numeru) i punkty SPG automatycznie przeksztalcily sie w Marriottowskie punkty. Nie chcialem nic laczyc bo zalezalo mi na statusie wg. starych zasad a stalo sie jak stalo. Nawet punkty powitalne przy meldowaniu czy GreenChoice sa przyznawane obecnie wg. Marrotowskich punktow. O czym Wy mowicie ze sie tak spytam ?

@Szyn3k: ta loteria byla w punktach Marriota czyli wygrales 2700punktow w tej loterii bo tak to rozumie idac Twoim tokiem myslenia. Moim zdaniem masz na koncie Marriotta 3600punktow marriotowskich i na koncie SPG/Marriott masz 900punktow mariotowskich czyli jak przelejsz pomiedzy kontami lub polaczysz je to bedziesz mial 4500 punktow marriotowskich (wg. SPG to by odpowiadalo 1500punktow) obecne marriotowskie punkty tez zamienisz na mile lotnicze jak kiedys punkty SPG - problemem ze jest ich chyba za malo.
 Profil Relacje PM off
Szyn3k uważa post za pomocny.

#32 PostWysłany: 17 Gru 2018 16:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja miałem te konta zarejestrowane na 2 różne e-maile i miałem dostęp do obu samodzielnych, wyskoczyło mi okienko przy logowaniu, że mogę połączyć te konta.

Faktycznie, wyszło 4500 punktów Marriotta. Dzięki za pomoc.

#33 PostWysłany: 18 Gru 2018 11:31 
Awatar użytkownika

platynowy
@Time2GO Mozna bylo przez vdluzszy czas miec NIEpolaczone konta MR i PSG. Jak poczytasz na forach amerykanskich to do tej pory jeszcze coniektorzy nie chca ich laczyc, aczkolwiek na koniec roku bedzie chyba end of game i przymusowe polaczenie.
Tak jak napisal @Szyn3k jesli miales rejestracje na rozne maile i miales rozne numry kont, to mozna bylo logowac sie na dowolne z nich.
Ja stety/niestety polaczylem konta zaraz na poczatku wiec nie moglem sie "bawic", czy tez uzyskac dodatkowych ew. korzysci z posiadania 2 kont.
Punkty caly czas sa transferowane z SPG do MR 1:3. Przy laczeniu kont tez to sie odbywa.
Co do hoteli CAT za 7500 to wyfiltrujcie sobie liste na dany kontynent i wg interesujeacej kategorii (np. 1).
PS. Od stycznia ma pojawic sie mozliwosc rezerwacji off-peak a przy point saver bedzie jeszcze taniej. Wiec warto jeszcze 2 tygodnie poczekac i moze cos sie upoluje... :-)

Załączniki:
MR-points01.JPG
MR-points01.JPG [ 40.41 KiB | Obejrzany 969 razy ]
MR-points01-pointsaver.JPG
MR-points01-pointsaver.JPG [ 40.44 KiB | Obejrzany 969 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 18 Gru 2018 11:35 
Awatar użytkownika

srebrny
@jaco027 Przy łączeniu kont 900 punktów SPG nie zostało przekonwertowane na 2700 Marriottowych.

#35 PostWysłany: 18 Gru 2018 11:38 
Awatar użytkownika

platynowy
To pisz reklamacje do MR. U mnie konwersja w stosunku 1:3 zadzialala.
 Profil Relacje PM off
Szyn3k lubi ten post.

#36 PostWysłany: 18 Gru 2018 11:50 
Awatar użytkownika

platynowy
Wreszcie przyszły punkty z loterii. Za dużo to ich nie ma bo raptem 1100, ale zawsze coś :)

Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 18 Gru 2018 13:37 

Zbanowany
@jaco027 & jaco027 : nie ma czegos takiego jak punkty SPG od 18.sierpnia, niezaleznie jakie konta mieli czlonkowie SPG lub SPG i Marriott w tym dniu wszystkie punkty na kontach SPG zostaly automatycznie zamienione na punkty Marriotta czyli poprostu pomnozono x3 to co bylo na koncie SPG. Czyli jesli Pan X mial przed 18.sierpnia 24000 punktow SPG to 19.sierpnia zagladajac na swoje konto mial wyswietlane ze ma 72000 punktow Marriotta. Nie bylo juz ani starych stron obslugujacych czlonkow SPG tylko przywitalismy sie z stronami czlonkow Marriott, to samo stalo sie z aplikacja na telefonach. I to wszystko bez jakiejkolwiek checi polaczenia kont czy jakiejs woli integracji kilku kont. Od tej daty nie mamy jak zamieniac punktow Marriotta na punkty SPG i dalej na mile lotnicze tylko odrazu zamieniamy na mile (rozumiem ze czlonkowie programu Mariotta tez tak moga zrobic). Tez nie chcialem laczyc moich kont z Marriota i SPG ktore mam na jednym swoim emailu bo zalezalo mi na starych zasadach SPG i uzyskaniu jeszcze raz w przyszlym roku statusu 'Platinum Premier with Ambbasador' bo w 2020 nie widze raczej szans na wydanie w tym nowym programie Bonton kwoty wiekszej niz te 20000USD, po przekroczeniu 100nocy w tym roku tylko w hotelach SPG dokonalem 'polaczenia' kont Marriotta i SPG i nic sie nie zmienilo bo mialem same zera na koncie Marriottowskim a moj numer czlonkowski i punkty zostaly zmienione wczesniej (18.sierpnia).

@Szyn3k: Nie masz co pisac reklamacji bo lotteria byla juz w 'odpowiedniej walucie' i nie masz co przewalutowywac.
@jaco027 : Twoja wypowiedz jest poprawna do 18.sierpnia a po tej dacie wprowadzasz ludzi w blad. A jesli chodzi o rezerwacje za punkty na przyszly rok to jak widzicie jakas dobra okazje teraz to mozna jej dokonac bo chyba dalej jest mozliwosc rezygnacji i zwrotu punktow (tym bardziej ze Marriott nie wymagal fizycznie posiadania punktow na koncie w momencie rezerwacji). A jak sie pokaze jakas lepsza oferta punktowa to zrobic nowa a stara anulowac - nie widze problemu z takim postepowaniem. Gorzej moze byc jak oglosza nowy BONTON i tam bedzie kolejna kroczaca dewaluacja nagrod za punkty wtedy tym oczekiwaniem na 'lepsze' ofery mozecie stracic punkty.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 18 Gru 2018 16:57 
Awatar użytkownika

platynowy
Sorry za OT.
@Time2GO, ja bym nie byl takie pewny i autorytatywny w twierdzeniach. Byc moze tak mialo byc jak piszesz. byc moze tak bylo w Twoim przypadku.
U mnie konwersja NIE byla automatyczna. Znam conajmniej kilka osob, gdzie tez trzeba lylo RECZNIE konwertowac konto, pomimo wczesniejszego polaczenia. Tak wiec sam zrobilem to kilka, czy tez kilkanascie dni po 18 VIII i punkty nyly przeliczane 1:3.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 18 Gru 2018 19:40 

Zbanowany
Mozesz sie nie zgadzac ale tak bylo jako czlonkowie SPG mielismy przerwe 24h z dostepem do systemu a po tym juz byl tylko Marriott, wiele osob zalowalo ze nie zrobilo pamiatkowego screenu z systemu SPG bo teraz sie okazuje ze sa pewne niezgodnosci z stanem przed 18.sierpnia a 19.sierpnia po konwersji z latami jak dlugo bylismy czlonkami programu czy iloscia punktow. Jesli Ty tak miales to pewnie padles ofiara dzialu IT Marriotta ktory dalej nie moze sobie poradzic z sytuacja, swoja droga sie zastanawiam ktorych czlonkow programow bylo wiecej faktycznie bo cos wyglada ze spolecznosc SPG dolaczona do Marriotta obciazyla nadmiernie systemy Marriotta a podobno mieli duzo wiecej czlonkow.

Wracajac do tematu nie ma obecnie zadnych punktow SPG aby je konwertowac na Marriotowskie punkty i mile lotnicze mozna bezposrednio chyba kupic za punkty Marriotowskie tak jest dla starych czlonkow SPG i pewnie tak samo maja czlonkowie Marriotta. Od 18.sierpnia funkcjonujemy w ekosystemie Marriott nie mamy nic z interfejsu i mozliowsci starego SPG, ostatnie hotelowe brandy przesly w grudniu z systemu rezerwacji/obslugi SPG na Marriottowski. I jesli ty czy paru innych mialo raczej to raczej jestescie ofiarami niekompetencji dzialu IT bo wiekszosc przeszla droge tak jak pisalem.

A od marca'19 pewnie bedzie zabawa znowu z przeliczaniem punktow Marriottowskich na nowe punkty Batonowe z mala dewaluacja.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 18 Gru 2018 20:12 
Awatar użytkownika

platynowy
Ofiara niekompetencji IT MR, ich niekompetrencji zarzadczych i spaprania roboty (albo pojscie na skroty i po prostu wziecia kasy) przez Accenture jestesmy wszyscy.
Ja po prostu dluzej bylem w MR niz w SPG i dlatego lepiej znam ta strone mocy.
Systemow SPG nie ma od 18 VIII pelna zgoda. Ale transfer punktow poprzez ostateczne polaczenie konta mozna bylo robic po dacie granicznej, aczkolwiek z dostepem byl problem. Mozna poczytac na FT co sie dzialo w USA. Ale zapewne znasz te opowiesci. Reasumujac dla jednych bylo tak, dla drugich inaczej w zaleznosci od tego co nawalilo, co poszlo dobrze (czasami). A niekjtorzy do dzisiaj nie polaczyli kont i maja dostep (poprzez rozne numery) do obydwu rachunkow, aczkolwiek tylko w nowym systemie MR. Ale to ostatnie to znam tylko z opowiesci.
PS. Jestem pewien ze zaraz w lutym/marcu czeka nas ponowna dewaluacja punktow. Chyba ze uratuje nas spowalniajaca NYSE (i moze gospodarka amerykanska) i znacznie gorsze niz oczkiwane po polaczeniu wyniki finansowe Marriott corp: https://stooq.pl/q/?s=mar.us&c=1y&t=c&a=ln&b=0, ktore przekladaja sie na EPS dla udzialowcow. W koncu beda musieli podjac jakies akcje FAKTYCZNIE naprawcze aby utrzymac lojalnych i dochodowych klientow.
https://www.wsj.com/articles/inside-the ... 1543416010
 Profil Relacje PM off
nowhere lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości