Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Maps.me wystarczy ?
#1 PostWysłany: 24 Paź 2018 10:24 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
niebieski
Wybieram sie za tydzien do Jordanii na szybką objazdówkę wynajętym samochodem, zastanawiam sie czy szukac innej aplikacji do nawigacji offline czy popularne maps.me powinno sobie poradzić bez problemu.

Byliscie? Używaliście?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#2 PostWysłany: 24 Paź 2018 10:40 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
W Jordanii nie jeździłem na maps.me, ale jeździłem np po Armenii czy Macedonii.
W armeńskich górach jeśli przez połoninę przebiegły dwa barany a za nimi polazł pasterz i wydeptali jakąś ścieżynkę tydzień temu, to ona już będzie na maps.me :)
Nie jest to specjalnie łatwa ani intuicyjna nawigacja, ale to zupełnie inna liga niż google czy cokolwiek innego.
Polecam Ci!!!

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
konrad91 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 24 Paź 2018 10:46 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak, starczy
 Profil Relacje PM off

#4 PostWysłany: 24 Paź 2018 10:50 

Loty: 86
Kilometry: 133 664
niebieski
Z maps.me korzystałem wiele razy i nigdy nie robiło mi jakis problemów, wiadomo czasami sie przycięło na rondzie :D ale bez problemu mozna było to nadgonić.
Ciekaw byłem czy w Jordanii równie dobrze sie sprawdza i liczyłem na takie odpowiedzi, dzięki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#5 PostWysłany: 24 Paź 2018 10:52 
Awatar użytkownika

Loty: 213
Kilometry: 391 571
niebieski
@konrad91 ja miałem maps.me i pobraną mapę google do użytku offline. Nie pamiętam czego używałem więcej, ale nie miałem żadnych problemów z nawigacją.
 Profil Relacje PM off

#6 PostWysłany: 24 Paź 2018 11:06 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
eskie napisał(a):
W armeńskich górach jeśli przez połoninę przebiegły dwa barany a za nimi polazł pasterz i wydeptali jakąś ścieżynkę tydzień temu, to ona już będzie na maps.me :)

Idealnie scharakteryzowana nawigacja;-)

Używam od paru ładnych lat. I polecam. W Jordanii i wszystkich innych krajach. W mieście, poza miastem i na górskich szlakach. Ta na iphona jest dużo dokładniejsza niż ta androidowa. Jedyne co mnie w niej denerwuje, to że w przypadku jazdy autem na dłuższych trasach zamiast głównych dróg wybiera czasem leśne dukty, na których po paru kilometrach kończy się asfalt;-)

#7 PostWysłany: 24 Paź 2018 11:22 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Zgodzę się z @elwirka jak byłem na Sardynii w czasach przed roamingowych to to dziś pamiętam jak jechałem z zachodu na wschód drogami porównywalnymi do Masci, było krócej niż normalną drogą... ale na pewno nie szybciej:)
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#8 PostWysłany: 24 Paź 2018 11:24 
Awatar użytkownika

srebrny
elwirka napisał(a):
zamiast głównych dróg wybiera czasem leśne dukty, na których po paru kilometrach kończy się asfalt;-)

wspominałem o tym w innym wątku viewtopic.php?p=1131576#p1131576 w maps.me można dodawać swoje punkty pośrednie i unikniemy wtedy gównościeżek przy jeździe autem
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 24 Paź 2018 13:20 
Awatar użytkownika

Ja ją sprawdziłem w wielu krajach, wielu regionach - działa świetnie! Między innymi: Gruzja, ZEA (Dubaj), Grecja (Rodos), Włochy (Rzym, Bergamo, Florencja, Cinque Terre, Piza, Bolonia, Mediolan), Francja (Paryż), Niemcy (wyspa Rugia), Czarnogóra, Chorwacja oraz sporo miejscówek w Polsce - od gór po niziny.

Generalnie, każde przygotowania do wypadu rozpoczynam od maps.me. Ma genialną opcję - zaznaczania interesujących miejsc, np. lornetką oznaczone punkty widokowe i gwiazdką - największe atrakcje. Polecam szczególnie owe lornetki. To również idealna piesza nawigacja.

Widzi wiele, w tym wspomniane leśne dukty:). I można być pewnym, że jak taki leśny dukt kończy się w ... no szybko się kończy to nie należy tamtędy się udawać:)

https://jadziemlecim.wordpress.com/
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Paź 2018 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
cypel napisał(a):
gównościeżek

Moja pierwsza podróż z nawigacją to była ta z Hołowczycem (automapa???) przez Rumunie. Ten z kolei uparł się mnie prowadzić przez centra miast, najlepiej historyczne starówki, takie z plątaniną wąskich uliczek. A miałem Nissana Patrola takiego off-roadowo dużego, poszerzanego z metalowymi zderzakami...
Nic nie pomagało, żadna zmiana ustawień, jak Hołek wypatrzył jakieś miasto to pisnął z zachwytu i dawaj przez rynek, najlepiej jeszcze ze zwiedzaniem starówki.

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off
trocha lubi ten post.

#11 PostWysłany: 24 Paź 2018 15:11 

@eskie Sukiennice tez zaliczyles? :mrgreen: Czy tylko po Rumunii tej nawigacji uzywales?

bonifacy napisał(a):
Zgodzę się z @elwirka jak byłem na Sardynii w czasach przed roamingowych to to dziś pamiętam jak jechałem z zachodu na wschód drogami porównywalnymi do Masci, było krócej niż normalną drogą... ale na pewno nie szybciej:)

No to teraz bys sie nie ucieszyl tym bardziej

Załączniki:
Screenshot_20181024-150718~4.png
Screenshot_20181024-150718~4.png [ 943.53 KiB | Obejrzany 2443 razy ]
 PM off  

#12 PostWysłany: 24 Paź 2018 15:40 

złoty
eskie napisał(a):
Nie jest to specjalnie łatwa ani intuicyjna nawigacja, ale to zupełnie inna liga niż google czy cokolwiek innego.
Polecam Ci!!!

Tak bywa, ale odradzałbym ślepą wiarę w maps.me (zresztą w jakąkolwiek nawigację). W indyjskich Himalajach zaczęliśmy raz schodzić taką ścieżyną zaznaczoną na maps.me, która z góry wyglądała całkiem całkiem, a i nasze dotychczasowe doświadczenia z maps.me były dobre. Ścieżyna po jakiejś chwili znikła (w terenie, na maps.me dalej była :-) ), w rezultacie wpieprzyliśmy się w potężne strome piargi i mieliśmy sporo szczęścia, że nie skończyło się kontuzją albo utknięciem tam na noc.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości