Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wiza do Birmy
#21 PostWysłany: 13 Wrz 2017 23:42 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
aplikował ktoś ostatnio o wizę online? ile czekaliście na dokumenty?
wrzucaliście profesjonalne zdjęcie czy jakieś na prześcieradle robione?

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#22 PostWysłany: 20 Wrz 2017 23:39 

niebieski
Wg. strony trwa 3 dni robocze i potrzeba aktualnego zdjęcia paszportowego. W praktyce wizę możesz dostać już następnego dnia i przechodzi skan starego zdjęcia paszportowego. Z racji, że wszędzie jest mowa o zdjęciach paszportowych raczej bym nie ryzykował zdjęcia na tle prześcieradła. Szkoda kasy na ew. odrzucony wniosek. Najlepiej zeskanować jakieś poprzednie zdjęcie.

Wydruk wniosku e-wizy trzeba mieć już na lotnisku przy odprawie na lot do Birmy (bez wydruku mogą nie wpuścić na pokład) oraz najlepiej i przy wyjeździe.
 Profil Relacje PM off
maxima uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 03 Paź 2017 19:29 
Awatar użytkownika

Loty: 115
Kilometry: 260 313
niebieski
Ja przerabiałam temat tydzień temu. Aplikowałam około godziny 23.00 a następnego dnia rano około 10.00 wizy miałam na mailu. Ze zdjęciem trzeba uważać, gdzieś pisali ludzie, że za kiepską domową jakość mieli odrzuty. Ja przycięłam zdjęcia z wizy amerykańskiej do rozmiaru paszportówek i przeszło gładko.
 Profil Relacje PM off
maxima uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 10 Paź 2017 13:33 

srebrny
Aplikowalam o wizę wczoraj ok 23 po 3 dniowym świecie w Birmie, więc liczyłam się z tym że będę dłużej czekać. Przy płatności wywalilo mi jeszcze jakiś error ale normalnie dostałam maila ze przeszło. Dziś po 13 sprawdziłam status na stronie i approval letter był do ściągnięcia. Wszystko wiec trwało ok 14h. Zdjęcie jakie wrzucilam to po prostu zdjęcie starego zdjęcia z paszportu (tak szczerze to ono jest z 2011).

#25 PostWysłany: 16 Paź 2017 15:43 

Loty: 135
Kilometry: 281 141
Ja z kolei zawnioskowałam o wizę w ostatnią sobotę późnym wieczorem, a approval letter przyszedł w poniedziałek po 9-ej rano. Co istotne, dołączyłam zdjęcie nieaktualne, biorąc pod uwagę wymogi umieszczone na stronie: https://evisa.moip.gov.mm/NoticetoTourists.aspx, czyli "You have to upload one COLOR PHOTO (4.8 cm X 3.8 cm) taking during last (3) months". Z parametrów mojego zdjęcia paszportowego wynikało, że co prawda zostało zmodyfikowane w dniu aplikowania o wizę, ale zrobione w 5.2017, czyli w okresie ostatnich 5 miesięcy, a nie 3. Zatem przy rozpatrywaniu wniosków wizowych nie trzymają się stricte wyznaczonych 3 miesięcy.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 24 Paź 2017 23:49 

niebieski
Śmiem twierdzić, że w ogóle nie zwracają uwagi na datę zdjęcia. Moje było te same co w paszporcie wyrabianym 6 lat wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 13 Lis 2017 16:00 
Awatar użytkownika

A jak jest z ogarnieciem, kupieniem wizy na granicy Tajlandii z Birma ? Jest taka opcja ? Czy ktoś może napisać jak obecnie wyglada sytuacja z podrozowaniem po Birmie , dalej są ograniczenia w zwiedzaniu calego kraju ?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 13 Lis 2017 17:30 

srebrny
Są ograniczenia, ale w miejscach turystycznych zero problemów. Wróciłam dziś z Birmy. Było super i bez tłumów jak w Tajlandii.

#29 PostWysłany: 13 Lis 2017 19:16 
Awatar użytkownika

A jakie to ograniczenia ? Są miejsca do których nie można jechać ? Wiesz coś może na temat wizy, czy można ją załatwic na granicy czy tylko w ambasadzie w BKK albo przez neta ?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 14 Lis 2017 02:17 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Chyba na granicy lądowej nie ma takiej możliwości. Załatw przez neta jeszcze w Polsce, będzie dużo łatwiej.

#31 PostWysłany: 15 Lis 2017 23:59 

niebieski
@mordamorda
Wiza - załóż google i poszukaj na stronie MSZ to nie boli.
Są ograniczenia wjazdu w niektórych rejonach, jedne są zamknięte na inne trzeba mieć pozwolenie.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 20 Lis 2017 12:22 

Mam pytanie odnosnie nie tyle samej wizy, ale wymogu waznosci paszportu. Czytam informacje ze paszport powininen byc wazny przynajmniej 6 miesiecy od wjazdu do Birmy (i w ogole do innych krajow tez).
Ja wybieram sie tam w styczniu na 3 tygodnie, a paszport konczy sie w kwietniu wiec spokojnie sie wyrobie na waznym paszporice. Skad zatem takie wymagania 6 miesiecy?
Czy jest ryzyko nie otrzymania wizy w tym przypadku? Lepiej wyrobic juz nowy paszport aby uniknac problemow?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 20 Lis 2017 18:45 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Wyrób na wszelki wypadek nowy. Zawsze jest gadka, nie tylko tam, że 6 miesięcy. A co jeśli to będzie stanowiło problem. A paszport i tak potrzebujesz, jak będziesz miał chwilę prędzej tragedia się nie stanie.

#34 PostWysłany: 23 Lis 2017 01:22 

niebieski
@alamar
Wyrób nowy paszport, b.duża szansa, że nie dostaniesz wizy.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 23 Lis 2017 22:52 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
niebieski
Pytanie:
Przesiadka w Rangun, w jedna stronę 11 godzin, w druga 2. Potrzebna wiza na sam tranzyt? Jeśli tak to czy można kupić na lotnisku czy online? I czy trzeba nadać jeszcze raz bagaż jeśli wszystko na jednym bilecie?

#36 PostWysłany: 26 Lis 2017 16:53 

niebieski
Przesiadka w RGN, musisz robić fajną trasę. Jak lecisz?

Wydaje mi się, że na takie przesiadki nie potrzeba wizy skoro w tranzycie nie będziesz opuszczać lotniska. Bagażu też raczej nie będzie trzeba nadawać ponownie. Przy 11 godzinach rozważył bym jednak wypad na miasto można zobaczyć choćby Pagodę Schwendagoon, a warto.

Wizy na lotnisku nie zrobisz, ew. można online, szybko i sprawnie.
 Profil Relacje PM off
popcarol lubi ten post.

#37 PostWysłany: 10 Paź 2018 09:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Odrzucili wniosek ze względu na zdjęcie w paszporcie. Zrobiłem dokładniejsze zdjęcie tego zdjęcia z paszportu i też odrzucili ...

Dear Sir/Madam,

Thank you for your email. We have checked your application passport number )we would like to request you that your COLOR PHOTO (4.8 cm X 3.8 cm) taking during last (3) months. We mean passport size clear color photo not passport photo. Please attach your proper passport sized photo in jpeg format and send it to contact@moip.gov.mm to continue your visa application processing. Thank you for your understanding.

Regards,

Ministry of Labour, Immigration and Population

to jakie zdjęcie mam im wysłać ?

Ostatnio edytowany przez RKS1926 10 Paź 2018 09:56, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 10 Paź 2018 09:31 

srebrny
Masz wysłać swoje zdjęcie kolorowe o podanych wymiarach, wykonane w ciągu ostatnich 3 miesięcy, nie zdjęcie z paszportu. Ze względów bezpieczeństwa wyrzuć poza tym swój numer paszportu z posta.
Zeus lubi ten post.

#39 PostWysłany: 15 Paź 2018 19:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Niestety przyszły 3 maile, że zdjęcia są złe i wnioski zostały odrzucone ... 3 x 200 zł w plecy :(

#40 PostWysłany: 15 Paź 2018 20:23 
Awatar użytkownika

Loty: 190
Kilometry: 364 966
srebrny
Trochę dziwne, przecież instrukcja dokładnie pokazuje jak powinny wyglądać zdjęcia. Nie przeczytałeś/zrozumiałeś? Dla dwóch osób skanowałem stare zdjęcia, dla jednej to robiłem samodzielnie na szybko na tle prześcieradła komórką. e-visy na mailu były krócej niż w tydzień. Zdjęcia, co są w paszporcie się nie nadają, bo są przecież czarno białe - jak bardzo dokładne by nie były.

Poza tym z maila nie wynika że odrzucili, tylko że proszą o podesłanie właściwego zdjęcia na podany adres email. Więc o co chodzi?
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
LonDynia uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 55 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości