Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57
Autor Wiadomość
#1121 PostWysłany: 19 Lut 2018 11:29 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 487 529
srebrny
Nie ma niestety bezpośrednich z Polski do Talinna

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#1122 PostWysłany: 19 Lut 2018 12:18 

:roll: Piszę o tym że wbijacie w wyszukiwarkę "z" Warszawa "do" Tallinn
wtedy otrzymujecie bilet promo np. na odcinek Wawa-Wilno i kupujecie np. Wilno-Tallinn za pełną cenę.
Zamiast kupić każdy odcinek osobno (nie, nie trzeba płacić osobno, starczy dodać do koszyka osobno)

Ostatnio edytowany przez michzak, 08 Mar 2018 08:15, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 PM off
Zeus lubi ten post.

#1123 PostWysłany: 19 Lut 2018 12:27 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 487 529
srebrny
Żeby było jasne :P
Mamy robić od Wawy do Tallinna czy dzielić ? :P

Ostatnio edytowany przez michzak, 08 Mar 2018 08:16, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#1124 PostWysłany: 19 Lut 2018 12:43 

Wawa - Wilno - najlepiej jeszcze Ryga - Tallinn.
każdą część osobno :P

Literówka
 PM off  

#1125 PostWysłany: 20 Lut 2018 08:47 

niebieski
Kupiłem w weeka z tej ostatniej promki po 1 EUR, za tyle kupiłem większość odcinków, po 1 EUR Wawa-Wilno oraz Wilno-Ryga, Ryga-Tallinn około 10 EUR, powrót z Tallinn do Wawy też przez Wilno 20 EUR, łącznie za 5 biletów około 30 EUR. Bilet na prom do Helsinek nawet po 6 EUR one way, też łyknąłem na day trip. Warto śledzić stronkę luxa, ja już 3 raz w ciągu roku jadę, bo bardzo mi się te ceny podobają;)

Pzdr, Art.

Literówka
 Profil Relacje PM off  

#1126 PostWysłany: 20 Lut 2018 11:23 

A to jeszcze dodam że Lux ma promo również na rejsy do Helsinek i Sztokholmu z Tallinna.
13€ za rejs tam i z powrotem z kodem 108653 u przewoźnika Tallink :P

Niestety warunki promocji słabe, w postanowieniach jest wspomniane że "jeśli nie znajdziesz żadnej raty w promocyjnej cenie - spróbuj ponownie za 30 min. Jeśli po kilku próbach nie znajdziesz promocji, napisz nam na maila w celu stworzenia indywidualnej oferty" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Naciągactwo .

Literówka
 PM off  

#1127 PostWysłany: 07 Mar 2018 22:32 

Witam
dokonałem zakupy biletów w promocji 48h marcowej na Warszawa-Wilno
Zrobiłem rezerwację,jednakże zdublowałem imię i nazwisko osoby podróżującej. Ponieważ jak zasugerował mi system poprzez program Pins mogłem zarezerwować ze zniżka dwie osoby,
Jednakże jak wprowadzałem dane taty to system nie dał rabatu ,więc wpisałem dane mamy.
Będą jechać trzy osoby o takim samym nazwisku a konkretnie mama,tata i syn posiadające te same nazwiska.
Korzystajac z Pinsa, Mamy 3 bilety,w jedną stronę i 3 w drugą,dwa razy na imię i nazwisko na mamę i syna
Czy w tej sytacjii muszę robić zmianę w systemie Lux Expressa i płacić po 2 Euro za zmianę na każdym bilecie,,bo ja czyli tata nie wejdę na pokład busa i kierowca będzie robił problemy??
Czy ktos miał podobną sytuację i może się podzielić
w załączniku screen z podpowiedzią systemu.

Załączniki:
pins2.JPG
pins2.JPG [ 65.36 KiB | Obejrzany 4827 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#1128 PostWysłany: 07 Mar 2018 23:41 

NIE wolno oddawać swojej zniżki innym osobom.
System sugeruje, że drugie miejsce możesz kupić dla własnej wygody

W przypadku wykrycia nieprawidłowego użycia karty PINS konieczna jest dopłata do pełnej ceny biletu bądź kupno nowego biletu. + ryzkujesz odebranie statusu.

Ma to jak najbardziej sens bo ogranicza jakiekolwiek handlowanie zniżką (pokaźną o ile się osiągnie poziom -40% - VIP )
 PM off  

#1129 PostWysłany: 08 Mar 2018 01:27 

myslalem ze mogę kupić dwa bilety z tą zniżką ,w takim razie pozostaje mi zmiana rezerwacji,
W rezerwacji będzie zmienione tylko imię,myślicie że jest to tak bardzo istotne, skoro wszyscy z rodziny mają dotychczasową rezerwację na te samo nazwisko tj. 3 osoby??
 Profil Relacje PM off  

#1130 PostWysłany: 08 Mar 2018 02:01 

zależy od trasy i kursu. Do Lux Express Longue specjalnie wysyłana jest Pani 'Stewardessa' (w rzeczywistości pracownik punktu sprzedaży biletów) której zadaniem jest - no zgadnij co - sprzedaż biletów! A w autobusie przy okazji ma trzymać oko nad poprawnym przebiegiem odprawy. Więc jeśli wykryje złamanie regulaminu (od każdego wymagają paszportu/ na DO fukają :mrgreen: ale nie ma żadnych nieprzyjemności; i zazwyczaj dokładnie sprawdzają imię z listy i z dokumentu) to na stówę poproszą o dopłatę.

A w zwykłym Luxie kierowca sprawdza tak jak lubi, czasem starczy.machnąć paszportem, czasem się wczytuje w dokumenty niczym w lekturę. Ostatnio mój nie chciał biletów, nie chciał karty PINS, nie chciał numeru miejsca - tylko "dokumient". I na tej podstawie wyszukiwał miejsce i odhaczał. Wtedy Pani Matka musiałaby posłużyć się twoim dokumentem :P

Na pocieszenie dodam że 1. zmiana jest darmowa. Czyli jedyne co dopłacasz to różnicę w cenie pins i normalnej.
 PM off  

#1131 PostWysłany: 08 Mar 2018 15:29 

Dla świętego spokoju,postanowiłem zmienić rezerwację na dokładne i sumienne dane osobowe;
Zadzwoniłem do BOK na Litwę.Wraz z Panią probówaliśmy zmienić rezerwację tj. na dwóch biletach zmienić imię,ale wiąże się to z kosztem 2 Euro na bilecie za każdą zmianę.
NIestety nie mogliśmy przejść przez płatności kartą.
Pani doradziła mi zwrot biletów i zakup ponowny na pożądane dane osobowe,różnicy w cenie nie było,
Zatem info dla potomnych.
W nowej rezerwacji z tego wszystkiego nie zaznaczyłem miejsc siedzących które byłbyby przy pozostałych członkach rodziny i system wygenerował mi pierwsze lepsze ...:-)
Podsumowując
Koszt połaczenia na LItwę 11 PLN
opłata serwisowa za anulację dwóch biletów 10 PLN
21 PLN gapowego :-)
 Profil Relacje PM off  

#1132 PostWysłany: 08 Mar 2018 16:26 

Za anulację opłata jest zawsze ale nie za 1. zmianę (choć trzeba by jeszcze sprawdzić czy bilety dają się zmienić na inne dane w ogóle). Trzeba się było przez maila kontaktować, byłoby 0 gapowego :P
(też miałem sytuację że Pani - z rosyjskim akcentem - na infolinii nie wiedziała wszystkiego należycie. Ale była osiągalna chyba całą dobę, to wiele wyjaśnia (nie mówię tylko o infolinii, również o tej pani :mrgreen: )
 PM off  

#1133 PostWysłany: 08 Mar 2018 18:41 

-- 08 Mar 2018 18:18 --

Kontaktowałem się właśnie mailowo,mimo wszystko i tak za każdą zmianę w bilecie właśnie chciała po 2 Euro,więc może coś się zmieniło,jeśli chodzi o zmianę poprzez BOK.
Trudno za gapowe się płaci i tyle,ale teraz mam spokojną głowę,podejrzewam że jak na złość nic nie będą weryfikować...
NIech moje doświadczenie będzie wskazówką dla potomnych....

-- 08 Mar 2018 18:41 --

Właśnie weszła promocja na 8 marca,
rezerwując dwa bilety dla parki (mąż i żona) wychodzi stówka taniej od poprzedniej złożonej przeze mnie rezerwacji,system puszcza,myślicie że to przejdzie?
 Profil Relacje PM off  

#1134 PostWysłany: 08 Mar 2018 20:15 

ale co ma przejść? :P Bilety kupić można zawsze, anulować stare za opłatą też się da.
 PM off  

#1135 PostWysłany: 03 Kwi 2018 21:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Znalezione na profilu Lux. Czyli że co? Wprowadzają dodatkowe opłaty za WC, wifi i gniazdka? :shock: czy to prima aprilis?

Załączniki:
FB_IMG_1522783130469.jpg
FB_IMG_1522783130469.jpg [ 47.26 KiB | Obejrzany 4336 razy ]

Ostatnio edytowany przez iwan-82, 03 Kwi 2018 21:26, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1136 PostWysłany: 03 Kwi 2018 21:25 

Przecież to był post z okazji Prima Aprilis :D
 Profil Relacje PM off
iwan-82 lubi ten post.

#1137 PostWysłany: 04 Kwi 2018 00:43 

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 PM off  

#1138 PostWysłany: 04 Kwi 2018 01:42 

Sama grafika śmiesznie wygląda :)
 Profil Relacje PM off
iwan-82 lubi ten post.

#1139 PostWysłany: 11 Sie 2018 18:05 

mamy efekty olania treści wysyłanych maili do polskiej klienteli Luxa...
Od września będą jeździć z/do Warszawy już tylko 3 razy :'(
Dodatkowo dzienny kurs do Wilna 11:00-20:30 jest straszny wg. mnie bo marnuje praktycznie cały dzień.

nie chcę krakać, ale...
nie chcę krakać.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 53, 54, 55, 56, 57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości