Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Sty 2018 12:45 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 400 643
niebieski
Lotnisko w Norymberdze (kod IATA: NUE; kod ICAO: EDDN)
Międzynarodowe lotnisko położone 5 km na północ od centrum Norymbergi

z portu lotniczego do miasta dojedziemy metrem -> linia U2
kursuje co 10-15minut
czas przejazdu do centrum to 12-15minut

wejście do metra i automaty biletowe zaraz przy wyjściu z hali odlotów
kasujemy bilety przed zejściem na stację

ceny biletów:
1przejazd (90min) 3e
4przejazdy 10,7e
dzienny 7,9e

mapka:
http://www.mapametro.com/wp-content/upl ... 2011-B.png
 Profil Relacje PM off
Cicha_Woda lubi ten post.
Mio uważa post za pomocny.

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
 Temat postu: Re: [NUE] Norymberga
#2 PostWysłany: 17 Lut 2018 10:35 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 267 798
niebieski
Może ktoś coś powiedzieć na temat nocowania na tym lotnisku?

#3 PostWysłany: 17 Lut 2018 11:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Lotnisko jest otwarte 24h. Przespać się da radę, są poczwórne siedzenia bez podłokietnika. Generalnie jest dość cicho i spokojnie, ale widziałam, że obsługa pytała zostających na noc o lot, na który czekają.
Mio uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 27 Lut 2018 21:42 
Awatar użytkownika

Loty: 149
Kilometry: 267 798
niebieski
Wróciłem właśnie z Norymbergii, więc mogę trochę powiedzieć o lotnisku NUE.

Dojazd z lotniska i na nie to banalna sprawa. Na lotnisku znajduje się stacja metra (linia U2), która w 15 minut dowiezie nas na główną stację w centrum (Hauptbanhof). Bilet jednorazowy to koszt 3,1E, są też opcje 4 przejazdy, dzienny, dzienny na 6 osób (max 2 dorosłe) w którym osoby można też zastąpić psem lub rowerem. Są też dłuższe, terminowe bilety. Więcej info tu: https://www.vag.de/en/fahrkarten/all-tickets/tickets/liste/schnellsuche.html

Można też (jak ja) wykupić m.in. w informacji na lotnisku kartę Nuremberg Card (28E), która przez 2 dni kalendarzowe upoważnia do jazdy metrem, pociągami, tramwajami i autobusami w regionie Nuremberg + Furth, a w dodatku daje darmowe wejście do większości muzeów, zoo, planetarium, zamku itp. (https://tourismus.nuernberg.de/en/booking/nuernberg-card-city-card/). Super sprawa wg mnie.

Co do spania na lotnisku to spać się da. Ja miałem wylot o 6.50 rano, na lotnisku pojawiłem się ok. 21. Przy podchodzeniu do security i odbiciu boarding pass zatrzymał mnie pracownik i powiedział, że nie mogę przejść dalej bo to za wcześnie na mój lot. W części przed security jest kilka poczwórnych ławek bez podłokietników, na których jako tako udało mi się spędzić noc. Od godziny 23.30 nic już nie wylatywało do 6. W nocy przyleciały za to może ze 2 samoloty około 3 rano. Poza dużą maszyną czyszczącą podłogę nie było większych utrudnień w zaśnięciu. Spokojnie i cicho.
Cicha_Woda lubi ten post.
Niedzwiedzik uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 31 Lip 2022 18:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie miałem jeszcze przyjemności tam nogi postawić.
Jeśli usiąde z podręcznym z Krakowa rozkładowo o 23:45 to zdąże na przedostatnie metro o 0:36 ?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości