Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 07 Lis 2017 11:22 

niebieski
Po raz kolejny udowodniłem sobie i innym, że jestem leszczem, a nie podróżnikiem - nie dalej, niż 2 dni temu, zamówiłem transfer z lotniska w Tajlandii na wyspę, na którą zamierzam dotrzeć. W swojej naiwności pomyślałem, że 25 zł na osobę to akceptowalna cena za wygodę, zwłaszcza z bagażem. Mogłem zostać w domu i nie robić wiochy.
 Profil Relacje PM off  

Zimowy relaks w Agadirze 🌴🌊 Stylowy 4* hotel blisko centrum za 1929 PLN Zimowy relaks w Agadirze 🌴🌊 Stylowy 4* hotel blisko centrum za 1929 PLN
✨Romantyczny weekend w Wenecji za 557 PLN 💞🎄 Loty i hotel w centrum 🤩 ✨Romantyczny weekend w Wenecji za 557 PLN 💞🎄 Loty i hotel w centrum 🤩
#22 PostWysłany: 07 Lis 2017 11:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Mnie to najbardziej śmieszą te pytania o autobusy z Orio do Bergamo, hehe.
Jak już latacie do BGY to, naprawdę, nie łaska przejść się to 40 minut? Przecież jest płasko a po drodze mijamy sarenki.

#23 PostWysłany: 07 Lis 2017 11:40 

niebieski
Ja na przykład lubię chodzić, ale niekoniecznie z torbą podróżną i zaraz po przylocie. Zostawię te szpargały, wysikam się i mogę lecieć dalej.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 07 Lis 2017 12:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Nikt nie kwestionuje zasadności i potrzeby istnienia taksówek. Osobiście unikam, ale to nie znaczy, że nie korzystam. Ostatni raz jechałem w maju w Bangkoku. Z dworca kolejowego do hotelu było raptem ok. 2 km. Żona się uparła i powiedziała, że jedziemy taksówką. Co było robić, wsiedliśmy do taksówki i po ok. 30/40 minutach "jazdy" i przejechaniu z 500 metrów wysiadłem na środku ulicy i pocisnąłem z buta, żona też. Taka to była wygodna forma transportu.

Generalnie jak jest sprawnie działający transport publiczny to osobiście wolę z niego korzystać i nie chodzi tu tylko o cenę, bo wolę jechać trolejbusem w Kijowie za kilkadziesiąt groszy niż śmiesznie tanią taksówką za kilkanaście złotych, chociaż też nią musiałem jechać. I nie dorabiam do tego ideologii hipstera/dziwaka/podróżnika, tak lubię. Ale jak ktoś wyjeżdża z tekstem, jedź taksówką "jak człowiek“ a nie zapyziałym busem/autobusem bo taki to miało wydźwięk to się wewnętrznie gotuję ;)

A cała dyskusja zaczęła się od tego, że @manro1 zapytał niewinnie o aktualną trasę przejazdu autobusu i musiał się trafić oczywiście as ze swoją radą z gatunku "chłopie daj se spokój z autobusem, jedź śmiesznie tanią taksówką".
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#25 PostWysłany: 07 Lis 2017 12:17 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
d-t-x napisał(a):
Po raz kolejny udowodniłem sobie i innym, że jestem leszczem, a nie podróżnikiem - nie dalej, niż 2 dni temu, zamówiłem transfer z lotniska w Tajlandii na wyspę, na którą zamierzam dotrzeć. W swojej naiwności pomyślałem, że 25 zł na osobę to akceptowalna cena za wygodę, zwłaszcza z bagażem. Mogłem zostać w domu i nie robić wiochy.

Dobrze że piszesz bo ja będę tam za dwa tygodnie i miałam dokładnie ten sam dylemat.
Przemyślałam wszystko i żeby nie robić wiochy popłyniemy na wyspę wpław. Spokojnie damy radę, bo będziemy mieć tylko dwa 60-litrowe plecaki i walizkę podręczną, którą doczepimy do pływaka, więc ręce będą wolne. Podróżujemy z 5-latkiem ale on świetnie pływa w motylkach i na makaronach więc będzie luzik. Ahoj przygodo!
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 07 Lis 2017 20:22 
Awatar użytkownika

niebieski
cypel napisał(a):
musiał się trafić oczywiście as ze swoją radą z gatunku "chłopie daj se spokój z autobusem, jedź śmiesznie tanią taksówką".

I jednak autor z rady tego "asa" skorzystał. :)

Polecam się.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 08 Lis 2017 00:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Chyba nie do końca.
manro1 napisał(a):
Pojedziemy autobusem bo tak lubimy - miejscowy folklor
Jednak ze względu ze bedzie 14 miesięczne dziecko i jak sie zesra, zwymiotuje i bedzie łagodnie mówiąc "mocno płakać" to pojedziemy taksowka za 20pln i damy napiwek moze i 3 cebule:)
Reasumując
Jazda autobusem wzmaga doznania podróżnicze jednak taxowka jest czasem przydatna. tylko nie wiem jak tam z obowiazkiem fotelikow dla dziecka -wiem ze blisko ale bezpieczeństwo blabla
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 08 Lis 2017 06:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Ale ze zrozumieniem to Ty czytaj.

Eot z mojej strony.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości