Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Gru 2024 10:33 

Loty: 25
Kilometry: 59 388
Witam szanowne grono.

Na początek krótki rys - zbliża się nasz krótki, 3 tygodniowy wypad do Azji płd-wch.
Mam dylemat/zapytanie odnośnie jednego etapu, otóż 30.01 wracamy kursem 10:45 z Koh Lipe do Kuah Jetty (na miejscu w porcie rozkładowo mamy być 13:15) i lecimy dalej do Kuala Lumpur.

I teraz pytanie - jak długo trwa odprawa paszportowa w porcie i czy na LGK check-in i kontrola bezpieczeństwa przechodzi płynnie.
Bo zastanawiam się który lot do KUL wykupić - 15:25 czy bardziej celować w okolice godziny 17 - 19 i na spokojnie ogarnąć procedury.

Ja z chęcią wyrwałbym się z LGK jak najszybciej i nie wiem czy niecałe dwie godziny starczą na arrival w porcie, dotarcie do lotniska, check-in i kontrolę bezpieczeństwa...
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#2 PostWysłany: 25 Gru 2024 22:02 

W sumie sprawa rozwiązana - zachowując bezpieczny margines, zabukowałem lot na 18:55.
Jak szybko pójdą formalności w porcie, to pojedziemy gdzieś coś zjeść i dopiero na lotnisko.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Wrz 2025 08:36 

Będę ćwiczył tą samą marszrutę, będę wdzięczny jak byś dał info jak Ci poszło?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Wrz 2025 00:49 

Witaj.
Jeśli nie jest za późno, to mogę powiedzieć iż lepiej mieć zapas czasu chociażby ze względu na prawo Murphy'ego - pomijając czasochłonne "procedury" w porcie na Lipe, to trochę czasu trwał "załadunek" na prom. Nie dość, że multum ludzi, to góra bagaży które trzeba było gdzieś upchać na promie.
Może jednak nieco wspomnę o "procedurach" na Lipe - po odstaniu w kolejce po zawieszki do bagażu kierujesz się do celnego i zawierasz deal. Oddajesz dobrowolnie swój paszport za kolorową karteczkę z numerkiem.
Otóż ta karteczka ma konkretny kolor (czyli kierunek rejsu) i numerek w kolejce (skąd my to znamy... ?)
Jako iż był to okres Chińskiego Nowego Roku, to pełno było właśnie głośnej nacji obchodzącej to wydarzenie - kiedy obsługa zaczęła wywoływać KOLEJNO numerki, to od razu pojawiał się mandaryński wrzask i kilkanaście (po hałasie kilkadziesiąt) rąk z karteczkami... ale na zasadzie:
"...
- number twenty-one !
-wrzask i mur ludzi z karteczkami 146, 82, itd...
- numer 21 się dopchał, oddał kartkę i poszedł do łodzi
- number twenty-two !
- wrzask i mur ludzi z karteczkami 146, 82, itd...
- NUMBER TWENTY TWO !!!
-..."

Po dopłynięciu na Langkawi trzeba było poczekać na bagaż i znowu cały tabun ludzi do bramko-budek celników. Też trochę trwało.
Potem już z górki - przez Graba zaklepany transport i czekamy. Taksiarz przyjął zlecenie momentalnie, ale zanim dojechał...

Ogólnie ciekawy wyjazd...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość