Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Langkawi
#41 PostWysłany: 27 Gru 2024 00:02 

niebieski
Jak rozumiem, żeby przejść tym SkyBridgem nie muszę wjechać kolejką linową, lecz mogę się tam dostać na piechotę? Czy jest to trudna / męcząca trasa? Czy oprócz tego miejsca i plaż może ktoś jeszcze polecić jakieś atrakcje na Langkawi?
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#42 PostWysłany: 27 Gru 2024 00:02 
Awatar użytkownika

Loty: 346
Kilometry: 434 889
srebrny
@Chris Peen kolejka nie jest wybitnie droga…
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 27 Gru 2024 08:00 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 445 274
srebrny
Chris Peen napisał(a):
Jak rozumiem, żeby przejść tym SkyBridgem nie muszę wjechać kolejką linową, lecz mogę się tam dostać na piechotę? Czy jest to trudna / męcząca trasa? Czy oprócz tego miejsca i plaż może ktoś jeszcze polecić jakieś atrakcje na Langkawi?

Wydaje mi się ze nie ma szlaku do górnej stacji.
Nie pomyl ze szlakiem na szczyt Gunung Mat Cincang, bo to jednak cos innego. /edit: jednak można wejść :). /
Na górę wjechałem kolejka, bo byłem z dzieckiem. Teraz poczytałem trochę o trekkingu i wydaje się to ciekawą alternatywą.

Co do innych atrakcji. No cóż... to chyba juz zależy od indywidualnych preferencji. Kolejna opcja po SkyBridge do wyboru to Mangrove Kilim Geoforest Park który jest wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Ja na Langkawi byłem tylko jeden dzień, wiec juz tego nie widziałem. Myślę ze Google da ci tez dużo podpowiedzi.

Ostatnio edytowany przez DAD, 27 Gru 2024 08:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 27 Gru 2024 08:11 

platynowy
@DAD jakiś szlak na pewno jest, ponieważ sprzedają guided trekking na górę + zjazd z powrotem kolejką. Oidp pisali że to 5h "trudnego" treku.

Edit: widzę, że nawet na klook sprzedają: https://www.klook.com/activity/96437-la ... ry-ticket/
 Profil Relacje PM off
DAD lubi ten post.
DAD uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 27 Gru 2024 08:23 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 445 274
srebrny
Zanim napisałem posta sprawdziłem kilka relacji z wejściem na gorę i żadna nie mówiła o możliwości zjechania później kolejką. Może na takie trafiłem.
Teraz zacząłem to głębiej analizować i chyba faktycznie jest możliwość. Zmyliła mnie jedna z relacji w której było wprost napisane ze nie ma polaczenia.

Za to przynajmniej poczytałem o tym i jeśli ktoś chce tylko "zaliczyć" SkyBridge to chyba kolejka bedzi lepszym rozwiązaniem.
Za to dla miłośników trekkingu wyglada to na serio na ciekawą trasę, gdzie pod koniec jest bardzo stromo i wchodzi się nawet korzystając z lin do asekuracji.
Czas wejścia i zejścia trzeba przyjąć na około 6h.

edit: No tak @NBE322 - w komentarzach z Twojego linku doczytałem ze ludzie dochodzą tez do stacji kolejki. dzięki
NBE322 lubi ten post.
NBE322 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość