Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Langkawi
#21 PostWysłany: 20 Wrz 2023 14:38 

platynowy
@DAD bilet na SkyBridge kosztuje 6 MYR dla dorosłych (5.50zł)
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#22 PostWysłany: 20 Wrz 2023 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 445 274
srebrny
Piszesz chyba o samym moście, tak mogło być. Ja byłem w tym roku z żona i trzylatkiem, to korzystałem z Cable car oczywiście. To robiło chyba cenę, bo pamietam ze całość atrakcji jakieś 300zł mniej więcej. To później tyle samo mnie wyniosł SkyPark Observation Dysk w Singapurze i stad może moje wspomnienia i porównania co do atrakcyjności tego miejsca.

#23 PostWysłany: 20 Wrz 2023 15:15 

platynowy
Tak jest. Żeby dostać się na górę SkyCab za 85 MYR (78zł) od osoby dorosłej, niezależnie od wejścia na SkyBridge.

SkyPark Observation Deck na Marina Bay Sands to obecnie 32 SGD (101.50zł) od osoby dorosłej. Ale tam chyba nadal można dostać zniżkę zapisując się do ich programu lojalnościowego. Ewentualnie wjechać na górę za free lub na drinki do CÉ LA VI.

Moim zdaniem i Langkawi i Singapur zdecydowanie warto wjechać. :)
A i tu i tu są opcje dla ograniczonych budżetów.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 21 Wrz 2023 00:26 

złoty
Klook sprzedaje obecnie za ok. 80 PLN pakiet na kolejkę i Sky bridge, a do tego muzeum 3D, Sky Rex i Sky Dome w cenie. Przyznaje, że mnie tez raczej to wszystko średnio zachwyciło, ale jakoś tez bardzo nie żałuje.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 05 Sty 2024 18:01 

Przepływamy promem do Telega o 13 i tego samego dnia mamy lot ale dopiero wieczorem. Jakieś sugestie jak spędzić te 5/6 h z bagażami i 2 małych dzieci? Może jakiś park albo restauracja z zacienionym ogrodem?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 05 Sty 2024 18:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Możesz podjechać pod SkyBridge. Nawet jeśli nie będziesz chciał jechać kolejka na most, to na dole jest cały kompleks różnych atrakcji dla dzieci. Biegają tez małpy całymi stadami i dzieciom może się podobać, ale z tym tez trzeba uważać.
Taksówkę to nie taka która czeka przy porcie, tylko Bolt.
Przy porcie w kawiarni jest bezpłatny internet. Hasło jest na ladzie.

#27 PostWysłany: 05 Sty 2024 18:14 

Dzięki. Jeździmy grabem i jest spoko, tylko z wózkiem i taborem trzeba brać 6-cio osobowego. W Sin mieli nawet opcje family grab.

Z wjazdem kolejką chyba lipa, bo co zrobić z dobytkiem.
Ile czasu zajmuje wjazd, skybridge, zjazd (poruszamy się dość żwawo).
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 05 Sty 2024 18:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Sky Bridge to nie jakoś spektakularnie długo. to zależy ile chcesz na gorze siedzieć. Mnie miejscówka nie zachwyciła, ale ludzie chwalą.
Bagaże to na dole zostawicie chyba sobie gdzieś. Wciągać je na gore to raczej nie ;)
Ogóle te 5h na całość i dojazd do lotniska wystarczy.
Pytanie czy to jest to czego szukacie, ale to sami musicie wiedzieć . Bo może lepiej na plażę?

#29 PostWysłany: 05 Sty 2024 19:18 

Nie polecam sky bridge, tłumy, sama komercja, wjazd jest drogi. Jak ktoś nie ma co robić to od biedy można wjechać ale moim zdaniem strata czasu i pieniędzy.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 05 Sty 2024 23:07 

Loty: 98
Kilometry: 230 423
niebieski
Ja byłem w lutym 2020 i mi się podobało. Totalnie nie pamietam ile płaciliśmy ale wspominam miło. Lekki stresik w kolejce na górę 🤣 ale spoko sky bridge, view point kawałek do przejścia z buta dla chętnych tam.

Jedna z głównych atrakcji na wyspie.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 07 Sty 2024 02:35 

A kojarzycie, czy tam na górze da się przejechać wózkiem dziecięcym (terenowym)?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 07 Sty 2024 07:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeśli pytasz o sam most to tak. Jest szeroko.

Załącznik:
FullSizeRender_2.jpg
FullSizeRender_2.jpg [ 101.11 KiB | Obejrzany 1005 razy ]

#33 PostWysłany: 07 Sty 2024 11:22 

Sprawdziłem dzisiaj. Wózki obowiązkowo zostają na dole. Nie wolno ich brać do wagoników.

Na górze trochę schodów, ale generalnie spokojnie, to nie jest wycieczka górska, tylko spacerek.
Na dole faktycznie trochę cepelii, ale jak ktoś lubi dobre widoki to i tak warto, bo jest spektakularnie. Trudno żeby kolejka górska w stylu alpejskim (budowali ją Austriacy) w takim miejscu funkcjonowała bez komercji. Nie zarobiła by na siebie.

Jest też spoko food court - 200 m od centrum kolejowego Kak K Foodcourt Skycab.
 Profil Relacje PM off
potek7 lubi ten post.

#34 PostWysłany: 07 Sty 2024 11:43 

Loty: 182
Kilometry: 408 475
niebieski
Mnie atrakcja bardzo się podobała. Fajnie przygotowana i wspaniałe widoki. Fakt, nieco za drogo, ale jak tu jestem to warto z niej skorzystać. Wspomnienia bardzo przyjemne.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 07 Sty 2024 15:32 

Zgadzam się co do ceny. Malezja po covidzie Jest po prostu zbliżona cenowo do Polski.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 12 Sty 2024 06:16 

Hej,
będziemy za kilka dni (od 16 stycznia) w Malezji i zastanawiamy się którą wyspę wybrać. Wstępnie planujemy Langkawi. Czy to dobry wybór? Wie ktoś może jaka jest aktualnie pogoda? Przyjmę wszystkie rady!
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 12 Sty 2024 06:27 
Awatar użytkownika

Loty: 346
Kilometry: 434 889
srebrny
@wer_ska

Pogodę można sobie samemu sprawdzić…
Image
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 12 Sty 2024 06:49 

Dziękuje za niezwykle cenną radę... Niektóre prognozy pokazują w tym terminie ulewne deszcze i burze, a inne słońce i bezchmurne niebo. Zresztą z doświadczenia wiem, że w tropikach często prognozy pogody się nie sprawdzają.
Może doprecyzuje swoje pytanie: Czy jest ktoś teraz na malezyjskich wyspach i mógłby dać znać jakie są aktualnie warunki pogodowe? Głównie martwi mnie deszcz. Czy faktycznie pada, a jeśli tak czy są to przelotne, krótkie ulewy czy raczej ciągle leje uniemożliwiając korzystanie z uroków wyspy?
W Kuching na Borneo prognozy sugerują codzienne deszcze i burze, natomiast w Langkawi (według prognoz) sytuacja zapowiada się troszkę lepiej. Dlatego próbuje zweryfikować informacje u podróżników przebywających aktualnie w Malezji oraz szukam rady, którą wyspę najlepiej teraz wybrać :)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 12 Sty 2024 09:27 
Awatar użytkownika

platynowy
W ramach dobroci (copyright @Zeus :-))
Nie trzeba byc na miejscu. Windy rulez... webkamery plus porownanie prognoz.
All in one.

ImageImage
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#40 PostWysłany: 22 Sty 2024 15:05 

Wróciliśmy niedawno z tych rejonów. W zasadzie codziennie się chmurzyło, ale nie codziennie padało. Deszcze nie były też długie i bardzo uciążliwe, a czasem nawet zbawienne. Tradycyjne (telefonowe) aplikacje nie pokazują prawdy, gdyż często interpretują dużą wilgotność jako deszcz. Bardziej niż pogodą przejmowałbym się meduzami. Były na Penang, Langkawi, Koh Lipe i w Krabi też. Ponoć od końca listopada do lutego jest sezon na meduzy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 45 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość