Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Gru 2024 00:07 
Awatar użytkownika

Loty: 555
Kilometry: 823 993
niebieski
Na lotnisko nie wjeżdża żaden autobus. Najbliższy przystanek jest przy głównej ulicy, ok. 500m pod górę od terminalu.

Autobusy duże białe kursują tutaj zazwyczaj na trasie Georgetown - Kingstown co godzinę. Bilet kosztuje 2.50 EC$.

Jeżdżą też małe buski bez rozkładu, ale w nich ciężko o miejsce. Koszt pewnie taki sam jak w autobusie. Trąbią z daleka jak mają wolne miejsce.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.
tetr1s uważa post za pomocny.

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#2 PostWysłany: 25 Mar 2025 00:34 

srebrny
Busiki do Kingstown po 4 EC$. Sporo jedzie zapchanych, na szczęście częstotliwość bliższa Barbadosowi niż Trynidadowi. Szybko da się złapać.
tetr1s lubi ten post.
tetr1s uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 15 Sty 2026 04:38 

Loty: 196
Kilometry: 483 795
złoty
Info ze stycznia 2026 (jeździłem tylko małymi busikami):
- SVD -> Kingstown: zapłaciłem równowartość ~4 XCD, ale w USD, bo nie miałem jeszcze lokalnej waluty.
- okolice Arnos Vale -> SVD (z podwózką pod sam terminal) - 2,5 XCD.
Wszystkie pozostałe odcinki po wyspie również płaciłem po 2,5 XCD.

Dodatkowo jeśli ktoś chciałby kupić pamiątki na lotnisku, to na landside są dwa sklepy, gdzie można kupić m.in. magnesy, pocztówki, bransoletki itp. oraz jeden sklep na airside (przy bramkach na pierwszym piętrze). Sklepy na landside są tańsze.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość