Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Obszerny poradnik na temat wypożyczania auta w Kostaryce: https://www.tripadvisor.co.nz/ShowTopic ... _Rica.html

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 26 Maj 2024 22:54 

Lecę pod koniec czerwca.
 Profil Relacje PM off  

Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
#62 PostWysłany: 26 Maj 2024 23:55 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
To nie jest top season na Kostaryke, ale nie rozumiem po co czekać. Na 99% na lotnisku taniej nie będzie.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 27 Maj 2024 00:17 

A polecisz wypożyczalnię ze stosunkowo niską kaucją rzędu 100-200 USD?
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 27 Maj 2024 16:44 

niebieski
Na lotnisku nie, ale poza nimi nierzadko można trafić na lokalne, niesieciowe wypożyczalnie, które oferują lepsze ceny albo korzystniejsze warunki dotyczące np. kaucji właśnie. Aczkolwiek z Kostaryką akurat nie mam doświadczeń, więc nie pomogę.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 09 Cze 2024 14:16 

niebieski
markar napisał(a):
A polecisz wypożyczalnię ze stosunkowo niską kaucją rzędu 100-200 USD?

sprobuj Adobe-rent a car albo Vamos.
My bralismy Vamos, bo juz Adobe (to byl moj pierwszy wybor) nie mial na ten okres /luty samochodow.
 Profil Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

#66 PostWysłany: 21 Lut 2025 15:34 

niebieski
Wypozyczalnia Dollar Costarica ma atrakcyjna cene wynajmu w okresie który mnie interesuje. Ktoś korzystał? W opcji z najdroższym ubezpieczeniem ma to co wklejam poniżej. Z mojej lektury tego wątku wynika, że to faktycznie full ubezpieczenie. Czy coś pomijam, czy tu może zdarzyć się jakaś dopłata na miejscu?

RISK ELIMINATOR: "Our Maximum Protection Plan"

This package includes:
SLI:
Supplemental Liability Insurance.
LDW:
Loss Damage Waiver.
TPP:
Total Protection Plan.

Customer Responsibilities:
Zero financial responsibility for the rental vehicle.
Zero financial responsibility for third parties damages.
Liability and underinsured motorist coverage up to 40 million colones.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 21 Lut 2025 19:26 
Awatar użytkownika

Loty: 1352
Kilometry: 2 764 931
platynowy
Ja brałem w Dollarze. Potwierdzam, że dobra firma, objechałem całą Kostarykę z szutrami włącznie i zero oglądania samochodu przy oddawaniu. Ale też niż się nam na drodze nie przytrafiło. Wziąłem dokładnie ten plan i nic nie dopłacałem (ale to było 2 lata temu).

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
Harvi lubi ten post.
Harvi uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 05 Mar 2025 20:46 

niebieski
Auto będę wypożyczał dopiero za kilka miesięcy, ale w razie czego gdyby ktoś planował tą wypożyczalnię to polecam czat i pytanie o indywidualną ofertę tam. Początkowo -15% dali od ceny ze strony (która i tak była jedną z bardziej korzystnych ze wszystkich polecanych), po niedługim w sumie czasie zmienił mi się konsultant na czacie, dopytałem o kilka rzeczy i dorzucił kolejną zniżkę -10%.
 Profil Relacje PM off
mirrr lubi ten post.

#69 PostWysłany: 26 Mar 2025 11:55 

Czy ma ktoś doświadczenie z wypożyczeniem samochodu przez EconomyCarRentals w Kostaryce? Wiem, że oferty na wyszukiwarkach często nie uwzględniają różnych ukrytych kosztów, ale tutaj jest napisane jak byk "Pełny pakiet ubezpieczeniowy". Pytanie czy ten opis jest faktycznie wiarygodny i czy to jest na pewno to czego wymaga prawo w Kostaryce. Pytam bo ceny za wynajem na tej stronie są dużo korzystniejsze niż w innych wyszukiwarkach (o jakieś ~40%)
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 08 Lip 2025 00:57 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
Wypożyczenie w czerwcu na dokładnie 14 dni w Dollar Costa Rica - https://dollarcostarica.com/
Ktoś już pisał w tym temacie - należy połączyć się z konsultantem na czacie (ja trafiłem na Rolanda, który potem wydawał mi samochód) i poprosić o indywidualną wycenę na mejla. Po paru dniach można spróbować ponownie, jeszcze się poprawiają ;) U mnie zeszli z ceny ponad 40% i za Vitarę w automacie 4x4 z pełnym ubezpieczeniem bez wkładu własnego (staram się brać tylko takie) i dodatkowym kierowcą wyszło $670. W porze suchej może być drożej, wiadomo.

Sama wypożyczalnia 15 min. od lotniska. Dowożą własnym busem, jeździ co 20 min. Bus czeka na krytym parkingu po wyjściu z lotniska.
Auto całkiem ok, niezniszczone ale z widocznymi śladami użytkowania. Obsługa bardzo miła, zwrot bez jakichkolwiek problemów (umyliśmy samochód przed oddaniem bo zastrzegają, że mogą obciążyć opłatą $30 za mycie). Depozyt na karcie kredytowej $300.

Polecam!
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 26 Sie 2025 20:58 
Awatar użytkownika

Loty: 968
Kilometry: 2 123 334
HON fly4free
Wypożyczałem bezpośrednio w Sixt.
Biuro 1km od lotniska, dowożą małym autobusikiem. Otwarci 6-22.
7-osobowy Geely Okavango za 1100 zł na tydzień z ubezpieczeniem z wkładem własnym 1k$. Mam zewnętrzne roczne ubezpieczenie na 3k euro, więc nie chciałem też brać pełnego pakietu.

Mniejsze samochody były za 300-400 zł taniej.

Chińczyk trochę porysowany, ale niczego się nie czepiali po zwrocie, bo chyba nic nowego nie dodałem. Dość wygodny i w miarę mało palił. 60kkm przebiegu.

Przed Manuel Antonio wpadłem w mega dziurę i opona mi pękła. Naprawiłem w lokalnej wulkanizacji za 40$ (była kilometr dalej). Naprawa niezauważalna z zewnątrz, więc luzik.
Kashpir lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość