Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: RatesToGo -20%
#1 PostWysłany: 07 Sty 2013 18:45 

niebieski
Kod rabatowy 20Off2013 obniżający cenę o 20% w serwisie http://www.ratestogo.com

Ratestogo.com jest portalem Orbitz.com
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
 Temat postu: Re: RatesToGo -20%
#2 PostWysłany: 07 Sty 2013 18:53 

niebieski
wojtol napisał(a):
Kod rabatowy 20Off2013 obniżający cenę o 20% w serwisie http://www.ratestogo.com

Podobno trzeba zmienic walute na AUD zeby voucher zadzialal.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Sty 2013 14:56 

Zbanowany
Sugeruję ostrożność. Właśnie po dwukrotnej próbie rezerwacji z tym kodem dwukrotnie dostałem informację, że transakcja nie może zostać dokończona. Niemniej na koncie karty kredytowej pojawiły się dwie blokady. Oczywiście od razu poszedł e-mail do serwisu rezerwacyjnego z pytaniem o wyjaśnienie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 10 Sty 2013 15:02 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Sugeruję zmienić walutę na dolara australijskiego.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Sty 2013 15:38 

bratdominik napisał(a):
Sugeruję ostrożność. Właśnie po dwukrotnej próbie rezerwacji z tym kodem dwukrotnie dostałem informację, że transakcja nie może zostać dokończona. Niemniej na koncie karty kredytowej pojawiły się dwie blokady. Oczywiście od razu poszedł e-mail do serwisu rezerwacyjnego z pytaniem o wyjaśnienie.

Mam podobną sytuację. Kilka dni temu, kilka razy próbowałem i się nie udało, a to zmieniali cenę w ostatnim momencie, a to nie można było dokonać rezerwacji. Potem okazało się, że zablokowali kasę na, chociaż żadnych potwierdzeń rezerwacji nie było. Australijskie patafiany. W banku mogą zacząć działać za po 14 dniach.
Bratdimonik mam dwa pytania do Ciebie
1. Czy coś się wyjaśniło w twojej sprawie, odpisali coś?
2. Na jaki adres pisałeś maila do ratsów, bo nie mogę nigdzie znaleźć?
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Sty 2013 16:32 

Zbanowany
Najpierw zdzwoniłem do biura w Anglii, tam powiedziano mi, żeby wysłać maila do complaints@hotelclub.com, ten adres można zresztą znaleźć na stronie ratestogo w zakładce Contact Us.

Dostałem maila, żeby zadzwonić do biura bo przez maila nie można podawać numeru karty kredytowej.

Odpisałem, że swój numer karty już podawałem gościowi z telelinii aby zweryfikował, czy moje transakcje są w ich systemie. I że to niepoważne, żebym musiał znowu dzwonić i wydawać swoją kasę, aby odzyskać swoją kasę, zwłaszcza że błąd tkwi po stronie serwisu.

Dziś dostałem odpowiedź, którą wklejam poniżej, że blokada zniknie po 3-10 dniach biznesowych, w zależności od banku. No to czekam.

"With regard to the extra charge displayed on your credit card account, I investigated into your reservation and found that a pre-authorization charge incurred due to system error while you were trying to confirm the booking online. The amount will drop off your account within 3-10 business days, depending on your financial institution."

Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Sty 2013 17:00 

guest napisał(a):
wojtol napisał(a):

Podobno trzeba zmienic walute na AUD zeby voucher zadzialal.

Dokładnie tak. Ja przed dwoma tyg. dokonałem bezproblemowej rezerwacji w AUD z wykorzystaniem kodu rabatowego dającego -20%.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Sty 2013 18:07 

a wie ktoś może do kiedy ten kod jest ważny? Mam upatrzony hotel w Londynie i obawiam się, że w każdej chwili ten kod może stracić ważność.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Sty 2013 21:12 

Dzięki za odpowiedź bratdominik.
AndrewS - fajnie, że Ci się udało. Wtedy nie było problemów na stronie rats. Ja muszę poczekać parę dni na odblokowanie kasy.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Sty 2013 21:17 
Awatar użytkownika

srebrny
inozz napisał(a):
a wie ktoś może do kiedy ten kod jest ważny? Mam upatrzony hotel w Londynie i obawiam się, że w każdej chwili ten kod może stracić ważność.

A jest darmowa anulacja rezerwacji w nim? Może warto zarezerwować, a potem ewentualnie anulować jak znajdziesz coś lepszego/rozmyślisz się.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Sty 2013 21:24 

Przy płatności jakimi dokładnie kartami wynikły problemy ? Ja użyłem najzwyklejszej debetówki VISA.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 12 Sty 2013 21:55 

Zbanowany
Paulos, nie ma za co. Ja póki co zrobiłem rezerwację z możliwością darmowej anulacji na booking.com i wysłałem do nich maila w sprawie gwarancji najlepszej ceny - ktoś tu już to proponował. Czekam na odpowiedź. Dam znać jak przyjdzie.

Do rats napisałem jeszcze z pytanie, czy poinformowali bank o zdjęciu autoryzacji bym mógł to potwierdzić w banku celem uspokojenia portfela. Także czekam na odpowiedź.

Wszystkim, którzy udanie przeszli przez rats z kodem zniżkowym gratuluję :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 13 Sty 2013 04:39 

Loty: 100
Kilometry: 126 149
niebieski
Udało mi się zrobić rezerwacje przyszło potwierdzenie ale poza wskazaną kwotą 58 AUDmam jeszcze 2gą blokadę na 2AUD.

Czy u was teżtak było i czy ta 2ga blokada znikneła potem po rozliczeniu transakcji?

/Płaciłem VISA electron do konta w BZWBK/
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 13 Sty 2013 17:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Zniknie sama.

Często tak jest że sklepy/hotele/cokolwiek blokują kartę na próbę na jakąś małą kwotę żeby zobaczyć czy karta w ogóle działa. Potem tej należności nie ściągają, i blokada sama schodzi, a czas po jakim zejdzie to zależy już od banku.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 18 Sty 2013 09:30 

Sorry, że drążę jeszcze ten temat.
Mi blokada jeszcze nie zniknęłą, ale to nieważne w trej chwili. Mam pytanie do Was, bo chce teraz zarezerwować hotel na Hotels4you, mają promocje. Czy spotkaliście się z podobną sytuacja u nich, jak na Rates to Go? Zmienia cenę w ostatniej chwili, już po podaniu danych? Coś im się pochrzni w systemie? Zablokują kasę jak rts i znowu nie będe miał hotelu, a zablokowane środki? (Pechowiec...).
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości