Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: WAW-BJS w sierpniu
#1 PostWysłany: 20 Cze 2017 10:40 

Dokąd
  • BJS

Data wylotu
  • 18.08.2017

Data powrotu
  • 31.08.2017

Długość pobytu
  • 6-8 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • https://kayak.fly4free.pl/#/flights/WAW,nearby-BJS,nearby/2017-08-21-flexible/2017-08-30-flexible

Dodatkowe informacje
  • Witam wszystkich forumowiczów dużych i małych :)
    Do napisania tego postu skłoniły mnie dwa fakty:
    - po pierwsze czy Wy też zauważyliście, że rok 2017 jest wyjątkowo oszczędny w bardzo dobre promocyjne ceny (dotyczy to wszystkich kierunków) jednym słowem nuda na F4F :) (oczywiście dotyczy to tylko lotów :) ) Czyżby systemy przewoźników są coraz bardziej szczelne i kolejne miesiące, lata były usłane promocjami ale tylko wtedy kiedy linia lotnicza będzie tego chciała ??? Zgadzacie się ze mną?
    - po drugie najważniejsze szukam lotu w dobrej cenie do Pekinu, interesujący mnie okres to ok 18-30 sierpnia min 6 dni najlepiej z Polski choć przy wyjątkowo atrakcyjnej cenie biorę pod uwagę również lotniska u naszych Sąsiadów.
    Sam znalazłem Swissa powyżej 2K co biorąc pod uwagę ceny moich biletów do Chin z poprzednich lat jest mało atrakcyjne...:) i teraz pytanie do starych wyjadaczy jest jeszcze szansa na "coś" urywającego 4 litery? (liczyłem na "KATAR" podobno bracia z krajów ościennych wypełniali 30% miejsc w samolotach jakoś trzeba to zapełnić?, ale widzę i czuje, że się przeliczyłem)
    Zaznaczam, że nie jestem wybredny i polecę "wszystkim" pod warunkiem dobrej ceny i wcale się nie boje UIA. :)
    Pozdrawiam wszystkich i życzę dalekich podróży tych małych i dużych.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 20 Cze 2017 11:11, edytowano w sumie 1 raz
"click bajt"
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 20 Cze 2017 10:46 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ja nie zauważyłam aby 2017 rok był nudny i oszczędny w promocje. Do Pekinu też były.
3 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 20 Cze 2017 10:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie taki oszczedny, mi juz powoli miejsca w kalendarzu brakuje, Wiec chyba nie jest tak zle z tym 2017 :-)

#4 PostWysłany: 20 Cze 2017 10:49 

srebrny
to raczej jedno z lepszych polroczy ostatnich lat :-) mozna bylo wybierac przebierac. warto czesciej zagladac na forum...
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 20 Cze 2017 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
usun klickbaita z tytulu i dostosuj sie do regulaminu dzialu
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 20 Cze 2017 11:06 

Loty: 139
Kilometry: 198 967
HON fly4free
Do Pekinu nie tak dawno wrzuciłem loty z Katowic w biznes klasie za 2800zł, a z Pragi do Pekinu jeszcze 3dni temu widziałem bilety za 1100zł RT, więc czy jest tak źle to bym nie powiedział ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
astra21 uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 20 Cze 2017 11:22 

-- 20 Cze 2017 12:17 --

zbyhu
przepraszam, ale nie mam możliwości, żeby nie było
» Jak mogę wyedytować lub usunąć posta?
Jeżeli nie jesteś administratorem ani moderatorem możesz edytować lub usuwać tylko swoje posty. Aby zmienić post (czasem jest to możliwe tylko przez jakiś czas po jego napisaniu) kliknij w przycisk zmień przy danym poście. Jeżeli ktoś odpowiedział na Twój post to po zapisaniu zmian na dole będzie wyświetlana informacja ile razy post edytowano. Informacja nie zostanie dodana jeżeli nikt jeszcze nie dopisał kolejnego postu lub post był edytowany przez moderatora lub administratora (powinni oni poinformować dlaczego dokonali edycji). Pamiętaj, że normalni użytkownicy nie mogą usunąć postu jeżeli w temacie ktoś dopisał kolejny.

-- 20 Cze 2017 12:22 --

Yaszczyk napisał(a):
Do Pekinu nie tak dawno wrzuciłem loty z Katowic w biznes klasie za 2800zł, a z Pragi do Pekinu jeszcze 3dni temu widziałem bilety za 1100zł RT, więc czy jest tak źle to bym nie powiedział ;)

Jeśli chodzi o BC to promocja trwała max 1h (mam wrażenie, że krócej)

jeśli mógłbyś podesłać Pragę to było by Super.

Co do zaglądania na F4F to uwierzcie mi, że jest to moja strona startowa :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: WAW-BJS w sierpniu
#8 PostWysłany: 20 Cze 2017 11:22 

niebieski
Widocznie mało sie interesujesz tematem bo inaczej bys wiedział, ze na sierpien nie ma co liczyć na cenowe cuda ...
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#9 PostWysłany: 20 Cze 2017 13:30 

astra21 napisał(a):
po pierwsze czy Wy też zauważyliście, że rok 2017 jest wyjątkowo oszczędny w bardzo dobre promocyjne ceny (dotyczy to wszystkich kierunków) jednym słowem nuda na F4F :) (oczywiście dotyczy to tylko lotów :) ) Czyżby systemy przewoźników są coraz bardziej szczelne i kolejne miesiące, lata były usłane promocjami ale tylko wtedy kiedy linia lotnicza będzie tego chciała ??? Zgadzacie się ze mną?

Zupełnie niepotrzebnie w tym temacie zacząłeś pisać nt. spraw trzecich. Użytkownicy forum F4F bardzo chętnie pomagają, a taką "wrzutką" bardziej zniechęciłeś do pomagania Tobie. Dział "Szukam taniego lotu" służy tylko do jednego, na tematy inne lepiej wypowiadaj się w innych działach (specjalnie do tego celu stworzonych). Na ten moment użytkownicy forum F4F bardziej skupiają się na tym co Ty napisałeś w tym fragmencie Twojego wpisu (zresztą słusznie, bo "wypaliłeś" z głupstwem; jest zupełnie inaczej), a nie na pomaganiu Tobie w znalezieniu lepszych opcji.

Ponieważ nie widać zbyt dużo chętnych, aby Tobie pomóc (co jest zrozumiałe po takiej formie wpisu) ja Tobie zasugeruję nieco co możesz zrobić, aby obniżyć cenę lotów do Pekinu. Nie powinieneś mieć żadnego problemu z ogarnięciem tematu, w związku z tym co piszesz (cytat poniżej).

astra21 napisał(a):
Co do zaglądania na F4F to uwierzcie mi, że jest to moja strona startowa

Ceny powyżej 2K w wybranym przez Ciebie okresie czasu nie są złymi cenami. Jednak możesz je obniżyć. Masz wiele opcji do wykorzystania:

- zastosowanie techniki Open Jaw;
- zastosowanie techniki Double Open Jaw;
- tworzenie bardziej zaawansowanych składaków (tj. dokładasz odcinki lotów przed interesującą Ciebie trasą i/lub po interesującej Ciebie trasie; ewentualnie dokładasz odpowiednie odcinki w "środku".

Opcji do sprawdzenia jest mnóstwo. Jeśli poświęcisz na to kilka/kilkanaście godzin czasu to możesz znacząco obniżyć ceny lotów do Pekinu z wykorzystaniem lotniska w Warszawie lub pobliskich lotnisk. Z doświadczenia wiem, że nawet na okres sierpniowy można znaleźć loty do Pekinu z Warszawy lub okolic za 1500-1600 zł, a przy odrobinie szczęścia nawet taniej. Aby zaoszczędzić kilkaset zł, wystarczy tylko dłużej przysiąść.

Poniżej przykład wykorzystania Open Jaw i to z wykorzystaniem Twoich "ulubionych" linii (Qatar Airways). Oczywiście nikt nie każe Tobie rozpoczynać podróży w Sztokholmie, a kończyć w Baku - to tylko przykład pierwszy z brzegu. Warto przetestować dużo innych opcji (inne miejsca wylotu, inne miejsca przylotu, inne daty itd.).

Double Open Jaw daje jeszcze większe możliwości obniżenia ceny. Wystarczy optymalnie dopasować lotniska (na każdym z odcinków) i ewentualnie umiejętnie zorganizować odpowiednie doloty/przejazdy.

A najlepszą opcją może być tworzenie zaawansowanych składaków. Przeczytaj sobie ostatnie wpisy np. od użytkownika @Yaszczyk - zobaczysz jak umiejętnie można było zorganizować odpowiednie kombinacje lotów do Etiopii, Ameryki Płd. itd.

Jeśli ogarniesz to wszystko i dłużej przysiądziesz, to spokojnie będziesz mógł zaoszczędzić kilkaset zł.

Załączniki:
pekin.png
pekin.png [ 83.88 KiB | Obejrzany 1653 razy ]
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 20 Cze 2017 15:16 

niebieski
@grzegorz.jot
Wszystko pieknie tylko jak ktos mało temat ogarnia to z tymi kombinacjami wyjdzie mu drozej niz z lotem normalnym.
Poza tym to termin wakacyjny. Jeszcze bagaz rejestrowany.
Ciezko zlozyc skladaka OJ aby to wyszlo sensowniej niz z Wawy.
Do tego minimalna elastycznosc terminow.

W takiej sytuacji to niech auto bierze Swissa.
Bo przy 1.330 PLN I dolotami do Szwecji, plus powrot z Azerbejdzanu, jeszcze wiza. To cala przygoda wyjdzie duzo drozej niz wspomniany Swiss. A majac pecha to jeszcze gdzies utknie na lotnisku.
 Profil Relacje PM off
astra21 uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 20 Cze 2017 15:30 

@rydzo - dla przypomnienia, gdyż być może w tym całym długim wpisie nie przeczytałeś tego dokładnie.

Anonymous napisał(a):
Poniżej przykład wykorzystania Open Jaw i to z wykorzystaniem Twoich "ulubionych" linii (Qatar Airways). Oczywiście nikt nie każe Tobie rozpoczynać podróży w Sztokholmie, a kończyć w Baku - to tylko przykład pierwszy z brzegu. Warto przetestować dużo innych opcji (inne miejsca wylotu, inne miejsca przylotu, inne daty itd.).

Ja na szybko podałem tylko przykład. Różnych innych opcji jest znacznie więcej - na to po prostu trzeba poświęcić dużo czasu. Ponadto dobrze "kombinując" (tj. poświęcając dużo czasu na wyszukiwanie/analizowanie) może się udać stworzyć składaka, gdzie wszystkie loty będą na jednej rezerwacji (podróż będzie się zaczynać i/lub kończyć w Warszawie lub okolicznych lotniskach). 100% gwarancji nie ma, ale wiele razy w przeszłości potrafiłem się z tym "uporać" (tylko oczywiście czasem trzeba zaangażować dużo swojego czasu).

Ogólnie mój wpis miał zasugerować użytkownik @astra21 z jakich alternatywnych rozwiązań można spróbować skorzystać, aby obniżyć ceny biletów. Jeśli @astra21 będzie chciał poświęcić swój czas i wszystko posprawdzać, to się przekona na 100% czy uda się znaleźć lepsze/tańsze rozwiązanie czy też nie. Inaczej to tylko "wróżenie z fusów".
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości