Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Sty 2012 14:22 

Loty: 6
Kilometry: 10 076
Hej!

Mam zamiar odwiedzić kumpla, który wyjeżdza na Erasmusa do Lizbony. I moje pytanie brzmi - jak najtaniej się tam dostać?
Loty do samej Lizbony są dość drogie :( Dlatego skłaniam się ku podróży kombinowanej: samolot+pociąg?

z góry dziękuję za pomoc
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN Luksusowy 5* hotel z prywatną plażą na Dżerbie 🏝️🧖‍♀️ All inclusive za 2369 PLN
Tydzień all inclusive w słonecznej Albanii 🏖️ 4* hotel przy plaży za 2589 PLN 😍 Tydzień all inclusive w słonecznej Albanii 🏖️ 4* hotel przy plaży za 2589 PLN 😍
#2 PostWysłany: 25 Sty 2012 18:40 

Loty: 37
Kilometry: 42 702
ja moge Ci podpowiedziec tyle ze mozesz dostac sie do Porto z Krakowa (przesiadka Stansted/Paryż/Mediolan/Hahn(Wizz+Ryan) a z porto do Lisbony najtaniej jest busem lini redex (studencki w 2 strony 29 euro) pociagi sa stosunkow drogie i nie ma znizek dla zagranicznych studentow (nawet czasem dla miejscowych jak sie kilkukrotnie okazalo:P)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Sty 2012 19:07 

W pociągach na pewno jest jakaś zniżka na kartę euro26, wiem bo sam skorzystałem na przejazd Porto-Coimbra.

Czy do Lizbony drogo? Nie powiedziałbym żeby było tak znacznie drożej by opłacało się tłuc autobusem za 30EUR ;-)

Ja pojutrze lecę do Lizbony za 260zł RT. To chyba nie tak dużo ;-P

Jak by co - lecę po tej trasie: KTW-MAD-LIS-BCN-POZ. Razem z dojazdami z Warszawy zamknę się w 300zł ;-)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Sty 2012 19:31 

Loty: 37
Kilometry: 42 702
@patron
ja wielkrotnie jezdzilem kolejami portugalskimi m in z Porto do Tomaru i z powrotem, Guimarares, Aveiro, Coimbra, Figuera da Foz i za kazdym razem pytalem(i nie tylko ja) z moja karta ISIC o znizke i nic (moze z Euro 26 jest inaczej) co wiecej jadac z Porto do Guimaraes i Aveiro nawet legitymacja studencka z Universidade do Porto nie upowaznila mnie do znizki:P
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Sty 2012 19:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Baranek napisał(a):
@patron
ja wielkrotnie jezdzilem kolejami portugalskimi m in z Porto do Tomaru i z powrotem, Guimarares, Aveiro, Coimbra, Figuera da Foz i za kazdym razem pytalem(i nie tylko ja) z moja karta ISIC o znizke i nic (moze z Euro 26 jest inaczej) co wiecej jadac z Porto do Guimaraes i Aveiro nawet legitymacja studencka z Universidade do Porto nie upowaznila mnie do znizki:P

w Hiszpanii o karcie ISIC nikt nigdzie nie slyszal a o euro 26 jak najbardziej w wielu miejscach

nie wiem jak w Portugalii ale przypuszczam ze moze byc podobnie
ISIC to z tego co pamietam w Stanach rozpoznawalny jest
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Sty 2012 20:23 

Bez zniżek bilet Porto-Lis w maju kosztował 21 euro, z Euro26- 17 w 1 stronę. Nie jest mega popularna, ale przy odrobinie szczęścia może się udać taniej z http://www.deboleia.com/ :)

W ciągu jednego dnia można się dostać też z Krakowa przez Paryż Beauvais i podobnie wracać, co biorąc pod uwagę konieczność kombinacji w przypadku Włoch i WB z RYanairPassport może być najprostsze..

Od marca będzie funkcjonowała trasa Łódź-Brema i może wówczas uda się też Brema-Porto-Brema-Łódź lecieć..

Z Berlina lata do Lizbony easyjet, wiec można na Schoenefeld z PolskimBusem podjechać bezpośrednio i też może być tanio, ale to zależnie od terminu.. jak zawsze;)

pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 25 Sty 2012 20:45 

złoty
potwierdzam, zniżka na Euro26 wciąż jest aktualna (coś koło 20%) - najlepiej powiedzieć w kasie że ma się "Cartao Jovem", w pociągu nikt już tego nie sprawdza. Co więcej, bilety można kupić również na kartę bez opcji 'student' a więc de facto do 30 roku życia.
Oczywiscie mam na mysli linie IC, AlfaPendular wychodzi jakies 2x tyle z porto do lizbony.

Ostatnio edytowany przez Sorvali, 25 Sty 2012 21:12, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Sty 2012 20:54 

Loty: 6
Kilometry: 10 076
patron napisał(a):
Ja pojutrze lecę do Lizbony za 260zł RT. To chyba nie tak dużo ;-P

260 jest ok, ale 500 już mniej :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości