Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Wrz 2011 13:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Wydaje mi się, że przydałby się temat zbierający trasy z siatki połączeń FR, U6 itp., na których nie ma nocnych przerw i bywają co jakiś czas dobre ceny.
O ile się nie mylę, rozkłady jazdy bazują na dniach tygodnia oraz porach sezon/ lato / zima.

Może każde znalezisko tego typu wrzucić tutaj, żeby później łatwiej podobnych tras się szukało?
Jak ktoś ma dzieci lub osoby starsze w grupie, nocki są nieakceptowalne.

Np. Kamil znalazł wczoraj to:
Ryanair Lodz (LCJ) Milan (Bergamo) (BGY) Thu, 13 Oct 13:30 Thu, 13 Oct 15:45 6h 40 6.74 EUR
Ryanair Milan (Bergamo) (BGY) Palermo (PMO) Thu, 13 Oct 18:35 Thu, 13 Oct 20:10 9.90 EUR
Ryanair Palermo (PMO) Milan (Bergamo) (BGY) Mon, 17 Oct 09:00 Mon, 17 Oct 10:35 6h 30 9.90 EUR
Ryanair Milan (Bergamo) (BGY) Lodz (LCJ) Mon, 17 Oct 13:15 Mon, 17 Oct 15:30 6.74 EUR

Wylot i powrót z tego samego miasta, bez nocek, ceny bardzo przystępne - obecnie już nieaktualne, ale pewnie jeszcze nieraz się podobne zdarzą. Wynika z tego, że w czwartki da się zrealizować podróż Gdańsk-Palermo a w poniedziałki Palermo-Gdańsk.
Oczywiście w obecnej porze roku.
Wielu jest na forum "fachowców od promocji", którym nie brakuje czasu i fantazji na poszukiwanie fajnych połączeń.
I trochę one giną potem w gąszczu tematów.
Jeszcze fajniej by było, jakby był dział forum - "lotniska w Polsce i możliwe trasy" a w tym dziale tematy "Bydgoszcz", "Gdańsk" itd...

Co o tym myślicie?
 Profil Relacje PM off  

Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel Ateny od piątku do poniedziałku za 519 PLN 🇬🇷🏛️🗺️📷 Loty i pobyt w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Novotel
#2 PostWysłany: 02 Wrz 2011 13:30 
Awatar użytkownika

Temat nie sprawdzi się. Wszystko się zmienia bardzo szybko. Zaraz wchodzi rozkład zimowy inne godziny będą. Ceny też są płynne i nie wiadomo, czy będzie akurat to połączenie w promocji. Za dużo zmiennych jest.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Wrz 2011 13:32 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Zamiast spisu polecam: http://www.fly4free.pl/szukaj-trasy/

#4 PostWysłany: 02 Wrz 2011 13:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Wydaje mi się, że ktoś dysponujący czasem mógłby edytować pierwszy wpis w poście dopisując nowe kierunki a od czasu do czasu powyrzucać nieaktualne.
Ja obserwuję od roku rozkład lotów w Weeze, mam na tej bazie obranych kilka tras i w czasie roku niewiele się zmieniło.
Taka ściąga bardzo się przydaje.

Szukanie trasy z F4F jest świetne, ale nie daje szybkiej odpowiedzi na pytanie: "Gdziekolwiek z mojego miasta, wygodnie, niedrogo i bez nocek".
A sporo takich pytań tutaj pada.
Mając spis połączeń tygodniowych z danego lotniska, łatwo potem sprawdzać konkretne daty na stronach przewoźników.

Ale fakt faktem, pracy przy edycji/aktualizacji byłoby pewnie sporo.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Wrz 2011 14:06 

niebieski
Kamil napisał(a):
Załącznik:
lodz-palermo.JPG
lodz-palermo.JPG [ 20.12 KiB | Obejrzany 463 razy ]

#6 PostWysłany: 02 Wrz 2011 14:32 
Awatar użytkownika

niebieski
@barob1 - powtarzam, przeglądarka jest OK.
Naprawdę świetna, ale do "przeklikania" jest kilkadziesiąt destynacji razy X dni.
No chyba, że wiesz, dokąd dolecisz, bo szukasz już po raz n-ty.
A tak wybieram np. Rzym i datę no i mam odpowiedź "Brak połączeń w tym dniu. Spróbuj następnego dnia."
Ok, próbuję coś konkretnego: Bydgoszcz - Faro, Środa 7 września.
Ja mam w swojej "ściądze", że zwykle najkorzystniej wychodzi przez Weeze - wyszukiwarka pokazuje przez Stansted.
Może i tak można, ale wiele razy przez Weeze było za grosze.
To już wolę zabawę Azuonem, tam mogę chociaż wybrać więcej destynacji na raz.

Miałem na myśli ściągę typu "Z Gdańska dolecimy: - w czwartki do palermo (powroty w poniedziałki, w obie strony bez nocek)" itd...
Siadam wtedy do kompa, widzę możliwości i myślę - a może do Palermo? I sprawdzam już konkretne połączenia na stronie przewoźnika.
Kliknę najwyżej parę razy na interesujący mnie termin np. na stronie Ryana i już wiem, jaka jest aktualna cena.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość