Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wyspy Kanaryjskie
#1 PostWysłany: 01 Cze 2011 09:14 

Cześć,

Mam pytanie dotyczące lotów na Wyspy Kanaryjskie. Chciałbym lecieć w terminie 26.09-09.10 obojętnie na jaką wyspę. Wiem, że na promocje Ryanaira jeszcze trzeba będzie poczekać, ale czy macie z doświadczenia już jakieś propozycje tanich połączeń jakie mogą się pojawić? Chodzi mi o stacje przesiadkowe na których takie promocje występowały wcześniej.

Czy na tą chwilę jest szansa na znalezienie biletów w granicach 500zl (może być wylot z Niemiec) czy lepiej jednak poczekać na jakieś promocje we wrześniu?

Dzięki z góry za odpowiedź.

Pzdr
 Profil Relacje PM off  

Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN
Mega❗ Malta na 3-dniowy city break za 331 PLN ☕😮 Mega❗ Malta na 3-dniowy city break za 331 PLN ☕😮
 Temat postu: Re: Wyspy Kanaryjskie
#2 PostWysłany: 01 Cze 2011 10:50 

Loty: 179
Kilometry: 429 525
ja leciałem za niecałe 100 zl na Lanzarote:
Wrocław - Girona - Arrecife - Girona - Mediolan - Krakow.

Ogolnie szukaj czegos do Hiszpanii, najlepiej Girona, Walencja i stamtad wewnatrzkrajowo juz jest tanio :)

Miesiac temu mialem na Fuerteventure bilety z Barcelony za 30 euro ale nie bylem, pamietam ze na wszystkie wsypy bylo duzo tanich biletow.

pozdro 800
t.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Cze 2011 12:09 
Awatar użytkownika

niebieski
spokojnie polecisz w tym terminie za 100-200PLN, o ile masz wprawe w szukaniu okazji i podejmowaniu szybkich decyzji ;-)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Cze 2011 12:48 
Awatar użytkownika

Na Gran Canarię polecisz z Niemiec z Magdeburga za przyzwoitą cenę, wcześniej warto tylko zabookować hotel, bo jak się okazuje, ceny na miejscu wyższe niż na booking.com. Od czerwca coraz więcej turystów.
Jeśli masz jak dojechać do Magdeburga, polecam wersję bez przesiadek, nie ma przynajmniej zamieszania i nerwów, jak znowu wybuchnie jakiś wulkan i część lotnisk będzie otwartych a część nie.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Cze 2011 13:00 
Awatar użytkownika

niebieski
apacino napisał(a):
Na Gran Canarię polecisz z Niemiec z Magdeburga za przyzwoitą cenę, wcześniej warto tylko zabookować hotel, bo jak się okazuje, ceny na miejscu wyższe niż na booking.com. Od czerwca coraz więcej turystów.
Jeśli masz jak dojechać do Magdeburga, polecam wersję bez przesiadek, nie ma przynajmniej zamieszania i nerwów, jak znowu wybuchnie jakiś wulkan i część lotnisk będzie otwartych a część nie.

kwestia co kto lubi, ja ostatnio lecialem z magdeburga i duzo bardziej wole leciec "z domu" i z przesiadką (nawet z nocką) niz dojezdzac na to zadupie :-) No chyba ze ktos ma na prawde blisko to faktycznie nie ma sensu kombinowac.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Cze 2011 14:53 

Do Magdeburga mam prawie 600km w 1 stronę więc chyba odpada. Problemem jest tylko to że będe chciał wziąć bagaż rejestrowany więc w przypadku wielu przesiadek koszt podróży może być duży.

Reasumując trzeba będzie poczekać na promocje wrześniowe do Hiszpanii. Chyba że ktoś z Was leciał z przesiadką z Niemiec (Frankfurt) czy Brukseli?

Orientujecie się czy we wrześniu pojawiają się też tanie loty Hiszpania-Kanary? bo teraz jest średnio jak patrzę na ten okres.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Cze 2011 16:44 
Awatar użytkownika

niebieski
the_man napisał(a):
Do Magdeburga mam prawie 600km w 1 stronę więc chyba odpada. Problemem jest tylko to że będe chciał wziąć bagaż rejestrowany więc w przypadku wielu przesiadek koszt podróży może być duży.

Reasumując trzeba będzie poczekać na promocje wrześniowe do Hiszpanii. Chyba że ktoś z Was leciał z przesiadką z Niemiec (Frankfurt) czy Brukseli?

Orientujecie się czy we wrześniu pojawiają się też tanie loty Hiszpania-Kanary? bo teraz jest średnio jak patrzę na ten okres.

ja mam 700km w jedną, ale przy 5 osobach (paliwo wychodzi 100PLN/głowe) i bagazu rejestrowanym moze to byc bardziej opłacalna opcja. Tak jak mowilem - osobiscie wole leciec "z domu", ale w lipcu to była najrozsądniejsza opcja.

Natomiast we wrzesniu z Polski dolecisz za ok 200PLN, dolicz do tego bagaż razy 4 (no chyba ze polecisz na 2 przesiadki to razy 6) i jesteś na kanarach.

tak, we wrzesniu hiszpania - kanary powinny być w cenach promocyjnych, a jesli nie, to przynajmniej za 15-20€ OW.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Cze 2011 19:21 

My lecimy z Baden Baden 1.07 /niestety dojazd z Krakowa 1000 km, ale cały czas autostradą/, na Lanzarote. Koszt biletów 600 zł, dla 4 osób, /koszt parkingu na 18 dni 56 E/.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Cze 2011 19:44 
Awatar użytkownika

niebieski
piohe napisał(a):
My lecimy z Baden Baden 1.07 /niestety dojazd z Krakowa 1000 km, ale cały czas autostradą/, na Lanzarote. Koszt biletów 600 zł, dla 4 osób, /koszt parkingu na 18 dni 56 E/.

piekna cena, widze ze w systemie ryanaira (ktory sie wlasnie lekko sypie) cena cały czas na podobnym poziomie (ok. 50€ RT)
szkoda, ze nie wiedzialem o tym wczesniej, bo pewnie również skorzystałbym z tego polaczenia, a tak padło na GC (na ktorej juz de facto byłem dwa razy, a na lanzarote jeszcze nie..)

no ale trudno, następnym razem ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 01 Cze 2011 22:33 

Polowałem na GC z Bratysławy i z Magdeburga, niestety drogo zwłaszcza z Bratysławy /musiał być termin lipiec-sierpień/,czerwiec niestety odpadał. Lecę na 18 dni z rodzinką, zastanawiam się nad Fuertaventurą /promem z samochodem 120 E/, wynajęcie auta /np. Toyota Aygo lub Panda/ na 17 dni to 830 zł, większe niewiele drożej.Wg mojej oceny jesteśmy traktowani jak obywatele UE, ale takiej II kategorii, z Krakowa jest wiele ciekawych połączeń, ale ceny do ciekawych już nie należą.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Cze 2011 08:53 

niebieski
Ja leciałąm z Katowic do Arrecife przez Hahn - w zimie z Katowic było to najrozsądniejsze czasowo i najtańsze rozwiązanie, z noclegiem tranzytowym (dzieci) tam i przy powrocie wyszło 300zł na osobę w obie strony.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości