Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Maj 2011 14:54 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 52 024
Witam społeczności! ;)
Polecił mi Was mój kolega, ponoć bardzo pomocni jesteście?:)

Zaczynam dopiero nabywać wiedzę o tanim lataniu, a że jest trochę późno (choć mogło być gorzej...) postanowiłem, że napiszę.
Szukam lotu do Paryża na 3-4 dni w terminie między 16 - 28 czerwca. W zasadzie obojętne w jakie dni to wypadnie bo tak mają ustalony urlop rodzice, których chcę zabrać z dziewczyną na tą wycieczkę, z okazji 50 urodzin ;)

Była ostatnio promocja Ryanair'a na loty do Paryża za 48zł/os niestety wyprzedały się dość szybko, teraz cena oscyluje w granicach 100-150zł + odprawa, co daje 1400zł za wszystkich jeśli użyję MC Prepaid.
Lotnisko z którego lecimy...w zasadzie bez większej różnicy bo z centrum wszędzie podobne odległości. Chyba żeby trafiła się Łódź... ;)

Poradźcie krótko. Rezerwować teraz te w.w, czy czekać jeszcze na jakąś promocję?
PS. Easyjet i wizzair nie oferują nic poniżej 2000, no ale zakładam, że to ja po prostu nie umiem szukać... ;)
Proszę, pomóżcie, chcę zrobić rodzicom radoche! ;)
Pozdrawiam,
biedny student, Adam. :D

Image
 Profil Relacje PM off  

Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️ Bali w sezonie za 3727 PLN❗️❤️ Loty Etihad Airways + 4 ⭐ hotel z basenem 🌊☀️
Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨ Odkryj stolicę Mołdawii za 448 PLN 🇲🇩 Loty i 4* hotel w Kiszyniowie ✈️✨
#2 PostWysłany: 23 Maj 2011 15:09 
Awatar użytkownika

Nic taniego się teraz nie wymyśli, bo krótki termin lotu. Poluj na Ryanaira z Krakowa i tyle.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Maj 2011 15:37 
Moderator forum

Nic tańszego z Azuona,

Ryanair Wroclaw (WRO) Paris (Beauvais) (BVA) 1 BGY + 1 BGY Mon, 20 Jun 11:30 Fri, 24 Jun 08:30 3d 10h 67.13 EUR
Ryanair Wroclaw (WRO) Milan (Bergamo) (BGY) Mon, 20 Jun 11:30 Mon, 20 Jun 13:30 10h 35 21.63 EUR
Ryanair Milan (Bergamo) (BGY) Paris (Beauvais) (BVA) Mon, 20 Jun 20:30 Mon, 20 Jun 22:05 8.00 EUR
Ryanair Paris (Beauvais) (BVA) Milan (Bergamo) (BGY) Fri, 24 Jun 08:30 Fri, 24 Jun 09:50 10h 55 8.00 EUR
Ryanair Milan (Bergamo) (BGY) Wroclaw (WRO) Fri, 24 Jun 17:25 Fri, 24 Jun 19:25 29.50 EUR

zakładam że twoi Rodzice nie będą nocować na lotnisku aby obniżyć koszty o 20 euro.

Na inne kierunki z RZEszowa zdarzają się tanie/tańsze bilety, jeśli dopuszczacie myśl o takiej zmianie viewtopic.php?f=11&t=3085

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Maj 2011 16:34 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 52 024
Murdock, poluję. Ale logika podpowiada: jeśli 2tyg temu było tanio, teraz jest drożej, to za tydzień będzie jeszcze drożej co będzie już ciężkie do zniesienia dla mojej kieszeni.
Bo chyba ceny nie maleją z czasem? A jeśli to chyba pojedyncze sztuki, a potrzeba 4... :(?
Waham się czy nie zamówić tych teraz, w sumie 1 483,20 PLN za bilety dla 4 osób w obie strony.

Abcn, chwilę zajęło zanim zrozumiałem Twój post, ale dzięki za naświetlenie takiej opcji.
Wrocław > Milan > Paryż .... i z powrotem to samo, wszystko za 68€ czyli... około 268zł ? Bez opłat odprawy? Łał.
Myślę że przekonam rodziców jeśli będzie taka potrzeba :D
Bo to wychodzi że do Milanu/Mediolanu dolatujemy o 13:30 ... po 7 godzinach czyli o 20:30 wylot do Paryża:>
Wracając to samo, ale z przerwą od 9:50 do 17:25 ?:) Nie pasują mi tylko te "10h" w tych linijkach zaraz przed ceną, możesz wyjaśnić co to?:)

Jakbyście mi jeszcze powiedzieli czemu niektóre loty są "Bez podatku" a inne "Cena początkowa" i podatek naliczony ok. 100zł/os ?:)

Image
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Maj 2011 16:56 
Moderator forum

Sobiech napisał(a):
Bo to wychodzi że do Milanu/Mediolanu dolatujemy o 13:30 ... po 7 godzinach czyli o 20:30 wylot do Paryża:>
Wracając to samo, ale z przerwą od 9:50 do 17:25 ?:) Nie pasują mi tylko te "10h" w tych linijkach zaraz przed ceną, możesz wyjaśnić co to?:)

Jakbyście mi jeszcze powiedzieli czemu niektóre loty są "Bez podatku" a inne "Cena początkowa" i podatek naliczony ok. 100zł/os ?:)

To czy opłaty dodawane są do ceny wywoławczej czy nie
to widzimisię /polityka ustalania cen Ryanaira
3 dni 10h to czas całej podróży +-, jak rozumiem
Poniżej kopiuję cenę WRO BGY w jedną str (z odprawą i odzyskiem odszkodowań (Levy) włącznie)
[po katalunsku]
Cost: .............. 166,00 PLN
Facturació en línia: 50,00 PLN
Delay/Cancel Levy: 16,80 PLN
Taxes/tarifes: ...... 0,00 PLN
Preu total: ........ 232,80 PLN

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość