Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wietnam - ferie 2027
#1 PostWysłany: 07 Maj 2026 14:44 

Loty: 77
Kilometry: 77 811
niebieski

Dokąd
  • do Hanoi, powrót najchętniej z SGN

Data wylotu
  • 12.02.2027

Data powrotu
  • 28.02.2027

Długość pobytu
  • ok. 14 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • 14 875 za 4 pax, Singapore Airlines+LH, 2 przesiadki MUC/SIN, SIN/FRA

Dodatkowe informacje
  • Hej,
    Chciałbym przekuć marzenia w rzeczywistość i w okresie małopolskich ferii zimowych 2027 r. polecieć w 4 os (2 dorosłych,2 dzieci) do Wietnamu. Nie wiem czy jest to już odpowiedni czas na szukanie lotów tamże, liczę że może coś podpowiecie chociaż jak szukać. W modelu idealnym chciałbym przylecieć na północ do Hanoi a wracać z Ho Chi Minh City, ale rozważam również opcję np. przylot do Da Nang i powrót z SGN, może Phnom Penh, wtedy z ominięciem północy Wietnamu.
    Termin dosyć sztywny bo okres ferii w małopolsce (druga połowa lutego), aczkolwiek czy będzie to 10 czy 14 dni to już jakoś jest to do ogarnięcia.
    Najchętniej wiadomo Kraków, moja elastyczność przewiduje ~500km drogi z Krakowa, jeśli istotnie wpłynęłoby to na cene.
    Chciałbym uniknąć lowcostów na takim dystansie - wiem jest to kolejne zawężenie poszukiwań.
    Za wszelkie uwagi i wrzutki dzięki serdeczne !
 Profil Relacje PM off  

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#2 PostWysłany: 07 Maj 2026 19:24 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
platynowy
Masz jakieś 400 km do Budapesztu. Taniej niż jakiś Chińczyk stamtąd może być trudno znaleźć. Na luty jeszcze za wcześnie na bilety od nich w dobrych cenach.
kubaziem88 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 07 Maj 2026 20:38 
Awatar użytkownika

złoty
sam tam latam, więc tak jak wyżej napisano czekać, oglądać loty przez kraje zatoki i ew pomyśleć o sin lub bkk, stamtąd krótkie i tanie loty do wielu miast w Wietnamie
 Profil Relacje PM off
Kravkrk lubi ten post.

#4 PostWysłany: 08 Maj 2026 10:04 

Loty: 18
Kilometry: 113 707
Podepnę się trochę pod temat i dopytam - kiedy w Waszej ocenie będzie dobry moment na szukanie lotów na zimę do Azji? Ewentualnie kiedy +/- linie robią promki na ten czas?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Maj 2026 11:03 

Loty: 106
Kilometry: 218 640
srebrny
Ja w zeszłym roku właśnie gdzieś w okolicy kwiecień/maj kupowałem TK do SGN na ferie 2026. Wtedy wyszło +-3k/pax
 Profil Relacje PM off
MattKa lubi ten post.

#6 PostWysłany: 08 Maj 2026 18:03 

HON fly4free
MattKa napisał(a):
Podepnę się trochę pod temat i dopytam - kiedy w Waszej ocenie będzie dobry moment na szukanie lotów na zimę do Azji? Ewentualnie kiedy +/- linie robią promki na ten czas?

Jak masz już jakiś w miarę konkretny termin, to cały czas jest dobry czas na rozglądanie się w ofertach. Spieszyć się nie ma co, ale w ten sposób nabierzesz rozeznania co i za ile jest w datach / kierunkach Cię interesujących.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 11 Maj 2026 12:33 

Loty: 18
Kilometry: 113 707
Dziękuję, oczywiście będę to sobie monitorował. Chodzi mi jednak o to, że może część z Was ma doświadczenia, że np. w czerwcu, czy we wrześniu dane linie lubią zrobić wyprzedaż obejmującą właśnie loty zimowe. Wtedy może warto się wstrzymać i poczekać na jakąś promkę.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Maj 2026 14:03 

Loty: 1115
Kilometry: 1 110 189
platynowy
@MattKa LOT zaczyna latać do Bangkoku. Zwykle w sierpniu ma dużą promocję obejmującą loty do marca.
SAS też ma wyprzedaże kilka razy w roku, ale tu raczej nie ma stałych terminów. W zeszłym roku też mieli w sierpniu.
Kravkrk lubi ten post.
MattKa uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości