Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Kwi 2011 11:43 

Witam, jestem nowicjuszką w omawianej dziedzinie ;) dlatego bardzo proszę o pomoc.

Jak w temacie, bilety do Rzymu z Gdańska, wylot 8 czerwca, powrót 12-go.
Podróż dla 2 osób dorosłych + dziecko 4 lata.

Wizz air aktualnie proponuje następujące ceny (plus opłaty):
Gdn-Fco 39 zł (ze zniżką wizz xclusive 19 zł)
Fco-Gdn 359 zł (ze zniżką wizz xclusive 314 zł)

Cena do przejścia, problem pojawia się, gdy szukam trzech biletów jednocześnie, wówczas koszt powrotu dla każdego z trzech biletów to aż 449 zł! (plus opłaty, bez promocji wizz xclusive).

Pytanie brzmi:
Czy można "oszukać" system i kupić 1 dorosły osobno i dorosły + dziecko osobno? (Wówczas cena powrotu nadal wynosi 359.

Drugie pytanie brzmi:
Czy warto w tym wypadku zapisać się do wizz xclusive? (koszt 45 zł)

Pytanie trzecie brzmi:
Czy można kupić bilety w każdą stronę osobno? Wówczas cena powrotnego jest mniejsza, bo przeliczają euro.

Bardzo proszę o pomoc, obserwuję te ceny już od dwóch miesięcy i taniej raczej nie będzie.
Próbowałam kombinować z przesiadką w Londynie lub Bergamo ryanairem, ale przy zniżce wixx xclusive różnica jest rzędu 150 zł, a więcej zachodu, zmęczenia z dzieciakiem, itd.

Please, help!
 Profil Relacje PM off  

Poczuj klimat Portugalii ☕😎 Loty i 4 noce w hotelu ibis w Lizbonie za 909 PLN Poczuj klimat Portugalii ☕😎 Loty i 4 noce w hotelu ibis w Lizbonie za 909 PLN
🌊 Turecki raj 🏝️ 5* hotel Limak Limra z all inclusive za 2181 PLN 🌊 Turecki raj 🏝️ 5* hotel Limak Limra z all inclusive za 2181 PLN
#2 PostWysłany: 12 Kwi 2011 14:49 

Cytuj:
Czy można "oszukać" system i kupić 1 dorosły osobno i dorosły + dziecko osobno? (Wówczas cena powrotu nadal wynosi 359.

A co to za oszustwo? ;)
Kupując razem wyszukiwarka pokazuje 1530 zł.
Z tego co widać na stronie Wizza, za 359 są dwa bilety. W takim razie możesz rozbić swoją rezerwację na dorosły + dziecko (2*359) i drugi dorosły (449), co daje łącznie za loty Rzym - Gdańsk 1167 zł. Do tego musisz doliczyć jeszcze 3*39 za loty Gdańsk - Rzym i 6*11 za rezerwacje. Łącznie wychodzi 1350 zł, czyli troszkę taniej.
Dokładniej jest to opisane w artykułach na stronie, konkretnie w Biblii pasażera.

Cytuj:
Czy warto w tym wypadku zapisać się do wizz xclusive? (koszt 45 zł)

Tutaj musiałabyś sobie dokładniej policzyć, pamiętając, że ze zniżki z klubu xclusive możesz skorzystać tylko jeśli klubowicz jest jedną z osób lecących na danej rezerwacji. Nie mam teraz czasu dokładnie opisywać, ale z tego co widzę na stronie (na wszelki wypadek sprawdź też inne możliwości - mogłem coś pominąć, albo źle policzyć), to najbardziej opłaca się wykupić członkostwo w klubie i zarezerwować dwa bilety (dla jednego dorosłego i dziecka) - 710 zł (w obie strony, łącznie z opłatą), potem osobno wykupić dla drugiego dorosłego - 510 zł (39 + 449 + 2*11) = łącznie 1220 zł + 10 euro/45 zł za członkostwo w klubie, czyli łącznie 1265 zł.

Cytuj:
Czy można kupić bilety w każdą stronę osobno

Można.

EDIT: Pomyliłem się w dodawaniu w jednym miejscu, już poprawione.

Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Kwi 2011 15:12 

dbudyn napisał(a):
Tutaj musiałabyś sobie dokładniej policzyć, pamiętając, że ze zniżki z klubu xclusive możesz skorzystać tylko jeśli klubowicz jest jedną z osób lecących na danej rezerwacji. Nie mam teraz czasu dokładnie opisywać, ale z tego co widzę na stronie (na wszelki wypadek sprawdź też inne możliwości - mogłem coś pominąć, albo źle policzyć), to najbardziej opłaca się wykupić członkostwo w klubie i zarezerwować dwa bilety (dla jednego dorosłego i dziecka) - 710 zł (w obie strony, łącznie z opłatą), potem osobno wykupić dla drugiego dorosłego - 510 zł (39 + 449 + 2*11) = łącznie 1220 zł + 10 euro/45 zł za członkostwo w klubie, czyli łącznie 1265 zł.

Dziękuję! Tak właśnie myślałam zrobić. Jeszcze tylko zastanawiam się, czy nie lepiej poczekać na lepszą cenę powrotnego (fco-gdn) i kupić go osobno.

A czy ma ktoś może pojęcie, od czego zależą promocje w wizzair, tzn. czy jest jakiś sposób na to, aby przewidzieć spadek cen i co oznacza cena na różowo (to obniżona właśnie?).

Przeczytałam już biblię, ale np. w kwestii promocji jest tam głównie o ryanair.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości