Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Gru 2022 18:46 

srebrny

Dokąd
  • TFS / TFN / LPA

Data wylotu
  • 30.01.2023

Data powrotu
  • 12.02.2023

Długość pobytu
  • 7-12

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • >4500zł, dużo za dużo

Dodatkowe informacje
  • Cześć.

Tanio już było ale być może gdzieś jeszcze się coś ostało. Z racji tego, że okres feryjny to czartery z PL w abstrakcyjnych cenach albo nie ma wcale.

Wylot na 7-12dni, termin 30.01-12.02.2023

Rodzinka 2+2, dzieciaki 2,5 i 7lat. Z przesiadkami coś tam bym znalazł w okolicach 80E/osoba ale problem jest taki, że potrzebujemy czterech dużych podręcznych ew. dwóch dużych podręcznych i jeden rejestrowany co generuje koszty większe od biletów. Dodatkowo przesiadka na wyspach Brytyjskich odpada - nie mamy paszportów na chwilę obecną.

Przeglądam azair, patrzę na lastminuter i na razie nic sensownego nie wymyśliłem. Lecieć możemy z Poznania, Berlina, Warszawy, Wrocławia. Gdyby tak 3000/3500zł za całość udało się poskładać byłbym zadowolony.

Ktoś sprawi mi prezent na święta i poratuje pomysłem?

Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu Tylko 564 PLN za przedłużony weekend na Malcie 🤩😎 Loty z Warszawy i 3 noce w hotelu
🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝 🌴Twoje wielkie włoskie wakacje! 🌞 Wczasy w 4* hotelu przy z wyżywieniem w Kalabrii za 2829 PLN 🇮🇹🍝
#2 PostWysłany: 26 Gru 2022 18:58 

niebieski
GF pokazuje TAPa z Berlina do LPA (30.01-8.02) za 2700 z podręcznymi. Nie przeklikiwałem ale jak w google nie podbija to pewnie do kupienia w tej cenie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 26 Gru 2022 21:32 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Sorki, ale też latam rodzinką i juz spokojnie dajemy radę do małego podręcznego i to na luzie to "ciepłych" kierunków.

Niestety bezpośrednie są drogie obecnie i dlatego sam kupiłem z synkiem z przesiadką przez Stansted.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 26 Gru 2022 23:15 

srebrny
@miszla - widziałem te loty o których piszesz, return +-27h, dzięki ale z dzieciakami nieco wygód potrzebuję ;)
@Darek M. - cieszę się, że latasz i że pakowanie nie robi Ci/Wam problemu. To, lecisz przez Stansted też szanuje ale co to ma się do mojego tematu?
marek2011 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 26 Gru 2022 23:32 

niebieski
@rmk wydaje mi się że z takim wyprzedzeniem i wymaganiami to o ile Ci się nie pofarci z czarterem, będzie ciężko o coś lepszego. 24h w Lizbonie można fajnie zabić, dobre godziny lotów bo nie przylatujesz na noc ani z samego rana. Następnego dnia przed wylotem można dzieciaki zmęczyć w zoo ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Gru 2022 14:32 

srebrny
Na razie szukam i przeglądam co popadnie. Wiem, że zmiennych sporo ale czasem trafi się ślepej kurze ziarno.

#7 PostWysłany: 27 Gru 2022 20:55 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
miszla napisał(a):
@rmk wydaje mi się że z takim wyprzedzeniem i wymaganiami to o ile Ci się nie pofarci z czarterem, będzie ciężko o coś lepszego. 24h w Lizbonie można fajnie zabić, dobre godziny lotów bo nie przylatujesz na noc ani z samego rana. Następnego dnia przed wylotem można dzieciaki zmęczyć w zoo ;)
A no to, że może jesteście w stanie lepiej się spakować i choćby w jedna stronę, np. na powrocie polecieć dużo taniej z przesiadką. Tez szukałem lotów do TFS ale ceny bezpośrednich to jakiś kosmos obecnie i zastanawiam się kto je kupuje
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.

#8 PostWysłany: 27 Gru 2022 21:33 

niebieski
Bezpośrednie bardzo ciężko o dobrą cenę. z ciepłych kierunków rozważ jeszcze Maderę. Paszporty może by się jeszcze udało wyrobić, aby przesiadać się w UK. Parę dni temu widziałem ciekawą możliwość składaka z Katowic na Maderę przez Luton w cenie około 200 pln z WDC z rozsądnymi godzinami przesiadki. Byłem tam na ferie zimowe i było super. Na tegoroczne ferie lecę za 1400 za 5 osób właśnie na Teneryfę ale przez Luton i dosyć długie przesiadki po 8 godzin czekania ale cena czyni cuda. Lecimy również z 1,5 rocznym maluchem i mieścimy się do podręcznych. Hasło dla żony nie ma dodatkowego bagażu, nie da się a tak w ogóle to strasznie drogo. Zawsze działa. Te kierunki są ciepłe, naprawdę nie potrzeba dużo garderoby.
Tak bez większego szukania bezpośrednio Katowice Madera 28 styczeń 7 luty 382+262*4 z WDC = 2576PLN
 Profil Relacje PM off
rmk lubi ten post.
rmk uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 27 Gru 2022 22:22 

złoty
@rmk

Nieśmiało zaproponuję bezpośrednie loty Ryanair z Bratysławy do Lanzarote na 7 lub 14 dni.
Całość z 2 podręcznymi w obie strony ok 650 euro, głównie z powodu stosunkowo drogiego lotu powrotnego.
 Profil Relacje PM off
rmk lubi ten post.

#10 PostWysłany: 27 Gru 2022 23:57 
Awatar użytkownika

Loty: 275
Kilometry: 627 297
platynowy
Jeśli to nie musi być lot bezpośredni i odpowiada Wam wylot z BER, wg mnie faktycznie warto wziąć pod uwagę TAP i obniżenie ceny np. voucherem ;)
To nie jest tani okres, więc oferta na lasta może być, a może nie być w danym terminie....
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 29 Gru 2022 17:31 

srebrny
@dg72 Lanzarote odpada, tam już byliśmy.

Ja z tym podręcznym wszystko rozumiem i mam to w jednym palcu ale zrozumcie, że czasem się po prostu nie da inaczej i nie ma co się o tym rozpisywać. Dzięki za wpisy w temacie, ciągle przeglądam i analizuje. Może jednak jakiś Cypr wpadnie albo Malta bo to jedyne co zostaje w sensownych pieniądzach na chwilę obecną.

#12 PostWysłany: 30 Gru 2022 10:34 
Awatar użytkownika

Jedźcie z biurem podróży :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 3 gości