Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Sty 2016 00:07 

cześć, powoli planuje wyjazd z żoną do USA i chciałbym zapytać o Wasze rady. Plan jest taki - od 11.04 do 10.05 mamy kupione bilety do NY, stąd też wylot. To co nas interesuje to będę wymieniać przy okazji listy jaką wstępnie zrobiłem. Chcemy zwiedzać USA samochodem. Plan jest taki (będę wymieniać to co dodatkowo chcemy zwiedzić oprócz standardowych miejsc):
1. Nowy Jork - 5-7 dni (oprócz popularnych miejsc, chcę zwiedzić miejsce urodzenia 2paca, Tysona)
2. Filadelfia - schody Rocky'ego - oraz Baltimore (szkoła gdzie 2pac chodził na balet) - 1 dzień
3. Waszyngton - 1-2 dni
4. Charlotte i okolice - North Carolina University - 1 dzień
5. Atlanta - 1 dzień
6. Jacksonville - przejazdem 1 dzień
7. Orlando - 1-2 dni
8. Miami i okolice - 3 dni
9. Tampa i długa trasa do Nowego Orleanu - tam 1 dzień
10. Houston i Dallas - 2 dni
11. Memphis - 1 dzień
12. Stan Kentucky i Tennessee - poszukiwanie destylarni whiskey (z 2 dni łącznie z podróżą)
13. Indianapolis przejazdem - 1 dzień
14. Chicago - 2-3 dni
15. Detroit Toronto Niagara i powrót do NY lub Cleveland i NY

Co myślicie ogólnie? Bo żona mówi (i pewnie ma rację), że za dużo chce ogarnąć za jednym razem i się zamęczymy w podróżach. Ogólnie obliczyłem, że do przejechania byśmy mieli 8.500 km, w 3 tyg, bo 1 tydzień w NY by był. Ja chciałbym zobaczyć jak najwięcej, ale oczywiście nie na zasadzie byłem zobaczyłem jedziemy dalej. Jeszcze prośba o rady jak najlepiej (najtaniej) wypożyczyć samochód, bo na tę chwilę widzę, że za 3 tyg to 6 tys. zł w górę...może w New Jersey pożyczyć? Jakieś rady?

Pozdr
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#2 PostWysłany: 27 Sty 2016 01:25 

Żona ma racje
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Sty 2016 01:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Witaj,

rzeczywiscie wyglada ciekawie ale bardzo meczaco.

Zamiast chicago bym zrobil Boston.

Z nowego Jorku bym wzial auto pojechal na polnoc do Niagary i wrocil zalaiczaj wszytskie miasta, a potem do Waszyngtonu i z powrotem do NY zeby oddac auto i poleciec do Miami i wrocic tez samolotem.

Ogolnie do Miami jak polecisz zaoszczedzisz czasu, a czy z NY czy W D.C. to juz zalezy od Ciebie, samochodem sie najezdzisz do Niagary ;)

podrawiam i juz zazdroszcze!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Sty 2016 10:39 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 111 384
niebieski
zgadzam się z fortuną, na NY mniej czasu a lepiej pojechać nad niagarę. W stanach możesz oddać auto w innym mieście niż wypożyczałeś, no i też do Miami bym poleciała. Wewnętrzne loty po usa są dośc tanie, a jak masz mile to lecisz za kilka dolków....
sam ny na tydzień moim zdaniem to trochę za długo i męcząco. Miasto jest fantastyczne ale osobiście wolałabym uderzyć nad Niagarę.

#5 PostWysłany: 28 Sty 2016 14:16 

W sumie ciekawy pomysł, aby uderzyć w górę najpierw. Jednak jeszcze Chicago musimy zobaczyć ze względu na pomnik Michaela Jordana :) no i Floryda jednak też - muszę zobaczyć bilety jak się kształtują, ale z tego co czytam tam też warto wypożyczyć samochód i objechać Florydę :)

macie jakieś rady odnośnie tego jak tanio wypożyczyć samochód? Marzy nam się Mustang, niekoniecznie cabrio, ale to pewnie koszty potężne...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość