Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 18 Cze 2024 13:30 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A jaka linia?
 Profil Relacje PM off  

Przywitaj wiosnę na Sardynii 🤩🥰 Loty + 4* hoteu z basenem z i widokiem na morze za 1109 PLN 🌊⛱️ Przywitaj wiosnę na Sardynii 🤩🥰 Loty + 4* hoteu z basenem z i widokiem na morze za 1109 PLN 🌊⛱️
Wakacje w USA 🇺🇸😍 Loty do Nowego Jorku z Warszawy od 1693 PLN 🔥✈️ Wakacje w USA 🇺🇸😍 Loty do Nowego Jorku z Warszawy od 1693 PLN 🔥✈️
 Temat postu: Flybondi
#62 PostWysłany: 18 Cze 2024 13:42 

niebieski
Flybondi oczywiście. Dopisałem do posta.

Image
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 18 Cze 2024 14:55 

niebieski
ufff udało się zapłcić revolutem. Linia FlyBondi wymaga podania numeru paszportu.
Czy w przypadku wymiany paszportu nie będzie problemu z wylotem? Brakuje mi miejsca na pieczątki...

Image
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 18 Cze 2024 15:03 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak lot krajowy, to nikogo nie interesowało nr paszportu
 Profil Relacje PM off
tomczas lubi ten post.

#65 PostWysłany: 18 Wrz 2024 08:59 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
kupowałaś ktoś z Was ostatnio krajówki i mógłby się podzielić doświadczeniami z kursem rozliczenia ARS? Jak najlepiej podejść do tematu - kupować bezpośrednio na stronie Aerolinas argentinas w ARS/USD? a może kupować u pośrednika w PLN/EUR/USD? jakieś inne pomysły?
Przy kupnie bezpośrednio i płacąć revo & ARS rzeczywiście rozlicza się po MEP?

#66 PostWysłany: 18 Wrz 2024 09:50 

Loty: 250
Kilometry: 392 516
Z mojego doświadczenia wychodzi, że zależy od linii:
  • Flybondi - kupowane na oficjalnej stronie w ARS Visą Świat mBank. Rozliczyło natychmiastowo MEP'em, a dokładniej za 148000 ARS ściągnęło 493 PLN (08.09)
  • Aerolíneas Argentinas - taniej wyszło przez pośrednika
  • Jetsmart - nie przechodziła płatność na stronie przewoźnika więc kupiłem przez pośrednika
Co do pośredników to różne wychodziło - czasem bez różnicy więc w PLN, czasem coś dało się urwać w NOK.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
maxima uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 25 Wrz 2024 22:38 

Jenglader napisał(a):
Z mojego doświadczenia wychodzi, że zależy od linii:
[list]
[*]Flybondi - kupowane na oficjalnej stronie w ARS Visą Świat mBank. Rozliczyło natychmiastowo MEP'em, a dokładniej za 148000 ARS ściągnęło 493 PLN (08.09)
[*]Aerolíneas Argentinas - taniej wyszło przez pośrednika

Potwierdzam oba powyższe stwierdzenia, przy czym w moim przypadku karta kredytowa Mastercard Pekao złotówkowa została obciążona kursem o ~5% gorszym niż powyższy - gdzieś po drodze 5% ktoś sobie doliczył :/
Tak jak patrze na loty do/z Aeroparque od czasu to obie tanie linie miewają loty odwołane, a Flybondi ma częste spóźnienia o kilka godzin.
Zobaczymy czy chęć zaoszczędzenia nie spowoduje w efekcie większego wydatku...
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 25 Wrz 2024 23:26 

srebrny
loty AR kupowałam przez pośredników, bo zarówno w ARS, jak i USD ceny były znacząco wyższe bezpośrednio na ich www.
W jednym przypadku u pośrednika było taniej o 150zl/os, a w drugim o 300zł taniej

#69 PostWysłany: 07 Paź 2024 16:36 
Awatar użytkownika

Loty: 56
Kilometry: 162 181
niebieski
FlyBondi kupione bezpośrednio by mBank Visa Świat.

173537 = 616zł.
7.10.24

U pośredników drożej.

#70 PostWysłany: 07 Paź 2024 16:42 

srebrny
z moich ostatnich doświadczeń wynika, że tylko Jetsmart nie da się kupić w ARS i trzeba korzystać z pośrednika.

#71 PostWysłany: 23 Paź 2024 20:42 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 572
Kilometry: 1 194 612
Doświadczenia z Jet Smartem mam okrutne a nawet nimi nie poleciałem. Mieli 6 lotów dziennie AEP-MDZ ścieli w dniu w któym mam lecieć do 4. Zmienili na poranny o 8 rano z 14 do przeżycia a teraz z 8 rano na 4 i zero alternatywy by wziąć ten o 15... Mogę zrobić full ref i kupić tamten o 15 4 razy droższy..
SPLDER uważa post za pomocny.

#72 PostWysłany: 24 Paź 2024 16:48 

Loty: 8
Kilometry: 16 686
srebrny
Postrasze troche. Syndykaty Aerolineas Argentinas nadal sa w ostrym konflikcie z rzadem i mozliwe, ze sie zbliza kolejna tura protestow.
Juz sie mowi o 30 pazdziernika.
https://www.lanacion.com.ar/politica/paro-de-transporte-el-universo-de-los-sindicalistas-que-pueden-frenar-los-vuelos-en-el-pais-nid24102024/
 Profil Relacje PM off
kameander uważa post za pomocny.

#73 PostWysłany: 08 Lis 2024 03:15 

srebrny
Kupno czegokolwiek:lotu, bagażu itd w Jetsmart nie jest możliwe polska karta czy revo. Na miejscu w Argentynie poprosiłam o pomoc lokalsa, który zapłacił argentyńskie karta i nie miał żadnego problemu
YeahBunny lubi ten post.
YeahBunny uważa post za pomocny.

#74 PostWysłany: 18 Lis 2024 13:20 

niebieski
Czy odprawiając się on-line w Sky Airline można za darmo wydrukować kartę pokładową na lotnisku? Nie ma możliwości ściągnięcia aplikacji. Jest w Polsce niedostępna
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 21 Lis 2024 23:40 

niebieski
-- 21 Lis 2024 22:39 --

Z Flybondi niestety jest tak, że potrafią 1-3 dni przed odlotem zmienić godzinę albo skasować połączenie a rezerwację wrzucić na inny lot.
Wygląda na to, że jak maja sporo połączeń dziennie między Beunos Aires a innymi miastami, jeżeli o jakiejś godzinie sprzeda się mało biletów, to kasują połączenie i wszystkich przerzucają na loty o innych godzinach. Z 4 lotów Flybondi na jednym połączeniu nie miałem zmiany. Warto to wziąć pod uwagę planując loty przesiadkowe.

-- 21 Lis 2024 22:40 --

JONASZ napisał(a):
Czy odprawiając się on-line w Sky Airline można za darmo wydrukować kartę pokładową na lotnisku? Nie ma możliwości ściągnięcia aplikacji. Jest w Polsce niedostępna

Uruchom VPN z serwerem np. w USA i wszystko się da :D Ja się odprawiłem z VPN tylko nie pamiętam czy przed stronę czy przez apkę.

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 22 Lis 2024 00:53 

Odprawiając się w Jetsmart wystarczyło pobrać pdf i wyświetlić na ekranie telefonu.
 Profil Relacje PM off
JONASZ lubi ten post.
JONASZ uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 22 Lis 2024 19:49 

tomczas napisał(a):
Z Flybondi niestety jest tak, że potrafią 1-3 dni przed odlotem zmienić godzinę albo skasować połączenie a rezerwację wrzucić na inny lot.
Wygląda na to, że jak maja sporo połączeń dziennie między Beunos Aires a innymi miastami, jeżeli o jakiejś godzinie sprzeda się mało biletów, to kasują połączenie i wszystkich przerzucają na loty o innych godzinach. Z 4 lotów Flybondi na jednym połączeniu nie miałem zmiany. Warto to wziąć pod uwagę planując loty przesiadkowe.

Potwierdzam. Flybondi ma codziennie dużo lotów odwołanych i notorycznie spóźnionych. W tej chwili to najbardziej ryzykowna opcja jeśli grafik podróży jest napięty.
I jeszcze: zmiana Aeroparque na Ezeiza to drobna modyfikacja. .
 Profil Relacje PM off

#78 PostWysłany: 10 Gru 2024 17:25 

Loty: 8
Kilometry: 16 686
srebrny
FlyBondi mialo ostatnio fale problemow z samolotami i rypnela im sie cala siatka polaczen.
Ciagle jeszcze z tym walcza niestety (koniecznie brac na to poprawke planujac podroz).

Wczesniej lecialam z nimi kilkukrotie i zawsze bylo wszystko na tip top.
Ostatnio mialam pechowy tylko jeden lot: dolecialam 3 h pozniej i nie na AEP tylo na EZE 🤡 O tyle dobrze, ze podstawili busika i na AEP nas dowiozl w koncu.
 Profil Relacje PM off

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość