Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Sty 2021 11:02 
Awatar użytkownika

Loty: 972
Kilometry: 2 126 994
HON fly4free
Czytałem w kilku miejscach, że Tanzania właśnie wprowadza test PCR 72h.

Aquapark z 31 zjeżdżalniami w Szarm el-Szejk 💦🏝️ All inclusive w 4* hotelu od 1799 PLN 🍹🌞 Aquapark z 31 zjeżdżalniami w Szarm el-Szejk 💦🏝️ All inclusive w 4* hotelu od 1799 PLN 🍹🌞
⚡SZTOS❗⚡ Najlepsze kierunki w Wizz Air od 152 PLN 💗🦩 Malta, Sycylia, Cypr i inne ☀️🌴 ⚡SZTOS❗⚡ Najlepsze kierunki w Wizz Air od 152 PLN 💗🦩 Malta, Sycylia, Cypr i inne ☀️🌴
#2 PostWysłany: 18 Sty 2021 17:58 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 606 442
złoty
@cart
Możesz wskazać jakie to miejsca? Nie znalazłem żadnej informacji w tym zakresie...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Sty 2021 18:20 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Na FB na grupie piszą, że lada chwila będzie ogłoszenie, a dwie ambasady i Egypt Air już potwierdziły. Nie widziałem jeszcze oficjalnego źródła, także trzeba pewnie chwilę poczekać.

#4 PostWysłany: 18 Sty 2021 19:21 

cart napisał(a):
Na FB na grupie piszą, że lada chwila będzie ogłoszenie, a dwie ambasady i Egypt Air już potwierdziły. Nie widziałem jeszcze oficjalnego źródła, także trzeba pewnie chwilę poczekać.
której grupie? podasz link?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Sty 2021 19:46 

Tanzania? przecież oni oficjalnie nie wierzą w wirusa? czy tam wymodlili, że ich to nie dotyczy, nawet statystyk nie prowadzą
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Sty 2021 20:32 
Awatar użytkownika

złoty
@cart
Nie dam sobie ręki uciąć, że nie będzie jak pisałeś ale prośba o zamieszczanie tutaj sprawdzonych informacji lub przynajmniej domniemywań prasowych a nie plotek z prywatnych grup na FB, których nie da się (jeszcze) w żaden sposób potwierdzić...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Sty 2021 20:39 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
HON fly4free
A ja myślę, że @cart wie co pisze i źródło jest na tyle wiarygodne, że warto było przekazać tę mocno szokującą informację.

Jednocześnie nie będę wypowiadać się w kwestii dawania bądź nie ręki do ucinania w sytuacji kiedy wymogi nie zostaną wprowadzone
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Sty 2021 20:51 
Awatar użytkownika

złoty
Ja myśle za to, że w dzisiejszych czasach i ogromnym szumie informacyjnym lepiej poczekać na oficjalne i bardziej sprawdzone informacje niż grupy na FB. I nie twierdzę, że to się nie sprawdzi.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Sty 2021 20:51 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Albo do/zrobić temat Tanaznia Covid i tam wpisywać
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Sty 2021 21:10 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Na Every Passport Stamp. Tam raczej rozgarnięci ludzie siedzą. Napisałem, że nie jest potwierdzone oficjalnie, jeśli nie chcemy tu umieszczać takich info to można usunąć i poczekać na oficjalne info.

#11 PostWysłany: 18 Sty 2021 21:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
monroe napisał(a):
lepiej poczekać na oficjalne i bardziej sprawdzone informacje

Myślę, że dla tych, co się wybierają do Tanzanii lepiej jak najwcześniej wiedzieć czego mogą się spodziewać, więc jeśli źródło informacji nie jest pozbawione wiarygodności to dzielenie się taka informacją stanowi pomoc dla innych forumowiczów.

Ot, takie zdanie dokładnie przeciwne.

I oczywiście przy takich informacjach nie bez znaczenia jest to, kto je przynosi.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 18 Sty 2021 21:29 
Awatar użytkownika

złoty
@pabien
Bez urazy ale mnie nic to info nie pomogło a wręcz przeciwnie, mimo że liczę się z tym, że dzisiaj wszystko zmienia się z dnia na dzień. Wątek nadaje się do przeniesienia jak pisał @Zeus jako może cenna informacja ale nadal w kategorii gdybania. Tyle.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 18 Sty 2021 22:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
To jeszcze raz. Pominę kwestię właściwości działu, bo ja w działy nie umiem.

Forumowicz, co do którego doświadczenia podróżniczego nikt, kto jest dłużej na tym forum nie może mieć wątpliwości (@cart nie czytaj tego, bo tu nie chodzi o komplementy tylko diagnozę sytuacji) powziął informację, która jest zupełnie niespodziewana, może mieć znaczenie dla planujących tam wyjazd. Na dodatek wskazał, iż nie są to dane oficjalne. I według Ciebie ma się nimi nie dzielić? Dlaczego? Bo Ty to uważasz za niesłuszne? To przecież są informacje istotne, jeśli się nie sprawdzą to trudno, ale jeśli jednak tak? Może to wpłynie na decyzje planujących wyjazd?

Na tym forum da się znaleźć bardzo wiele informacji, które pojawiły się przed oficjalną publikacją i były pomocne, ekscytujące, a wielu z nas dodatkowo zorganizowały całe wyjazdy
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Tanzania , covid
#14 PostWysłany: 18 Sty 2021 23:03 
Awatar użytkownika

złoty
@pabien
Przeczytaj raz jeszcze co napisałem - to nie był odpowiedni dział bo w nim - w zamierzeniu - powinny znaleźć się oficjalne informacje (i nie tłumacz, że Ty "w działy nie umiesz" bo przecież czytać potrafisz ;) ). Poza tym niezależnie od tego kto to pisze: @cart , Cejrowski czy Martyna Wojciechowska, zasada jest jedna: poważna informacja ma swoje źródło, które podajemy, bo nie są to informacje ściśle tajne. Powtarzam, nie twierdzę, że tak się nie stanie w przyszłości bliższej lub dalszej, być może jest to sprawdzona informacja - zobaczymy.

Mam natomiast całkowicie inne zdanie nt "przydatności" nieoficjalnych informacji z jednego medium, których nigdzie nie da się potwierdzić u drugiego źródła (stara zasada dziennikarstwa notabene). Zwłaszcza jako osoba żywo tematem zainteresowana. Myślisz, że na jej podstawie mam anulować wyjazd za 2 tygodnie albo przynajmniej umówić termin na test RT-PCR...? ;)
 Profil Relacje PM off
Olivvka lubi ten post.

#15 PostWysłany: 18 Sty 2021 23:16 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Miło się offtopuje, ale myślę, że @cart to lepsze źródło niż wskazani przez Ciebie celebryci.
A źródło zostało wymienione i łatwo się domyślić, że to grupa, do której czytelnicy wpisu dostępu nie mają.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 18 Sty 2021 23:47 
Awatar użytkownika

złoty
@pabien
Akurat byłbym bardzo ostrożny w porównaniu kogoś z tego forum do MW. Rozumiem, że jak ktoś w TV to "celebryta" i nic nie wie oraz nigdzie nie był... ;)

Co do informacji @cart - znalazłem źródło bo wysłałem prośbę o przyjęcie mnie do grupy, (nawet takiego nieogarniętego turystę jak ja ;) czyli nie do końca są tam tylko ogarnięci podróżnicy). O Tanzanii napisały tam właściwie dwie osoby w tym jeden Anglik podróżujący przez Kair. Drugim jest facet, który 11 stycznia napisał, że Tanzania wymaga testu na wylocie z kraju (?!). Dopiero potem wspomniał, że wybiera się do Kenii, która od dawna wymaga testu RT-PCR na wjeździe ;)

Dlatego nie lubię tego typu informacji (bo ktoś coś na grupie przeczytał). Rzekomy Garry z tamtego forum pisał, że Tanzania JUŻ wymaga testu a inni piszą, że tylko wtedy jeśli linia też go wymaga (to już było wiadome od dawna!!) i normalnie przyleciały dzisiaj do DAR ;) Tak właśnie tworzą się plotki i jeśli to było jedyne źródło tej informacji to osoby lecące do Tanzanii na razie mogą spać spokojnie chociaż wszystko jest teraz tak płynne, że faktycznie jutro może się to zmienić ;)

Rozumiesz już o co mi chodziło? :)

Załączniki:
Tanzania 1.jpg
Tanzania 1.jpg [ 59.39 KiB | Obejrzany 1316 razy ]
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#17 PostWysłany: 19 Sty 2021 00:11 
Awatar użytkownika

HON fly4free
OK, przyjmuję do wiadomości to co napisałeś o testach, ale nie o TV. To że ktoś jest celebrytą nie znaczy, że nigdzie nie był. Natomiast w przypadku obu tych osób oznacza sposób podróżowania, ale także zainteresowania całkowicie odmienne od moich, ale również i każdego zwykłego turysty
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.

#18 PostWysłany: 19 Sty 2021 00:25 
Awatar użytkownika

złoty
pabien napisał(a):
Miło się offtopuje, ale myślę, że @cart to lepsze źródło niż wskazani przez Ciebie celebryci.
A źródło zostało wymienione i łatwo się domyślić, że to grupa, do której czytelnicy wpisu dostępu nie mają.

Mysle, ze piszac ''przyjmuje do wiadomosci'', po tym co wczesniej napisales jest troche nie w porzadku. Ale tak jak wspomniales, milo sie offtopuje. @monroe ma w 100% racji, ze chyba warto najpierw podac wiarygodne zrodlo, a pozniej cokolwiek postowac. Ale gdzie mi tam do HON i platyny ;)
2 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 19 Sty 2021 03:50 
Awatar użytkownika

złoty
Tak zdroworozsądkowo - mocno się zdziwię (choć w sumie w dzisiejszych czasach wszystko jest możliwe...) gdy kraj, którego prezydent publicznie drwi z testów na Covid-19, nagle wprowadzi taki wymóg, choć w testy przecież głowa państwa nie wierzy (to po co to robić w takim razie?). I stanie się to jeszcze do tego w środku krótkiej pory suchej, gdy otwarcie na turystykę "dziwnym" trafem przypadło akurat na koniec pory deszczowej końcem maja... ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 19 Sty 2021 10:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
uh, ale afera się zrobiła ;-)
Na tamtej grupie są zasadniczo sprawdzone informacje, dlatego podałem jako heads-up. Może faktycznie wymagają testu jeśli leci się Egypt Air. Trzeba przyznać, że łatwo się pogubić w tym natłoku informacji kto i gdzie wymaga testów.
Abcn lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość