Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Sty 2026 22:06 

Tip dla osób które chcą zrobić Zachodni Brzeg z Luksoru taksówkami.

Miałem różne oferty na dzień na ten dzień. Ceny wahały się od 100usd do najtańszej 30usd

W Luksorze uberowcy się wycwanili i negocjują ceny na aplikacji albo nie chcą jechać( w Hurgardzie czy Kairze tak nie było)
Ceny jakie zrobiłem:
Luskor hotel - Dolina Królów 300egp (na uberze była cena 120egb)
Dolina Królów - Świątynia Hatszepsut 200egp + 25egp za wjazd na parking
Świątynia Hatszepsut - kasa biletów - Medinet Habu 200egp
Kolosy - przeprawa promowa 100egp
prom do Luksoru 25egp

+ na następny dzień
prom - Deir el-Medina 150egp
Ramesseum - prom 150egp (tuk-tukiem)
Colias lubi ten post.

✨Dwa różne oblicza Francji na wakacje 🌊⛰️ Lazurowe Wybrzeże i Korsyka za 714 PLN 😍✨ ✨Dwa różne oblicza Francji na wakacje 🌊⛰️ Lazurowe Wybrzeże i Korsyka za 714 PLN 😍✨
Szarm el-Szejk z aquaparkiem i strefą spa 💦🌴 Tydzień z all inclusive w 4* hotelu za 2719 PLN Szarm el-Szejk z aquaparkiem i strefą spa 💦🌴 Tydzień z all inclusive w 4* hotelu za 2719 PLN
#2 PostWysłany: 22 Sty 2026 00:11 

niebieski
Udało mi się znaleźć kierowcę na trasę: Dolina Królów –> Świątynia Hatszepsut –> Deir el-Medina –> Medinat Habu –> Kolosy Memnona za 15 USD.

Aczkolwiek nie polecam, bo kierowca okazał się niezłym „agentem”: pomimo kilkukrotnego potwierdzenia wszystkich przystanków oraz kwoty i tak w trakcie zwiedzania próbował kręcić, że miały być tylko 4 przystanki. Przed Doliną Królów oznajmił mi nawet, żebym nie był tam dłużej niż 1,5 h :lol: . Na sam koniec próbował jeszcze zachachmęcić, że miałem zapłacić w EGP (oczywiście przeliczając te 15 USD po bardzo korzystnym dla siebie kursie). Gdy już, wyraźnie podirytowany, dałem mu po prostu uzgodnione 15 USD i zacząłem wychodzić z auta, wyraził wielkie oburzenie, że nie dostał żadnego napiwku.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość