Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [MUH] Mersa Matruh
#1 PostWysłany: 23 Wrz 2025 10:23 

niebieski
jako że nie ma tematu a pewnie ktoś też tu trafi - parę słów o tym "lotnisku"

Mersa Matruh International Airport jak dumnie głosi napis nad "terminalem" to nic innego jak lotnisko wojskowe przystosowane do ruchu pasażerskiego. wojskowe to znaczy że jak już wjedziesz za bramę główną to jesteś skazany na infrastrukturę lotniskową - na landside na przylocie nie ma nic oprócz sprzedaży kart telefonicznych, na airside przy odlocie są dwa sklepiki z pamiątkami sprzed kilku lat, jakieś odrzuty z całego Egiptu oraz kafejka z zaskakująco dobrą kawą po 3-4 euro i podstawowym zestawem napoi i przekąsek w podobnych cenach, jedynie woda za 60EGP po akceptowalnej społecznie cenie, jest również palarnia i toalety. jednym słowem - wylatując stamtąd miejcie wszystko ze sobą bo niewiele tam jest. i jeszcze jedna ciekawostka - przed podejściem do odprawy bagażowej (a już po pierwszej kontroli bezpieczeństwa przy wejściu do terminala) leżą książki jakby statystyczne czy pamiątkowe, nie mam pojęcia co to bo opis tylko w drucie, obsługa mówi żeby się do tego wpisywać i ludzie to robią, ja osobiście to zlałem bo nikt nie chciał odpowiedzieć po co to jest, nikt potem o nic nie pytał 😁
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość