Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Lut 2015 21:26 

Jeśli chodzi o Here Maps to na Lumi widzę pewna ułomność w trybie online nie wiem czemu nie ma aktualizacji trasy czyli jeśli zjadę z wyznaczonej trasy to widzę tylko aktualną lokalizację pojazdu brakuje natomiast nowej trasy dojazdu -jak dla mnie bez sensu. Nie wiem też czemu nie działa nawigacja głosowa
 Profil Relacje PM off  

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#2 PostWysłany: 27 Lut 2015 22:07 
Awatar użytkownika

Loty: 972
Kilometry: 2 126 994
HON fly4free
Coś masz źle ustawione, u mnie na 920-tce działała rekalkulacja trasy bardzo szybko. Komendy głosowe także.

#3 PostWysłany: 27 Lut 2015 22:30 

Wdzięczny byłbym za wskazówki
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Lut 2015 10:08 

A o jakiej wersji WP mówimy? W WP8/WP8.1 jest dostępna nawigacja HERE Drive+ z globalną licencją. Aplikacja Mapy nie oferuje wskazówek głosowych.
 PM off  

#5 PostWysłany: 28 Lut 2015 10:55 
Awatar użytkownika

Loty: 972
Kilometry: 2 126 994
HON fly4free
Na Windows Phone jest Here Maps i Here Drive. Do nawigacji trzeba używać tej ostatniej.
Na Androida wyszła wersja połączona (również z tranzytem, czyli navi dla pieszych i po środkach komunikacji miejskiej). Lada chwila wyjdzie na iPhone.

#6 PostWysłany: 11 Maj 2015 18:59 

Proszę o pomoc mam na Lumi Here Maps i Here Drive +.
Od niedzieli będę w Rzymie i mapę Włoch mam wgraną. Do tej pory korzystałem u nas z aplikacji bez problemu ale chciałem sobie trochę przetestować, poszukać tras i miejsc i ... Dla przykładu wpisałem Białystok, Opole, Gliwice - Here Maps nie znajduje offline ani miejscowości ani dróg. Online wszystko działa prawidłowo. Przecież aplikacja miały działać w trybie offline.
Pytam ponieważ zagranicą wiadomo chciałby uniknąć dodatkowych kosztów.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Maj 2015 19:19 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
niebieski
A mapę Polski też masz ściągniętą? Korzystałem wielokrotnie z HERE Drive+ offline i raczej nie zauważyłem tego typu problemów.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Maj 2015 19:22 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Dokładnie, żeby hulało offline mapa musi być zapisana w telefonie. Nawet Polska ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Maj 2015 20:23 

Czy w Here Drive zmieniła się ścieżka dostępu teraz mam zarządzaj mapami /pobierz nowe mapy i tu pokazuje się mi zamiast jak kiedyś możliwe do ściągnięcia państwa od razu pobrane mapy w moim przypadku Włochy.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Maj 2015 20:49 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
niebieski
W dolnym menu powinieneś mieć ikonę plusa, którym dodasz kolejne mapy do pobrania.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 13 Lip 2016 17:26 

Loty: 52
Kilometry: 154 587
Jeśli chodzi o Microsofta to polecam gMaps. Regiony offline dają radę
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 13 Lip 2016 22:24 

Loty: 12
Kilometry: 31 528
Używam Sygica. Nie jest zupełnie darmowy, ale warto.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 13 Paź 2016 02:49 

Tak jak koledzy piszą, w WP 8.0/8.1 są oddzielne apki do nawigacji, map, transportu itp. Podobno w WP10 jest już wszystko w jednym kombajnie, który jak się domyślam chodzi gorzej...

Każda mapa musi być pobrana na telefon (niestety nie da się ich trzymać na karcie SD, chociaż jeszcze rok temu była taka opcja) i wtedy nie ma problemu z szybką rekalkulacją trasy. Sam mam Lumię 640 XL DS.
Kilkukrotnie byłem tak w Niemczech, dodatkowo jeżdżę trochę po Polsce i nie było problemu.

Trochę poza tematem, online w HereDrive działają tylko informacje o ruchu drogowym, i z mojego doświadczenia w Aglomeracji Śląskiej odnoszę wrażenie, że niezbyt to się pokrywa ze stanem faktycznym. Obstawiam przesunięcie w czasie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości