Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kindle w podręcznym
#1 PostWysłany: 15 Kwi 2013 20:56 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
Posiadam Kindle 4 i zamierzam go zabrać na wycieczkę - fajnie byłoby poczytać coś czekając na samolot / w samolocie / autobusie etc.

Moje pytanie - czytałam kilka forów nt. Kindle i kilka osób skarżyło się na pęknięty wyświetlacz po przejściu przez kontrolę bezpieczeństwa / skanowanie na lotnisku - mając Kindle w podręcznym bądź wyciągając go z podręcznego (traktując go jak laptopa).

Pytam po prostu z ciekawości czy jest możliwe pęknięcie wyświetlacza przy skanowaniu na lotnisku (tak samo musiałyby pękać ekrany komórek, tabletów itd. - choć to jest LCD a Kindle ma e-papier jako wyświetlacz).

Ktoś ma jakieś doświadczenie?

Zima jak z bajki ❄⛄ Zapoluj na zorzę w Finlandii za 180 PLN 🦌⛸️ Zima jak z bajki ❄⛄ Zapoluj na zorzę w Finlandii za 180 PLN 🦌⛸️
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w 4* hotelu za 2499 PLN 🌊 Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w 4* hotelu za 2499 PLN 🌊
#2 PostWysłany: 15 Kwi 2013 21:03 

mój kindle zawsze ze mną lata w podręcznym - i nigdy nie było żadnych problemów (również żadnych pęknięć po prześwietleniu)

pozdrawiam
http://travelike.pl/

#3 PostWysłany: 15 Kwi 2013 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 81
Kilometry: 105 908
agnesa napisał(a):
mój kindle zawsze ze mną lata w podręcznym - i nigdy nie było żadnych problemów (również żadnych pęknięć po prześwietleniu)

a wyciągasz go do kontroli jak laptopa czy zostawiasz w podręcznym?

#4 PostWysłany: 15 Kwi 2013 21:07 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Pierwszy raz słyszę, zapewne jakiś urban legend. Też latamy z kindlem, nie raz i nie dwa przez kontrolę przechodził i różnie - czasem w kieszeni kurtki, czasem wyciągany osobno,i nic nie pęka. Nie widzę też żadnego logicznego powodu, dla którego miałoby cokolwiek pękać.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Kwi 2013 21:17 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Głupie pytanie: czym różni się wyświetlacz kindle od wyświetlacza w tablecie?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Kwi 2013 21:22 
Awatar użytkownika

niebieski
yoshi napisał(a):

Wyświetlacz Kindle to E-Ink, w ten sposób wyświetlany tekst wygląda bardzo realistycznie, niczym zwykły druk.

#7 PostWysłany: 15 Kwi 2013 22:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Jakaś totalna głupota z tymi pęknięciami ;) Nie przejmuj się i leć.

yoshi napisał(a):

Przede wszystkim jego główne zalety to to, że pobiera prąd tylko przy wczytywaniu strony, a później jest tak jakby był wyłączony, a po drugie można go używać w pełnym słońcu :)

#8 PostWysłany: 15 Kwi 2013 22:37 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziękuje za dokształcenie jednak cały czas nie rozumiem dlaczego w tabletach wyświetlacze nie pękają a pękają podobno akurat w Kindle.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Kwi 2013 22:39 

Na Xdziesiąt lotów nic podobnego nie zaobserwowalem.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Kwi 2013 23:38 
Awatar użytkownika

niebieski
yoshi napisał(a):
Dziękuje za dokształcenie jednak cały czas nie rozumiem dlaczego w tabletach wyświetlacze nie pękają a pękają podobno akurat w Kindle.

W ogóle nie powinieneś o takie rzeczy pytać - internetu nie masz? szukać nie potrafisz?
Let me help you: http://bit.ly/Zmab28

Na przyszłość radzę najpierw się dokształcić a później dopiero pisać lenie! : ) Bo człowiek wchodzi w taki temat mając nadzieję na merytoryczną dyskusję...eh

/EDIT w grafice siedzi fajny rysunek który prowadzi do tej stronki:
http://gizmodo.com/5861388/amazon-kindl ... t-scanners

#11 PostWysłany: 16 Kwi 2013 06:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja również na dziesiąt lotów NIE zaobserwowałem żadnych pęknięć, ale kindle zawsze lata w futerale. Zawsze staram się go też wyciągać, bo kiedyś w Brukseli strasznie długo mnie trzymali szukając czegoś, co być może uznali za coś bombo-podobnego, a był to kindle.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 16 Kwi 2013 09:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Cytuj:
W ogóle nie powinieneś o takie rzeczy pytać - internetu nie masz? szukać nie potrafisz?
Let me help you: http://bit.ly/Zmab28

Na przyszłość radzę najpierw się dokształcić a później dopiero pisać lenie! : ) Bo człowiek wchodzi w taki temat mając nadzieję na merytoryczną dyskusję...eh

Leń dziękuje. Ja również polecam przed BEZMYŚLNYM wpisaniem "broken kindle after security check" sprawdzić wyświetlane wyniki. W każdym z trzech pierwszych wyników wypowiada się specjalista od technologii, że dawka promieniowania na security check nie mogła spowodować zniszczenia Kindle. No ale Ty masz prawo nazywać leniem :-).

Rozumiem: świetny i nowoczesny wyświetlacz Kindle itp. itd. ale czemu np. ipad po security check działa normalnie? Moim zdaniem legenda.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 16 Kwi 2013 13:45 
Awatar użytkownika

niebieski
brawo!
w końcu poczytałeś w internecie opinię ekspertów i teraz możesz wypowiedzieć się w temacie.
Teraz proszę użyj kolejny raz magicznej wyszukiwarki i poszukaj sobie czym się różni wyświetlacz kindla od ipada.
Czy może znów mam Ci podać linki na tacy, leniu?
PS. to już Twoje kolejne pytanie, które nie powinno zostać zadane
PS2. przeczytaj jeszcze raz mój wcześniejszy post dokładnie, wtedy zrozumiesz dlaczego do Ciebie pije.

A teraz już nie konkretnie do Ciebie więc no offence ale poziom forum schodzi na psy. Jeszcze rok temu wystarczyło raz dziennie się zalogować, żeby przejrzeć oferty. Teraz ofert trzeba jeszcze szukać w stosie śmieci na forum (typu pliki cookies a unia europejskia, wtf?)

#14 PostWysłany: 16 Kwi 2013 14:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Mój Kindle 3G wytrzymał nieco ponad rok podróżowania. Popsuł się zaraz po upływie gwarancji - prawa Murphiego zadziałały ;-)
Ma jakieś mikropęknięcie na płytce z elektroniką - czasem, jak się go mocno wygnie, na wyświetlaczu pojawia się obraz startowy,
ale coraz trudniej go wywołać.
Jeździł w standardowym etui, ale w miękkim plecaku CabinMax. Sama konstrukcja jest bardzo podatna na wyginanie - Kundle nie mają żadnej wstawki z metalu (o tytanowej już nawet nie wspomnę).
Także polecam ostrożne obchodzenie się z tym urządzeniem, by posłużyło jak najdłużej.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 10 Lip 2013 13:59 

Czy na kindle’u daje radę czytać mapy z przewodników LP?

#16 PostWysłany: 10 Lip 2013 14:07 
Site Admin

daje, ale nie jest to przyjemne i łatwe ;)

#17 PostWysłany: 10 Lip 2013 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Daje radę, w Chinach chyba parę razy nam się zdarzyło zerkać jak akurat google mapsów nie było pod ręką. Ale faktycznie, super opcja to nie jest.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość