Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
http://www.fly4free.pl/forum/podejrzani ... z,11,75621

Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Jak znaleźć informacje o swojej rezerwacji
http://www.fly4free.pl/forum/jak-znalez ... ,225,76112

Jako że każdy widzi, że to oczywisty Error Fare, każda osoba dzwoniąca potwierdzać rezerwację do linii/pośrednika będzie banowana (włączając posty "dla żartu że zadzwoniłem, a wcale nie dzwoniłem" ;) )

poradnik-dla-pasazera,226,99435

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 335 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 24 Sie 2017 14:09 
Awatar użytkownika

niebieski
przemos74 napisał(a):
U mnie na stronie OTA loty widoczne, potwierdzone etc. Na stronie przewoźnika brak rezerwacji.

U mnie na stronie OTA loty tez są widoczne. przeszłe są na tripcase a w dok. anulowane rezerwacje. u przewoźnika rownież brak rezerwacji
 Profil Relacje PM off
iwan-82 uważa post za pomocny.

Egzotyka i tropiki 🌴🌊 Wyspy Świętego Tomasza i Książęca oraz Lizbona w jednej podróży za 2745 PLN ☀️💛 Egzotyka i tropiki 🌴🌊 Wyspy Świętego Tomasza i Książęca oraz Lizbona w jednej podróży za 2745 PLN ☀️💛
💣 Petarda 💣 Tanie loty do Tajlandii (Phuket) od 1751 PLN ☀️👙 💣 Petarda 💣 Tanie loty do Tajlandii (Phuket) od 1751 PLN ☀️👙
#222 PostWysłany: 24 Sie 2017 14:09 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 755 789
Tickets.pl

Niestety, nadal oczekujemy na odpowiedź od linii lotniczych . Nasz portal, jako pośrednik pomiędzy Klientem a przewoźnikiem, uruchamia procedurę poprzez podanie aplikacji do odpowiedniego biura przewoźnika. Uprzejmie informujemy, iż podobne wnioski są rozpatrywane w kolejności. Niestety nie posiadamy informacji i nie mamy możliwości wpływania na szybkości reakcji przedstawicieli linii lotniczych.
Skontaktujemy się z Panem natychmiast po otrzymaniu informacji od przewoźnika.
Uprzejmie prosimy o oczekiwanie na wiadomość od nas.

Sent from my iPhone using Tapatalk

#223 PostWysłany: 24 Sie 2017 14:18 

niebieski
wczoraj otrzymalem dwa maile.jeden od kilroy.pl drugi air seychelles ze przesuwaja mi o 20 min lot SEZ-PRI, loty mam w poniedzialek wiec chyba jutro bede mogl juz zribic checkin
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#224 PostWysłany: 24 Sie 2017 16:24 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
srebrny
Flightfinder się wreszcie pofatygował.

Hello Jacek,

Unfortunately the price and availability presented by the airline when you made your booking where incorrect.

As a travel agency, we are only an intermediary and not responsible for the changes or errors made by the airline.

We can´t rebook you or issue new tickets, therefore we will refund you paid amount fully and hope that you will accept our sincere apologies for the inconvenience your party experienced.

All other claims for compensations must be directed to the airline.

Please get back to us with confirmation that you read this mail, so we can proceed with the refund.

In hope for your understanding,

Flightfinder.se

#225 PostWysłany: 25 Sie 2017 12:51 

Witam. Czy powyzsze problemy wynikaja ze zbyt promocyjnej ceny czy to standard w Ethiopian Airlaines? Planuje wylot na Seszele w polowie pazdziernika z Dublina wlasnie Ethiopianem. Mieszkam i Irlandii i ten lot wydaje sie idealny. Cena to 530 euro. Za ta zblizona cene moge leciec przez Stambul Emirates ale juz z dwoma przesiadkami i troche dluzej. Dzieki :)
 Profil Relacje PM off  

#226 PostWysłany: 25 Sie 2017 13:07 

niebieski
możesz spokojnie lecieć Ethiopianem...
problemy wynikają z błędu i to nie po stronie Ethiopiana tylko air seychelles..
 Profil Relacje PM off
krymek lubi ten post.

#227 PostWysłany: 25 Sie 2017 13:14 
Site Admin
Awatar użytkownika

Przyjmij, że ze zbyt promocyjnej ceny ;)
 Profil Relacje PM off
tartal lubi ten post.

#228 PostWysłany: 25 Sie 2017 13:59 

niebieski
Dobra cena była, sam chciałem kupić bilety, ale coś mnie powstrzymało...
Dajcie znać jak komuś jednak się uda :)
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 25 Sie 2017 18:12 

Loty: 150
Kilometry: 298 998
niebieski
U mnie Flugladen.de się postarał.
Po zniknięciu lotów w tripcase przysłali mi nowy plan lotów, przebukowując pierwotny powrót z Addis Abeby do Brukseli przez Wiedeń na lot do Frankfurtu i potem Lufthansą do Brukseli.
Wygląda na to, że cała sytuacja przynajmniej u mnie wynikła ze zmian rozkładowych Ethiopiana a nie woli anulowania po error fare i Niemcy rzeczowo podchodząc do sytuacji zorganizowali trip na nowo.
Problem tylko taki, że w miejsce Seszeli kupiłem coś innego i teraz urlopu niedostatek, ale to już inna sprawa.
maciass lubi ten post.

#230 PostWysłany: 25 Sie 2017 19:37 

niebieski
no i moj bilet tez anulowali, 3 dni przed wylotem:/

jest sens jechac na lotnisko jesli nie poinformowali ze anulowali?
 Profil Relacje PM off  

#231 PostWysłany: 25 Sie 2017 19:56 
Awatar użytkownika

Loty: 320
Kilometry: 644 749
niebieski
Nie ma.

#232 PostWysłany: 26 Sie 2017 02:25 

niebieski
a przez www.etihad.com Manage my booking co ci pokazuje?
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 26 Sie 2017 06:20 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 229 080
srebrny
imdbmi napisał(a):
no i moj bilet tez anulowali, 3 dni przed wylotem:/

jest sens jechac na lotnisko jesli nie poinformowali ze anulowali?

Oddali Ci pieniadze?
Skąd wiesz na 100%, że anulowali skoro nie poinformowali, że anulowali?

#234 PostWysłany: 26 Sie 2017 07:51 

niebieski
jeszcze do wczoraj byla rezerwacja widoczna na stronie ethiopian,wieczorem kiedy chcialem zrobic check in. nie moglem. po sprawdzeniu rezerwacji wyskakuje blad ze albo odlecial albo zostalo anulowane. na tripcase w dokumentach zniknely dokunenty od erhiopian i airseychelles ale nadal sa dostepne etickety i dokunebt od kilroy
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 26 Sie 2017 09:25 

niebieski
@imdbmi, zobacz na stronie saudi jaki po numerze ticketu. Patrz na status coupon. Co widzisz?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 26 Sie 2017 10:03 

niebieski
nic nie wyswietla na stronie saudi tylko jakie error"ERROR
E-Ticket Display request failed. (3006)
E-Ticket Display request failed. (9817)
"
 Profil Relacje PM off  

#237 PostWysłany: 26 Sie 2017 10:29 

złoty
@bugs
Saudi od początku nie pokazywała tych rezerwacji po numerze etixa, nawet jak jeszcze były żywe.

#238 PostWysłany: 26 Sie 2017 11:26 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
@imdbmi
A kontaktowałeś się z pośrednikiem? Jeśli rezerwacja nie została oficjalnie odwołana tylko bilety zniknęły po cichu, to faktycznie trudno stwierdzić co robić dalej. No bo jeśli nie pojawisz się na lotnisku bez oficjalnego komunikatu o odwołaniu, to (chyba) może to być potraktowane jako no show a tu już średnio fajne...
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 26 Sie 2017 12:00 

Loty: 150
Kilometry: 298 998
niebieski
greg0 napisał(a):
U mnie Flugladen.de się postarał.
Po zniknięciu lotów w tripcase przysłali mi nowy plan lotów, przebukowując pierwotny powrót z Addis Abeby do Brukseli przez Wiedeń na lot do Frankfurtu i potem Lufthansą do Brukseli.
Wygląda na to, że cała sytuacja przynajmniej u mnie wynikła ze zmian rozkładowych Ethiopiana a nie woli anulowania po error fare i Niemcy rzeczowo podchodząc do sytuacji zorganizowali trip na nowo.
Problem tylko taki, że w miejsce Seszeli kupiłem coś innego i teraz urlopu niedostatek, ale to już inna sprawa.

U mnie też znowu coś mieszają.
Zniknął ostatni odcinek Frankfurt - Bruksela z całej rezerwacji.
Chyba trzeba sobie to odpuścić i tyle...

#240 PostWysłany: 26 Sie 2017 12:05 

niebieski
maginiak napisał(a):
@imdbmi
A kontaktowałeś się z pośrednikiem? Jeśli rezerwacja nie została oficjalnie odwołana tylko bilety zniknęły po cichu, to faktycznie trudno stwierdzić co robić dalej. No bo jeśli nie pojawisz się na lotnisku bez oficjalnego komunikatu o odwołaniu, to (chyba) może to być potraktowane jako no show a tu już średnio fajne...

w weekend nie pracuja wiec nie ma sensu do nich pisac
http://travels.kilroy.pl/obsluga-klient ... ga-klienta

pewnie kilroy poinformuje mnie ze anulowal bilety w poniedzialek, czy maja prawo pare godzin przed lotem na takie cos?

dodam jeszcze ze w wtorek jak mi wyslali maila ze airseychelles przesunal o 20 min lot to w mailu bylo ze"TWOJ BILET LOTNICZY JEST NADAL WAZNY"
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 335 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości