Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
http://www.fly4free.pl/forum/podejrzani ... z,11,75621

Widząc że chodzi o błąd NIGDY nie dzwonimy do linii lotniczej/pośrednika. Nie dzwonimy, nie mailujemy, nie chatujemy - słowem nie kontaktujemy się w żaden sposób. Wasz kontakt sprawi że ktoś z pracowników zainteresuje się podejrzanie niską ceną widniejącą na rezerwacji i przyśpieszy naprawienie błędu. Nawet jeśli Wam już udało się kupić bilet - inni też chcą skorzystać z okazji!

Jak znaleźć informacje o swojej rezerwacji
http://www.fly4free.pl/forum/jak-znalez ... ,225,76112

Jako że każdy widzi, że to oczywisty Error Fare, każda osoba dzwoniąca potwierdzać rezerwację do linii/pośrednika będzie banowana (włączając posty "dla żartu że zadzwoniłem, a wcale nie dzwoniłem" ;) )

poradnik-dla-pasazera,226,99435

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 335 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 03 Sie 2017 12:55 

U mnie na Tripcase dzieje się dużo od rana. Najpierw poznikały e-tickety w dokumentach. Dosłownie przed chwilą pojawiły się z powrotem i
Arranger Itinerary od linii Ethiopian, gdzie wszystkie loty mają stratus confirmed. Zmieniły się daty powrotu, pojawił się teraz 40 h stopover a Addis Ababa.
Ciekawe co dalej..
 Profil Relacje PM off  

🌸🇫🇷Dzień Kobiet w Paryżu za 889 PLN 🌸🇫🇷 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel Mercure 😍 🌸🇫🇷Dzień Kobiet w Paryżu za 889 PLN 🌸🇫🇷 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel Mercure 😍
Złap oddech na Cyprze za 523 PLN 🌤️👣 Loty - dla wszystkich - z Warszaw i 3 noce w hotelu Złap oddech na Cyprze za 523 PLN 🌤️👣 Loty - dla wszystkich - z Warszaw i 3 noce w hotelu
#142 PostWysłany: 03 Sie 2017 13:04 

Loty: 126
Kilometry: 313 278
srebrny
Można przenieść temat gdzie indziej??

#143 PostWysłany: 03 Sie 2017 13:08 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
Co masz na myśli ?
Gdzie go chcesz przenosić ?
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 03 Sie 2017 13:42 

Loty: 126
Kilometry: 313 278
srebrny
Dział dotyczy promocji lotniczych a tutaj już jest dyskusja tylko odnośnie przesunięć godzin itd.
Warto założyć coś w stylu "lecimy na Seszele z f4f" i tam pisać o swoich przypadkach co się dzieje z biletami ;)
4 ludzi lubi ten post.

#145 PostWysłany: 03 Sie 2017 18:27 

Loty: 86
Kilometry: 165 130
Zbanowany
Właśnie , może ktoś założy taki temat?
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 03 Sie 2017 19:56 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 755 789
ok - lecimy-na-seszele-z-f4f,252,115426

prośba do adminów o przeniesienie ostatnich postów - dzięki

#147 PostWysłany: 03 Sie 2017 20:15 

złoty
@vasquez37
A jakiego Ty szukasz towarzysza podróży jak nie wiadomo czy bilety będą honorowane?
W tym momencie jeszcze nigdzie nie lecimy i IMO temat jest we właściwym miejscu.
Od decydowania czy dyskusja jest we właściwym miejscu są modzi. Dajmy się im wykazać.
scomin lubi ten post.

#148 PostWysłany: 03 Sie 2017 21:22 

Loty: 150
Kilometry: 298 998
niebieski
U mnie też dodali stopover 28 h w Addis Abebie.
Przejrzałem system rezerwacyjny Ethiopiana i jak patrzę, w pierwotnym dniu wylotu lot do Brukseli jest ze stopem w MXP a nie w Wiedniu.
Może to stąd te wszystkie zmiany. Nowy lot kolejnego dnia jest już u mnie przez VIE.

#149 PostWysłany: 07 Sie 2017 00:39 

Uważajcie !!! Mi po dwóch tygodniach przysłali informację o całkowitym anulowaniu lotu (rezerwacja na marzec) Zdązyłem kupić doloty z GDN do BRU - ponad 600 zł nie do odzyskania, porezerwowałem hotele w dobrych (jak na Seszele) cenach. To akurat udało się anulować bez kosztów. Trudno, polecę 4 raz na Filipiny - są cudowne i....kilka razy tańsze.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 07 Sie 2017 06:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Można było się trochę dłużej wstrzymać z kupowaniem dolotów. Na jakim OTA kupiłeś bilety?
2 ludzi lubi ten post.
thurin.cz uważa post za pomocny.

#151 PostWysłany: 07 Sie 2017 16:26 

A ja mam też w miarę świeże info.

Mój kolega, który pracuje dwa biura dalej od mojego, który również korzystał z tego Deala (nie wiem przez jakiego OTA kupował)
wnioskował o skrócenie stopovera w ADD (ma 28h) do jakieś firmy (outsourcera) - która opiekuje się interesami Ethiophiana w Polsce. Mają niby jakąś obsługę w Warszawie. Oni niby prowadzą obsługę klienta dla Etiophiana w Polsce.

Dostałem od niego na whatsupp info:

'Babka z tego biura powiedziała, że nie może na daną chwilę nic zrobić, gdyż bilety są na stoku Air Seychelles, lecz według informacji zawartych w tym bilecie podróż w oparciu o nie ( na daną chwilę) nie może być zrealizowana".

ja z kolei mam rezerwację we FLIPO, ale nie dostałem od nich nic innego oprócz tego standardowego maila który dostali wszyscy.

Zastanawia mnie tylko, dlaczego wciąż niema oficjalnego stanowiska linii. Na Tripcase mi bilety wróciły w dokumetnach - ale są to stare bilety, wystawione jeszcze ze wszystkimi wstępnymi lotami przed zmianami.

Fart, że nie wziąłem dolotów, bo już się poważnie zastanawiałem :)
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 07 Sie 2017 17:13 

złoty
@johan25
Bo bilety są w trybie suspended wiec w tym momencie nie da się na nich lecieć ani ich zmieniać. Wiem, że OTA (co najmniej dwa), kiedy zauważyły status rezerwacji zwróciły się do linii (obu) z pytaniem co dalej, ale odpowiedzi brak (choć miała być do końca poprzedniego tygodnia).
Na razie nigdzie nie dzwońcie ani nie panikujcie bo i tak nikt nic nie poradzi. Linie wiedzą, że to był EF i będą musiały oficjalnie odpowiedzieć OTA czy honorują czy cancel.
Trzeba cierpliwie czekać, chyba że ktoś ma wylot niedługo...

#153 PostWysłany: 07 Sie 2017 17:19 

Zgadza się @tasma .

Z drugiej strony wyjątkowo dziwny ten EF, skoro Flipo zrobiło z niego kalendarze, dostępne prawie tydzień czasu do zakupu :))
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 07 Sie 2017 17:26 

lecę 2 października i do tej pory rezerwacja jest do sprawdzenia na stronach linii lotniczych. Ale w obu liniach jest cos nie hallo, na EA brakuje info o bagazach , a na airseychelles brak odcinak Bruksela -ADD
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 07 Sie 2017 17:29 

@polishkid brakami w odcinkach się martw, normalne. Ważne by na tripcase.com - było w Twoim przypadku widać całość i by wystawione bilety w sekcji Documents się z tym pokrywały.
u Ciebie też wprowadzali jakieś zmiany czy nie było żadnych zmian w rezerwacji i masz wg pierwotnego planu wszystko?
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 07 Sie 2017 17:37 

złoty
Flipo kilka razy robiło kalendarze z błędów taryfowych pod warunkiem, że błąd utrzymywał się relatywnie długo.
Co do tego konkretnego deala wydaje mi się, że ET i HM dowiedziały się o tym błędzie dopiero kiedy zmieniono daty przelotów. Ktoś pewnie zadzwonił z któregoś OTA, prosząc o zmianę układu lotów (bo wielu, w tym ja, mieli wcześniej lot ADD-SEZ niż BRU-ADD) i bomba wybuchła. Do tego dnia można było bookować ostatnie terminy i rezerwacje były aktywne.
Nie wiem jaka była skala rezerwacji, ale chyba niemała, patrząc na to ile osób z samego F4F kupiło te bilety. Że też nie wpadli na to wcześniej.

#157 PostWysłany: 07 Sie 2017 19:44 

Ja mam bilety na połowę października. Bilety kupowane przez Kilroy. Parę dni temu dostałem info o zmianie lotów ale na szczęście mam lot pozniej o godzinę. Etixy mam i w mejlu od kilroy było potwierdzenie, że podróż jest wciąż aktualna. Jedyne co mnie martwi to brak jakichkolwiek dokumentów na Tripcase...
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 07 Sie 2017 20:59 

@johan25
Dzieki za info. U mnie zero zmian w rezerwacji. Rozumiem ze u Ciebie coś zmienili?

@foltambo
Również mam kupiona przez Kilroya. Jak do tej pory nie dostałem żadnego maila od nich. Rezerwacja wisi na Tripcase. w "Documents" mam etickety+ rezerwacje z Kilroya + rezerwacja AH z brakiem odcinka BRU ->ADD! Rezerwacja na Tripcase ma zdublowane wszytskie odcinki z wyjatkiem pierwsze i ostaniego. Leca 2 osoby, Bruksela - Praslin.
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 07 Sie 2017 21:15 

złoty
Spróbuje jeszcze raz bo po wypowiedzi kolegów @foltambo i @polishkid mam wrażenie że niektórzy dalej nie rozumieją. Status kuponu zmieniony na SUSP oznacza że na takiej rezerwacji nie da się lecieć. Nie ma znaczenia czy macie przypięte etixy czy nie, czy że tripcase albo myflightsapp pokazuje rezerwacje jako confirmed i ile tam jest odcinków lotów.
Prawdopodobnie nie ma możliwości sprawdzenia statusu kuponu metodą domową bo strona Saudia Airlines nie widzi naszych rezerwacji (jeśli się mylę proszę o korektę). Za to najprawdopodobniej zmiana statusu kuponu dotyczy wszystkich rezerwacji z tej "promocji" od różnych OTA!
Czekajcie na wieści, ale nie piszcie, że u Was wszystko OK, bo najprawdopodobniej tak nie jest.
2 ludzi lubi ten post.

#160 PostWysłany: 07 Sie 2017 23:59 

@tasma
Możesz podpowiedzieć, gdzie i jak ostatecznie sprawdzić, że bilety są honorowane przez linię?
W jakim czasie od zakupu biletów powinno się to rozstrzygnąć? dziś mija już miesiąc
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 335 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości