Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 13 Mar 2025 11:03 
Awatar użytkownika

Loty: 444
Kilometry: 478 015
niebieski
@Analsix a to, to już inna sprawa (zaraz nas skrzyczą, że nie ten temat), ale z lounge nigdy nie wiesz - lepiej podejść do lounge i zapytać. Tutaj wynika to z tego, że z KRK lecisz w taryfie Y, a dopiero dalej w C. Natomiast w tym wypadku na tym bilecie C wejdziesz także w KRK. Chociaż ja ostatnio w TUN lecąc LH pytałem o lounge wszędzie - sprawdzałem na stornie (w apce) Star Alliance - nie ma. Na stronie LH (w apce) - nie ma. Dzwoniłem do LH, konsultantka sprawdzała - nie ma. Przyjeżdżam na lotnisko, pytam czy mam wstęp do lounge: tak, oczywiście - zapraszamy.
 Profil Relacje PM off
J29 lubi ten post.
KL_user uważa post za pomocny.

Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️ Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️
🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎 🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎
#382 PostWysłany: 13 Mar 2025 12:24 

HON fly4free
Co do bagażu - to tylko delikatnie zwracam uwagę, że oznakowanie SC zwiększa szansę, ale wcale nie daje gwarancji, że zostanie przełożony ;-)
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 14 Mar 2025 11:20 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Właśnie dostałem powiadomienie ze mój bagaż gdzieś się zgubił, i może jutro mi go dostarczą ^^
Late Or Tomorrow, dalej na topie...
 Profil Relacje PM off  

#384 PostWysłany: 17 Mar 2025 11:49 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Bagaż doleciał dopiero w sobotę do Luksemburga (a miał lecieć ze mną w środę) więc musiałem zrobić zakupy prezentu weselnego bo ono było w walizce...

W niedzielę go odebrałem z lotniska, bo nie miałem jak w sobotę, to jak pani z handlingu zobaczyła ilość tagów, i trasy jakich zrobił, to dali mi w prezencie bidon lotniska Luksemburga :D

Załączniki:
bidon.jpeg
bidon.jpeg [ 118.95 KiB | Obejrzany 929 razy ]
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.

#385 PostWysłany: 05 Sie 2025 01:32 

Czy ktos się spotkał z ważeniem plecaka który jest "przedmiotem osobistym" ? Czytam że 2kg to limit, planuje na lot WAW<->AMS w małym plecak gęsto upakować różnego rodzaju elektronike która może dobić do 5-6kg zamiast 2kg. Latałem z podobnym plecakiem wiele razy juz z Okęcia ale wiem że ostatnio się "zaostrza" wszystko. Okęcia się nie obawiam, ale Amsterdamu gdzie do tej pory miałem tylko transfery już tak. Czy powinien być jakiś problem jeżeli to wciąż LOT ?
I drugie pytanie - śledzie do namiotu w kabinówce ale nie te klasyczne szpilki tylko takie aluminiowe:

Załącznik:
sledzie-kopia.jpg
sledzie-kopia.jpg [ 88.75 KiB | Obejrzany 371 razy ]

przejdzie ? Nie jest to specjalnie ostre, są aluminiowe
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 05 Sie 2025 08:56 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Mogą przejść ale i mogę i nie. Chociaż większa szansa ze nie przejdzie.
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 05 Sie 2025 11:20 

Loty: 201
Kilometry: 688 190
niebieski
@nusch
Czyli planujesz lecieć z bagażem kabinowym "standardowym" o masie mieszczącej się w limicie plus małym osobistym o masie 5-6 kg? W skrajnym przypadku to oznacza 13-14 kg (chyba że ten pierwszy tez waży więcej). W ciągu ostatniego roku i moich kilku lotów oraz kilku lotów bliskich osób, Lot raz ważył bagaże ale tylko te duże, standardowe. Przy ich masie 8 +/- 0,5 kg nie ważył osobistych. Ostatnio przy powrocie z Kopenhagi zachęcano do oddawania bagaży kabinowych do bagażnika a widząc dwa (standardowy i osobisty) agent przy bramce pytał, czy ten osobisty będzie pod fotelem i czy o tym wiem. Potwierdziłem i tyle. Ale w limicie mieściły sie obydwa. jak jest w AMS i jak tam działają agenci - nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 387 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości