Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Infolinia Lufthansa: 48 22 512 3917
Poniedziałek - piątek 08:00 - 18:00
Sobota, niedziela, święto 08:30 - 17:00

Nr niemieckiej infolinii: +49 69 86799799

W przypadku posiadania krótkiej przesiadki na jednej rezerwacji, jak się pierwszy lot opóźni, to drugi samolot poczeka albo przewoźnik przebookuje lot na na inne połączenie na koszt Lufthansy

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3547 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 178  Następna
Autor Wiadomość
#3441 PostWysłany: 08 Cze 2025 00:03 

Loty: 345
Kilometry: 694 726
złoty
W wyszukiwarce na stronie LH dla odległych terminów na rozkład letni 2026 widzę czasem dni w które lot niby jest, ale nie wyskakuje cena, a napis "no fare". Co to oznacza?
Jakies niezaładowane taryfy, czy np brak taryfy powrótu pasującej do taryfy wylotu? Dziwne, bo widzę to właśnie przy wyszukiwaniu open jaw na powrocie, ale w dziwnej regularności co 2 dzień.
 Profil Relacje PM off
onufry_z lubi ten post.

Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️ Słońce, palmy i pełen relaks za 2799 PLN ☀️🌴🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem w Hiszpanii 🤩Loty z 4 miast ✈️
🚨Bez urlopu do Aten za 424 PLN ✨😱 Bardzo dobre godziny lotów i 4⭐ hotel 🇬🇷 🚨Bez urlopu do Aten za 424 PLN ✨😱 Bardzo dobre godziny lotów i 4⭐ hotel 🇬🇷
#3442 PostWysłany: 08 Cze 2025 17:34 

niebieski
Na przełomie maja/czerwca realizowałem loty LH w biznes klasie na trasie GDN-MUC-FRA-NQZ / NQZ-FRA-GDN i podzielę się moją opinią.
Na trasie GDN-MUC-FRA standardowo, jedzenie smaczne,w szczególności tatar z marchwi na trasie MUC-FRA, porcje wystarczające, załoga miła. We Frankfurcie skorzystałem z saloniku AirCanada (tak z ciekawości), a potem już z saloniku Senator LH. Salon Aircanady z podobną ofertą co LH (ten sam dostawca, nawet identyczne trunki jak wino i inne alkohole). Rejs do Astany był wykonywany A330 z międzylądowaniem w Ałmatach. Jako welcome drink Avionic, woda,wino musujące. W trakcie lotu posiłek bardzo smaczny i obfity (przed wylotem wybrałem konkretne danie). Podają szampana Moet'a, kilka opcji win, mocniejszych alkoholi. Załoga sprawnie organizowała serwis, uśmiechnięta, szefowa pokładu kilkukrotnie mnie zagadywała. Przed lądowaniem częstowali małymi kanapkami. W Ałmatach trzeba było opuścić samolot i przejść na lotnisku przez standardową kontrolę. Można było skorzystać z saloniku. Samolot był sprzatany i nastapiła zmiana załogi. Dosiadali się również pasażerowie, którzy z Almat lecieli do Frankfurtu. Na locie z Almat do Astany również podawano lekki posiłek. Nowa szefowa pokładu również przywitałą się ze mną, porozmawiała, a przed lądowaniem również podeszła.
W Astanie LH nie oferuje saloniku. W terminalu są dwa: AirAstany oraz Sapar Lounge. Korzystając z PP poszedłem do Sapar Lounge. Na locie powrotnym również wybrałem posiłek, którego niestety nie było. Załoga tłumaczyła, że to musiał być błąd bo oni podają śniadanie przed lądowaniem i są tylko dwie opcjie (ciepła/zimna). Pokazałem potwierdzenie wyboru dania, ale steward usilnie mnie przekonywał, że ich opcja śniadania będzie lepsza, aniżeli mój wybór ryżu z warzywami. W biznesie załogę stanowili głównie starsi panowie łącznie z szefem pokładu. Mało zainteresowani, raczej trzeba było zawsze "wzywać", chociaż rozumiem, że to był lot o świcie. Szef pokładu chodził z tabletem do "senatorów" bo przywitać się i życzyć udanej podróży. Na trasie z Astany do Frankfurtu steward przyniósł "znicza-lampion", który palił się w trakcie całej drogi ;) Tutaj troszke mnie zaskoczyło, bo poprzednio jak leciałem nocnym lotem to nie pamietam akcji "znicz".
Kosmetyczka wyposażona standardowo, moim zdaniem nic nadzywczajnego, pamiętam, że jeszcze jakiś czas temu była koszula nocna. Fotele wiadomo, że już standardem odbiegają od tego, co oferuje teraz rynek. Niedawno ET leciałem (787, A350) i tam zdecydowanie bardziej komfortowe, miały schowki i dawały więcej prywatności.
Ktoś kiedyś pisał, że warto lecieć LH gdy ma się urodziny bo można otrzymać gifty. Okazuje się, że to nie jest powszechna zasada ponieważ leciałem w dzień moich urodzin i żadnej niespodzianki nie było;)

Załączniki:
IMG_2747.jpg
IMG_2747.jpg [ 109.45 KiB | Obejrzany 1948 razy ]
IMG_2761.jpg
IMG_2761.jpg [ 148.27 KiB | Obejrzany 1948 razy ]
IMG_1898.jpg
IMG_1898.jpg [ 107.18 KiB | Obejrzany 1948 razy ]
IMG_1900.jpg
IMG_1900.jpg [ 134.94 KiB | Obejrzany 1948 razy ]
IMG_1907.jpg
IMG_1907.jpg [ 80.67 KiB | Obejrzany 1948 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#3443 PostWysłany: 09 Cze 2025 11:54 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Lufthansa ma jakiś problem z przesyłaniem maili z potwierdzeniem. Wczoraj dokonałem rezerwacji i na szczęście zanotowałem sobie nr potwierdzenia.
Dzisiaj nadal maila brak, to zadzwoniłem na infolinię i potwierdzili problemy systemowe i że zostało to zgłoszone do IT.
 Profil Relacje PM off  

#3444 PostWysłany: 15 Cze 2025 18:26 

A czy ktoś spotkał się z tym ,że korzystając z " use ticket later" zostaĺ ograniczony do takiego samego czasu trwania podróży jak mial oryginalny bilet?czyli np.miales oryginalny bilet na 2 tygodnie to na tyle mozesz wziasc nowy. Takie info uslyszalem od konsultanta i wydalo sie sie to cokolwiek dziwne.
 Profil Relacje PM off  

#3445 PostWysłany: 15 Cze 2025 19:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nic nowego, dokładnie takie są OFICJALNE zasady.
 Profil Relacje PM off  

#3446 PostWysłany: 15 Cze 2025 20:19 

HON fly4free
barm29 napisał(a):
miales oryginalny bilet na 2 tygodnie to na tyle mozesz wziasc nowy
To się zgadza, ale jest pewien istotny szczegół - jeśli odwołają obydwa loty, to możesz sobie wybrać całkowicie dowolne daty, na dowolna długość (oczywiście nie później, niż rok od pierwotnej daty wylotu). Przykładowo, mam "zawieszony" bilet do TLV, loty w obie strony zostały skasowane. Jeśli będę chciał i mógł, mogę wybrać dowolnie. Wcześniej miałem taką sytuację ze sławnym dealem CPH-VFA, też stopniowo, choć nie od razu, skasowano oba loty. Owszem, na polskiej infolinii musiałem (niedouczonej konsultantce) wyjaśniać jakie obowiązują reguły, ale ostatecznie mogłem wybrać dowolną datę wylotu i powrotu. Jesli odwołany masz tylko jeden z lotów, to obowiązuje to co napisałeś.
 Profil Relacje PM off  

#3447 PostWysłany: 15 Cze 2025 20:47 

Zerknąłem w oryginalna rezerwacje i czego zmiana dotyczyla.
Lot z przesiadka i w przypadku wylotu lot poczatkowy zmienil sie o 5min do tyłu.w przypadku powrotu przylot o 10 min szybiej.
Pozniej wogule zmienili rozklad i nie bylo mozliwosci zlozyc powrotu z jedna przesiadka a minimum z dwiema.

Czy takie zmiany nalezy interpretowac jako zmiane wylotu i powrotu i upowazni to do ustalenia dowolnego czasu pobytu?
 Profil Relacje PM off  

#3448 PostWysłany: 15 Cze 2025 21:08 

HON fly4free
Nikt ci nie odpowie tutaj na pewno, bo ostatecznie to jest decyzja po stronie LH (a po drodze może cię czekać starcie z niekompetentnymi konsultantami, do których niestety zaliczam polską infolinię LH, więc lepiej dzwonić na międzynarodową / niemiecką i od razu wyjaśnić o co chodzi). Jeśli finalnie nawet po twoim zawieszeniu biletu z byle powodu, jednak radykalnie zmienili rozkłady w jedną i drugą stronę, to się należy zmiana na dowolne daty obu lotów. Technicznie chyba jesteś w stanie sprawdzić, czy takie zmiany nastąpiły a jeśli tak, to masz podstawę. Jeśli jednak jeden z lotów (przez co rozumiem loty "tam" albo loty "z powrotem") miały jakieś kosmetyczne zmiany, to mogą się uprzeć przy zasadzie, że "na tyle dni ile w oryginale".
 Profil Relacje PM off  

#3449 PostWysłany: 15 Cze 2025 21:10 

niebieski
Wydaje mi się, że zmiana (niekoniecznie odwołanie) na wylocie i przylocie daje prawo do zmiany długości pobytu. W LX bez problemu zmieniłem w takiej sytuacji długość pobytu. Możliwe, że LH ma swoje zasady - tu nie jestem pewny.
 Profil Relacje PM off  

#3450 PostWysłany: 15 Cze 2025 21:54 

HON fly4free
Nie pisałem o odwołaniu, tylko o odwołaniu bądź znaczącej zmianie rozkładu. Zmiany o 5 czy 10 minut się nie kwalifikują i można się spotkać z odmową co do możliwości wybrania dowolnej daty na obu odcinkach.
 Profil Relacje PM off  

#3451 PostWysłany: 16 Cze 2025 08:23 

niebieski
Polska infolinia LH tragiczna nie jest, no bez przesady.

Po pandemii najęli dużo nowych i czuć, że byli poddani tresurze, a raczej reprezentują nowe, które obecne jest w całej LH.

Miałem problem i skasowany lot w F na krótko przed. Zadzwoniłem, odebrało biuro egzotyczne i kazało mi spadać na drzewo. To był szok.

Raz trafiłem na przemądrzałego buca, który nie umiał dodać karty M&M, bo najprostszy sposób nie zadziałał. Pouczal, żeby kupić miejsce, nie obchodziło go, że nr był dodany tylko na pierwszy odcinek.

Zadzwoniłem drugi raz, odebrał ten sam oraz usłyszał pouczenie.

W anegdotach jest dużo prawdy i tak to niestety teraz wygląda.
 Profil Relacje PM off  

#3452 PostWysłany: 16 Cze 2025 16:03 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Polska infolinia LH jest w Brnie tak poza tym :D
tartal lubi ten post.

#3453 PostWysłany: 17 Cze 2025 19:35 
Awatar użytkownika

platynowy
Grupa Lufthansa zawiesza loty do niektórych regionów w związku z sytuacją na Bliskim Wschodzie. Image
 Profil Relacje PM off  

#3454 PostWysłany: 17 Cze 2025 22:07 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Panie to wisi od maja :)

#3455 PostWysłany: 17 Cze 2025 22:54 
Awatar użytkownika

platynowy
Nie na rotacji, którą obserwuje od wielu dni.
Loty Grupa LH z EBL wycięte dzisiaj do 01.07 włącznie. Rano jeszcze były dostępne, plus pojawił się komunikat, który zamieściłem.
 Profil Relacje PM off  

#3456 PostWysłany: 23 Cze 2025 20:44 

Loty styczeń 26
Katowice-Lanzarote-Katowice
Zmiana na powrocie, skasowany lot do Frankfurtu i system zaproponował dwie godziny wcześniejszy lot do Monachium, później do Frankfurtu i przylot do Katowic o niezmienionej godzinie.
Telefon do Lufy w niedzielę, próba zmiany Katowic na Kraków, prośba o uzasadnienie, moje uzasadnienie za dużo przesiadek, info od Lufy że ich ilość przesiadek nie interesuje, a łączny czas przelotu jest podobny wiec zostają Katowice, ale mogę zmienić daty podobno na jakie chcę.
Drugi telefon we wtorek, tutaj bez żadnego problemu zmieniono na Kraków (bez potrzeby podawania uzasadnienia) i przy okazji lekko zmieniłem daty.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3457 PostWysłany: 26 Cze 2025 22:49 

niebieski
Przerabiał ktoś taki błąd w LH?

Image

UNABLE TO DISPLAY ETICKET

Rezerwacja zmieniona przez infolinie 2 dni temu, zorientowałem się przy probie kupna bagażu (tu tez błąd przy płatności). Myślałem ze bilety jeszcze nie wystawione, ale można pobrać kupony pasażerskie i jest numer etix (220-%)
 Profil Relacje PM off  

#3458 PostWysłany: 27 Cze 2025 00:36 
Awatar użytkownika

Loty: 350
Kilometry: 567 110
niebieski
Standard po zmianie biletu przez infolinię.
Raczej się samo nie naprawi. Dzwoń.
 Profil Relacje PM off
myca007 uważa post za pomocny.

#3459 PostWysłany: 27 Cze 2025 14:32 

srebrny
To nie jest nic niepokojącego, nie ma się co przejmować, sam tak miałem wiele razy przy zmienianych biletach.
Jak możesz pobrać kupon pasażerski i widzisz etixy to wszystko jest ok.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3460 PostWysłany: 03 Lip 2025 07:17 

niebieski
@drk0202
Infolinia na którą dzwoniłeś to była polska infolinia? U mnie odwołany lot powrotny, propozycja systemu dodatkowa przesiadka w Kanadzie i 12 min na transfer :d na infolinii alternatywy z godziną przylotu na miejsce docelowe z 10h różnicy i info ze nigdy nie ma możliwości zmiany lotniska docelowego niż oryginalne. No nic, skoro u Ciebie się udało to będę dzwonił ponownie
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3547 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 178  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości