Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 466 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24
Autor Wiadomość
#461 PostWysłany: 23 Kwi 2025 21:22 

HON fly4free
@zero0: nie znasz exela ET więc nie wiesz czy i co wychodzi z rejsów. Oni generalnie zaczynają nowe kierunki w Europie od łączenia dwóch miast i jeśli prognozy okażą wystarczająco dobre puszczają z czasem loty bezpośrednio.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Odpocznij nad Morzem Czarnym 😍 Wycieczka do Bułgarii za 554 PLN 😎 Odpocznij nad Morzem Czarnym 😍 Wycieczka do Bułgarii za 554 PLN 😎
Włoskie wakacje nad jeziorem Maggiore 🏖️🍕Loty i noclegi za 1155 PLN 🔥 Włoskie wakacje nad jeziorem Maggiore 🏖️🍕Loty i noclegi za 1155 PLN 🔥
#462 PostWysłany: 24 Kwi 2025 09:47 
Awatar użytkownika

Loty: 503
Kilometry: 734 618
złoty
Nie wiem czemu, ale oni nie respektują stref boardingu totalnie nigdzie, gdzie nimi leciałem. W SEZ wczoraj też nie. Nawet na ich lotnisku w ADD nie ma żadnych stref boardingu. Nieważne że masz 1 na BP. Jak już było wspomniane powyżej, osobiście wolałbym wcześniej usiąść w wygodnym fotelu w samolocie niż czekać w przeludnionej strefie boardingu dla C i goldów. Wiążą akcie do samolotu a tam kolejka ludzi przed Tobą czeka na wejście i Ty za nimi Dramatycznie to działa IMHO, dlatego na powrocie poszedłem do normalnego wejścia, a tam zero stref czy jakichkolwiek zapowiedzi. W Ryanair to lepiej działa

Co do liczby pax, to niestety ale u nas tak różowo nie było. Zdecydowana większość wysiadała / wsiadała w VIE. Natomiast to międzylądowanie strasznie rozwala wszystko, szczególnie w godzinach nocnych. Kolejny raz będę szukał czegoś innego jeśli tylko się znajdzie. Dawno nie byłem tak rozwalony po podróży. Śniadanie i inną sprzedaż o 3:00 w nocy to jednak przegięcie.
Na powrocie było lepiej, bo po cichu i po ciemku praktycznie pytali „breakfast”.
 Profil Relacje PM off
M_Karol lubi ten post.

#463 PostWysłany: 24 Kwi 2025 12:23 

HON fly4free
@Darek M.: ja zjadłem śniadanie wyspany w trakcie postoju w ARN w ET (lot do OSL). Nie było żadnego problemu, kolację oczywiście pominąłem całkowicie.
 Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 03 Maj 2025 14:35 

srebrny
ET miło zaskoczył. Wysłał voucher na hotel, więc od razu mogę się kierować do z góry wiadomego hotelu.
Bez e-maili i próśb.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#465 PostWysłany: 04 Maj 2025 14:39 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
Ostrzeżenia: 1
srebrny
Mnie Ethiopan także bardzo pozytywnie zaskoczył w kwestii tranzytu. Już dawno temu za mile w Miles & More zarezerwowałem u nich loty na trasie EBB-ADD-WDH z ponad 8 h tranzytu w nocy. Było dostępne także krótsze połączenie z późniejszym wylotem z Entebbe w środku nocy, ale wolałem przeczekać na lotnisku w Addis niż rozwalać sobie w sumie całą noc. Jakież było moje zdziwienie, kiedy przed boardingiem w Entebbe zostałem zaproszony do stanowiska obsługi i wręczono mi voucher na nocleg w hotelu Kaleb. Sprawdziłem potem na stronie przewoźnika, że rzeczywiście gwarantują taki nocleg przy dłuższym postoju, nawet jeśli jest dostępne szybsze połączenie. Po wylądowaniu w ADD od razu można udać się do stanowisk kontroli paszportowej, potem jeszcze skan bagażu podręczego i już jest się w hali przylotów, gdzie znajduje się punkt dla pasażerów z noclegami sponsorowanymi przez linię. Musiałem poczekać ok. 10 minut aż wywołano mój hotel, potem krótki spacer na parking do busa i godzinę po wylądowaniu byłem już w całkiem przyzwoitym hotelu w mieście. Na lekką kolację zamówiłem kanapkę na ciepło, obsługa bardzo się starała i caly personel był postawiony na nogi, by nas ugościć. Śniadanie zaczęto serwować o 06:00, personel dopiero rozstawiał jedzenie na stołach (szwedki bufet), coś sobie wybrałem a kwadrans później już przyszedł mój kierowca. Okazało się, że o tej porze jestem jedynym pasażerem na lotnisko i szybko ruszyliśmy w kierunku terminala. Zatem naprawdę tutaj muszę przyznać, że ET dobrze sobie radzi.

Ostatnio edytowany przez travellista, 04 Maj 2025 15:52, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#466 PostWysłany: 04 Maj 2025 15:36 

srebrny
Mnie przypadł w udziale Skylight, należący do ET, najlepszy jaki oferują. Niby 5*, ale europejskie 4*.
Ten voucher hotelowy służy za wizę tranzytową. Już nie dostaje się świstka, który należy oddać przy wylocie.
10 minut po wyjściu z airside, byłem już w pokoju.
Blisko i sprawnie.

@travellista taki spokojny user i ostrzeżenie😱 jakaś pomyłka musi być 🙃
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 466 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: McKinley oraz 9 gości