Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Infolinia Lufthansa: 48 22 512 3917
Poniedziałek - piątek 08:00 - 18:00
Sobota, niedziela, święto 08:30 - 17:00

Nr niemieckiej infolinii: +49 69 86799799

W przypadku posiadania krótkiej przesiadki na jednej rezerwacji, jak się pierwszy lot opóźni, to drugi samolot poczeka albo przewoźnik przebookuje lot na na inne połączenie na koszt Lufthansy

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3547 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 178  Następna
Autor Wiadomość
#1121 PostWysłany: 13 Lip 2021 01:34 

Mam problem związany z lotem LH do USA. Lot za 3 tygodnie - obecna rezerwacja bez żadnych zmian ( zmieniona w marcu 2021 na sierpień z po pierwotnej anulacji ), ale jak wiadomo USA nadal się nie otworzyły, wiec de facto lecieć się nie da. LH dopuszcza bezpłatną zmianę rezerwacji, ale nowy bilet dla 1 osoby kosztuje 1600 złotych więcej niż w chwili rezerwacji. Pytanie co robić, czy da się zmienić na coś zupełnie innego np. z Hiszpanii gdzie ceny są nadal bardzo dobre i można coś kupić bez dopłaty, czy jednak pozostaje voucher. Tylko informacje o datach jego wykorzystania na stronie LH nie są zbyt aktualne. Jakieś pomysły jak wyjść z takiej sytuacji?
 PM off  

Kiedy Lotnisko Chopina zniesie limit płynów? Znamy termin pożegnania 100-ml buteleczek, ale pojawiły się komplikacje Kiedy Lotnisko Chopina zniesie limit płynów? Znamy termin pożegnania 100-ml buteleczek, ale pojawiły się komplikacje
🇨🇾Cypryjski przedłużony weekend na Dzień Kobiet🏖️ 🌸 Loty i aparthotel z basenem za 589 PLN 😱 🇨🇾Cypryjski przedłużony weekend na Dzień Kobiet🏖️ 🌸 Loty i aparthotel z basenem za 589 PLN 😱
#1122 PostWysłany: 16 Lip 2021 19:45 

Czy wy normalnie logujecie się na stronę lufthansy? Mnie cały czas podaje ze mam zle hasło, pomimo ze jakiś czas temu zmieniłem i nie da się zalogować. Przez Miles&more błędny pin. A e-mail do zresetowania hasła nie przychodzi. Koszmar.
 Profil Relacje PM off  

#1123 PostWysłany: 20 Lip 2021 23:54 
Awatar użytkownika

Loty: 350
Kilometry: 567 110
niebieski
Dzisiaj miałem bardzo dziwne rozmowy z infolinią LH - polską
Zmiana lotu o równo 2 godziny. (LHR) chciałem skorzystać z okazji i przesunąć lot ze względu na skomplikowane warunki wjazdu.
Telefon numer jeden: Nie można zmienić całej rezerwacji, tylko lot który uległ zmianie. Po chwili można było zmienić oba loty do, ale już nie z powrotem. Voucher niemożliwy, zwrot kasy niemożliwy.
Telefon numer dwa: Można zmienić na dowolny termin ale za dopłatą.
Telefon numer trzy: Mogę zmienić całość rezerwacji dowolnie, ale jednak nie, bo daty mogą być dowolne, ale ilość dni podróży nie może się zmienić. (pasowało mi więc nie drążyłem dalej) - przesunięte na lipiec 2022
To kwestia szkolenia, czy chęci konsultantów? A może przymiarki do usztywniania zasad?
 Profil Relacje PM off
e-prezes uważa post za pomocny.

#1124 PostWysłany: 23 Lip 2021 13:24 

niebieski
Dzisiaj zmieniałem daty dla odwołanych lotów.
Rozmowa 1 z polską infolinią: (czas oczekiwania z 15 min.)
mogę zmienić termin podróży bez dopłaty o ile ilość dni pobytu zostaje bez zmian. Ciągnę wątek dalej ponieważ chcę mieć krótszy pobyt i mówię, że loty tam i z powrotem zostały odwołane i w poprzednich sytuacjach bez problemu zmienili mi również ilość dni pobytu. Konsultant zapytał dział techniczny - i odmowa. Ilość dni musi być taka sama, w przeciwnym razie dopłata do różnicy w taryfie.
Rozmowa 2 z brytyjską infolinią: (czas oczekiwania z 2 min.)
no problem, da się zrobić i po kilku minutach potwierdzenie na skrzynce. (oczywiście bez dopłaty)
 Profil Relacje PM off
mewho lubi ten post.

#1125 PostWysłany: 23 Lip 2021 14:09 

Generalnie zasada jest taka, że trzeba próbować do bólu. Zmieniałem już trzecią rezerwacje i za każdym razem w końcu się udaje.

Dziekuję komuś wyżej za wspomnienie o tym, że istnieje chat :)
Ostatnim problemem była zmiana lotniska wylotu - stwierdziłem, że jak już zmienili mi rozkład, to spróbuję Warszawę zmienić na Gdańsk. Wg konsultanta niewykonalne, a po wysłaniu na chat gotowych tras jakie sobie znalazłem, załatwione bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#1126 PostWysłany: 23 Lip 2021 14:54 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
Gdzie znaleźć dostęp do czatu Lufthansy?
 Profil Relacje PM off  

#1127 PostWysłany: 23 Lip 2021 15:03 

złoty
Nie wiem, czy o to chodzi, ale na FB jest Lufthansa Chatbot
Cytuj:
Funkcje chatbota:
Przeniesienie na chat na żywo z pracownikiem biura obsługi klienta Lufthansy (obecnie dostępny wyłącznie w Facebook chatbot)
 Profil Relacje PM off
krymek lubi ten post.
krymek uważa post za pomocny.

#1128 PostWysłany: 23 Lip 2021 15:12 

Tak, o to chodzi. Można od razu napisać coś w stylu "I want to talk to a real person" i pomija się automatyczna pomoc. Czekałem jakieś 20 minut zanim ktoś się odezwał, ale lepsze to niż słuchanie tej ich muzyki ;)
 Profil Relacje PM off
krymek uważa post za pomocny.

#1129 PostWysłany: 28 Lip 2021 12:02 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie widziałem żeby już gdzieś się to info przewinęło (aczkolwiek mogło mi umknąć) ale dla wszystkich pozawieszanych rezerwacji po cancelach covidowych graniczny termin na podanie nowych dat lotów (nie mylić z terminem samej podróży) został po raz kolejny przesunięty, tym razem z 31.08. na 31.10.
 Profil Relacje PM off
ofer lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#1130 PostWysłany: 30 Lip 2021 00:40 

Czy ktoś wie dlaczego dziś przez cały dzień wszystkie infolinie LH były niedostępne/zapchane? Próbowałem polskią, niemiecką, brytyjską i w USA i wszędzie siedziałem po dobrych kilkadziesiąt minut zanim mnie rozłączało... Jakiś pomysł gdzie i kiedy próbować się do nich dobijać (raczej pilne)?
 Profil Relacje PM off  

#1131 PostWysłany: 30 Lip 2021 00:52 
Awatar użytkownika

srebrny
czat lufthansy. Wpisz w google lufthansa chatbot i na czacie pisz: "talk to agent" albo coś podobnego, by rozmawiać z konsultantem.
 Profil Relacje PM off  

#1132 PostWysłany: 01 Sie 2021 23:20 
Awatar użytkownika

Loty: 350
Kilometry: 567 110
niebieski
Mam dwa pytanka:
da się przez www lufy podnieść odcinek lotu do biznesu za mile bez dzwonienia? Na ich stronie piszą że tak, ale ja znajduję podniesienie klasy za kasę tylko.
czy do saloniku biznes można wejść tylko przed lotem, czy też po (przed następnym segmentem)?
 Profil Relacje PM off  

#1133 PostWysłany: 02 Sie 2021 08:03 

srebrny
Możesz wejść tylko przed.
Jeśli następny segment jest już w economy, to na kartę pokładową tego segmentu nie wejdziesz do saloniku.
 Profil Relacje PM off  

#1134 PostWysłany: 03 Sie 2021 17:50 
Awatar użytkownika

Loty: 334
Kilometry: 646 129
niebieski
Czy lufa przy zmianie mi rezerwacji moze przerzucic mi lot na LOT czy tylko LUFa i Swiss
Wlasnie jestem z polakiem na linii, ktory chce mnie wyrzucic wczesniej na powrot i jeszcze dluzsza przesiadke, czy jest jakas opcja?
ALbo np. wystawienie vouchera do saloniku na lotnisku

Ostatnio edytowany przez Robaku, 03 Sie 2021 18:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#1135 PostWysłany: 03 Sie 2021 17:53 

Może być LOT, ale z tego co mi powiedzieli przynajmniej 1 odcinek musi być lufthansa. Chociaż może to też się da pominąć przy większym szczęściu. Jak się nie uda z tym konsultantem, to powiedz że się zastanowisz i probuj z kolejnym.
 Profil Relacje PM off  

#1136 PostWysłany: 03 Sie 2021 17:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Co do zasady to przerzucają na całą grupę LH (Lufa, Swiss, Austrian) i wszystko inne co ma CSa z dowolną linią ich grup, a koniec końców to i tak wszystko zależy od człowieka, na którego się trafi po drugiej stronie słuchawki.
 Profil Relacje PM off  

#1137 PostWysłany: 03 Sie 2021 18:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Typ mi mowi, ze z uwagi inne taryfy nie może puscic mnie II odcinek lotem.
Tłumaczy ze albo lufa albo austrian, a swiss /brussel albo lot nie działa

A jest szansa na voucher na lounge czy raczej brak szans?

#1138 PostWysłany: 03 Sie 2021 18:46 

Mi też tak mówili przy 2 różnych rezerwacjach, a w końcu i tak się udało po rozmowie z innym konsultantem
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.

#1139 PostWysłany: 03 Sie 2021 20:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Dlatego jutro podejscie nr 2 i 3.
Ponieważ mojemu kumplowi z innej rezerwacji powiedzieli ze dają mu tylko alternatywe przez Wiedeń,
mnie dorzucili jeszcze Frankfurt.
Jutro chce powalczyc w ogole o zmiany w obu kierunkach czyli Do i z Powrotem, ewentualnie o wejscie do Lounge, ktoś kiedyś cos podobnego wywalczyl?

#1140 PostWysłany: 03 Sie 2021 20:39 
Awatar użytkownika

srebrny
@Robaku konsultanci często robią notatki do danej rozmowy telefonicznej (chyba nie jest to regułą) i kolejny konsultant widzi wcześniejsze ustalenia...
 Profil Relacje PM off
potylika lubi ten post.
Robaku uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3547 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60 ... 178  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: seba oraz 13 gości