Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#1521 PostWysłany: 13 Sie 2016 23:00 

srebrny
Przewoźnik jednak to Thai Lion Air ale domyślam się że też nie powinno być problemu
 Profil Relacje PM off  

Warto 🔥 Loty do Australii z Polski od 3257 PLN ✈️🧳🎒 Warto 🔥 Loty do Australii z Polski od 3257 PLN ✈️🧳🎒
🏝️ Greckie wczasy na Zakintos 🌞 All inclusive w 4* hotelu za 1882 PLN 🏝️ Greckie wczasy na Zakintos 🌞 All inclusive w 4* hotelu za 1882 PLN
#1522 PostWysłany: 17 Sie 2016 11:19 

Cześć,

przegooglowałam, wiem, że temat był już mielony i poruszany, jednak nie dokopałam się do zmian we Flipo/Qatar, zatem bardzo proszę o pomoc.

Bilet kupiony do Tajlandii w kwietniu 2016 na styczeń 2017, ślub lipiec 2016, rezerwacja na nazwisko panieńskie natomiast z racji długości terminu ważności paszportu- i tak musi być wydany nowy paszport. Flipo twierdzi, że jest to praktycznie niemożliwe aby zmienić nazwisko (a jeżeli tak to bardzo duże koszty, 100$+różnica w cenie biletu) natomiast Qatar poinformował mnie, że nie jest to duży problem, jednak może wystąpić o to tylko pośrednik i to zależy od jego dobrej woli.

Czy mieliście już kiedyś taką kwestię z tym pośrednikiem? Bardzo proszę o wskazówki, nastraszyli mnie wystarczająco, że ja już nie istnieje jako osoba:)

Będę ogromnie wdzięczna za pomoc!

Pozdrawiam,
Kasia
 Profil Relacje PM off  

#1523 PostWysłany: 17 Sie 2016 11:23 
Awatar użytkownika

Loty: 512
Kilometry: 985 010
złoty
W kwietniu 2016 nie byłaś pewna, czy wyjdziesz za mąż?;-)

#1524 PostWysłany: 17 Sie 2016 11:34 

Loty: 5
Kilometry: 10 533
jesteś niewiarygodnie pomocna ....
może lepiej nic nie pisać jeśli pomoc ma się ograniczać do sarkazmu?

mambia - może spróbuj jeszcze raz skontaktować się z pośrednikiem (mała szansa, że znów trafisz na tak samo "nieużytą" osobę) powiedz czy napisz coś w stylu, że kontaktowałaś się właśnie z linią lotniczą i że BARDZO miła Pani/Pan tzw. ONI - powiedzieli, że nie ma najmniejszego problemu i chĘtnie to zrobią TYLKO proszą o oficjalne potwierdzenie od pośrednika Flipo. To takie trochę manipulacyjne i przerysowane ale może się udać. Jeśli nie to i tak nic nie stracisz. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 17 Sie 2016 11:40, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1525 PostWysłany: 17 Sie 2016 11:42 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A może mambia skorzystałaby z opcji szukaj na forum? Pytanie o nazwisko panieńskie wpada co 2 tygodnie prawie.

Nie mówiąc już ze gogle podaje już na tacę wszystkie odpowiednie tematy...

Załączniki:
fly4free.JPG
fly4free.JPG [ 60.61 KiB | Obejrzany 2558 razy ]
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#1526 PostWysłany: 17 Sie 2016 11:48 

srebrny
A wystarczyło wziąć ślub i zostać przy panieńskim nazwisku,mniej problemów ;)
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#1527 PostWysłany: 17 Sie 2016 11:53 

Zeus, chodziło mi konkretnie o Flipo, google nie jest mi obcy az na tyle;)

Caterina7, dzięki, już perswazyjnie nagimnastykowałam się mocno, walczę dalej:)
 Profil Relacje PM off
caterina7 lubi ten post.

#1528 PostWysłany: 28 Sie 2016 22:37 

Cześć,
kilka dnie temu przez biuro budgetAir kupiłem 6 biletów do Tajlandii liniami Qatar na grudzień powrót w styczniu. Jeden z biletów jest na moją 4 letnią córkę. Z pośpiechu zamiast imienia Antonina wpisałem imię mojej drugiej córki (która zostaje z babcią w polsce) Aleksandra. Niestety przed płatnością nie sprawdziłem. Po dwóch dniach jak się zorientowałem napisałem maila na kontakt do BudgetAir o tej pomyłce i z prośbą o zmianę. Niestety dostałem maila z odpowiedzią że linie lotnicze nie wyrażają zgody na zmianę imienia i jedynym rozwiązaniem jest zakup nowego biletu. Dodam tylko że bilet kosztował 2600zł i nie uśmiecha mi się kupowanie nowego a nawet z tego co się zorientowałem nie można kupić jednego biletu osobie niepełnoletniej.
Proszę o jakieś rady co mogę jeszcze zrobić.
Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#1529 PostWysłany: 28 Sie 2016 22:50 
Awatar użytkownika

niebieski
@artur23 Odezwij się na pw

#1530 PostWysłany: 29 Sie 2016 00:35 

@nick,
artur23 prawdopodobnie nie odezwie sie do ciebie na pw, bo ma tylko 1 posta na razie - nie moze korzystac z pw jeszcze ;)
 Profil Relacje PM off  

#1531 PostWysłany: 29 Sie 2016 18:12 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
Trochę z innej beczki ale jednak pomyłka no i bardzo głupia sprawa... ;)
Otóż jak to facet nie mam podzielności uwagi i po zarezerwowaniu biletów bezpośrednio na stronie Qatar Airways, rozmawiając przez telefon, wysłałem dane nt podróży osobie której nie znam... ;) Niestety e-mail tej osoby istnieje, przynajmniej pojawia się ona w kręgach google ;)

Ma ona teraz wszystkie etixy oczywiście również PNR więc może spokojnie zalogować się do panelu w QR. Nie wiem co z tym zrobi (pewnie nic) ale wolę dmuchać na zimne.

Polska infolinia QR twierdzi, że mając powyższe dane nie można anulować podróży i trzeba taką prośbę potwierdzić e-mailem z którego pochodziła rezerwacja (czyli moim). Pytanie czy tak faktycznie jest i mogę spać spokojnie? :)
 Profil Relacje PM off  

#1532 PostWysłany: 29 Sie 2016 18:31 

Machnąłem sięorzy robieniu rezerwacji w adresie e-mail. Głupia literówka... Co nie zmienia faktu, że jednak błąd powstał, kasa poleciała a biletów ni ma. I kontaktu z pośrednikiem też ni ma (flighttix.pl). Czytałem że u nich są "drobne" problemy z obsługą klienta, więc po prostu czekam aż odpiszą na maila albo odbiorą telefon (lot mam na marzec...). Jest sens panikować czy czekać spokojnie?
 Profil Relacje PM off  

#1533 PostWysłany: 29 Sie 2016 18:37 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
@mikiomah A zapisałeś sobie może PNR? Możesz się dostać jakoś do swojej rezerwacji na stronie pośrednika albo linii? Bo jeśli to nie jest bilet na tanią linię, gdzie musisz się odprawić sam, to właściwie żaden bilet na mailu nie jest Ci potrzebny. Mail przypisany do rezerwacji może się przydać jeśli będą ewentualnie jakieś zmiany rozkładów itp, bo na maila będą Cię informować. Ale jeśli masz podgląd rezerwacji gdzieś indziej to będziesz to widział.
 Profil Relacje PM off  

#1534 PostWysłany: 29 Sie 2016 18:48 

Mam numer rezerwacji ale... rezerwację robiłem bez zalogowania się na konto u pośrednika, a podejrzeć cokolwiek możesz tylko mając takie konto. Założyłem więc je, ale na prawidłowy e-mail więc nadal jestem w szarej d*pie... Chyba że na flighttix jest jakiś button do sprawdzenia rezerwacji bez logowania, jednak ja go nigdzie nie widzę :/

Ostatnio edytowany przez lahcimmm2, 29 Sie 2016 20:19, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#1535 PostWysłany: 29 Sie 2016 18:50 
Awatar użytkownika

niebieski
masz numer 6-znakowy? Sprawdz rezerwację na checkmytrip albo na stronie linii lotniczej.
Albo może załóż jeszcze raz konto na tym flighttix tylko na tego maila z błędem.
 Profil Relacje PM off  

#1536 PostWysłany: 29 Sie 2016 18:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wystarczy PNR i nazwisko: http://www.qatarairways.com/us/en/manag ... bar=manage
 Profil Relacje PM off  

#1537 PostWysłany: 29 Sie 2016 18:55 

olus napisał(a):
masz numer 6-znakowy? Sprawdz rezerwację na checkmytrip albo na stronie linii lotniczej.
Albo może załóż jeszcze raz konto na tym flighttix tylko na tego maila z błędem.

Tak, 6 znaków. Lot w qatar airlines. W sumie jak oni już puszczą całą machinę w obieg (czyli zarezerwują mi ten lot, bo poniższa informacja wskazuje na to, że jeszcze nic nie zostało zrobione) to od biedy mógłbym się z nimi nie bujać, tylko bezpośrednio w linii lotniczej temat załatwić? Czy się mylę?

We are unable to find this confirmation number. Please validate your entry and try again or contact us for further information. (8104 - 1929)

-- 29 Sie 2016 19:00 --

A teraz wyskakuje komunikat że być może lot został anulowany...
 Profil Relacje PM off  

#1538 PostWysłany: 29 Sie 2016 19:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli nie znajduje rezerwacji to albo rzeczywiście biletu nie ma (ale powinien być raczej, zwłaszcza jeśli płaciłeś kartą), albo masz numer rezerwacji działający tylko u pośrednika.
Tak jak pisałam - spróbuj założyć konto na tego złego maila, może będziesz miał wtedy podgląd rezerwacji. Jeśli nie to pewnie pozostaje Ci infolinia.
 Profil Relacje PM off  

#1539 PostWysłany: 29 Sie 2016 20:12 

Założenie konta na ten zły email jest niewykonalne, ponieważ ten email istnieje. A potwierdzenie założenia konta na flighttix.pl jest wysłane na maila. Koło się zamyka. Jutro będę próbować jeszcze raz tam dzwonić. Na razie pozostaje mi czekać... Najbardziej mnie boli, ze pewnie będą się tyle z tematem bujać, że minie promocja na tanie bilety i będzie po ptokach...
 Profil Relacje PM off  

#1540 PostWysłany: 29 Sie 2016 22:44 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
mikiomah napisał(a):
We are unable to find this confirmation number. Please validate your entry and try again or contact us for further information. (8104 - 1929)

-- 29 Sie 2016 19:00 --

A teraz wyskakuje komunikat że być może lot został anulowany...

Próbuj do skutku. Dzisiaj to normalne na ich stronie, sam miałem z tym duże problemy (udawało się zalogować raz na kilka razy, wyświetlały się podobne komunikaty).
Jak się nie uda to przez aplikację mobilną QR - tam działa ok.

Skoro ściągnęło Ci kasę to powinno być dobrze.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość