Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#541 PostWysłany: 17 Lis 2014 20:53 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Formułka ta sama. Ja im nawet nie pisałam, że lecę na Goa.
 Profil Relacje PM off  

Malta na weekend za 629 PLN 🔥 Loty z Warszawy (wylot rano, powrót wieczorem) 3* hotel 😎 Malta na weekend za 629 PLN 🔥 Loty z Warszawy (wylot rano, powrót wieczorem) 3* hotel 😎
Wizz Air szykuje duże zmiany w swojej flocie. 5 rzeczy, które musisz wiedzieć – jedna z nich może być świetna dla twojego portfela Wizz Air szykuje duże zmiany w swojej flocie. 5 rzeczy, które musisz wiedzieć – jedna z nich może być świetna dla twojego portfela
#542 PostWysłany: 17 Lis 2014 21:21 

Ktoś mi powie na jaki adres można wysłać oficjalną reklamację? Może jakiś wzór? Jedziemy z nimi dalej, niech zwracają koszta.

ECK może pomóc jedynie w sytuacji, w której poniósł Pan szkodę ( koszty przewodników po Goa, koszty przewalutowania). Jeśli się tak stało, proszę udokumentować szkodę oraz przesłać:

- kopię korespondencji z ebookers ( obowiązkowo konsument winien wyczerpać procedurę reklamacyjną)
- kopii biletów
 Profil Relacje PM off  

#543 PostWysłany: 17 Lis 2014 21:55 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Najpierw piszesz do ebookers, jak odmówią to do ECK http://www.konsument.gov.pl
Ja czekam najpierw co odpisze bank - dziś złożyłam reklamację. Innych kosztów nie poniosłam.
 Profil Relacje PM off  

#544 PostWysłany: 18 Lis 2014 02:14 

Z trustpilot też mamy przygody. Wykasowują wszelkie negatywne opinie o ebookers...zaczynaliśmy tak:

-- 18 Lis 2014 01:16 --

oczywiście to co wyżej po kilku godzinach wykasowali...

A to nasz mały rewanż- patrz login i zdjęcie profilowe:-)

Załączniki:
ebookers final (Small).png
ebookers final (Small).png [ 116.64 KiB | Obejrzany 1915 razy ]
Komentarz do pliku: to nasze pierwsze podejście. Potem oczywiście wykasowali ten komentarz, choć utrzymał się ładnych kilka godzin...
ebookers_1 (Small).jpg
ebookers_1 (Small).jpg [ 62.39 KiB | Obejrzany 1915 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#545 PostWysłany: 18 Lis 2014 03:16 

Słuchajcie,
rzucam propozycję, ale potrzebuję Waszego wsparcia, bo w grupie mamy większą siłę. I od razu zastrzegam, że robię to wszystko pro bono, bo tak mi nacisnęli na odcisk, że poruszę wszystkie góry polskie i europejskie, aby za to zapłacili, chociażby utratą nerwów.
Chciałbym napisać grupowe wystąpienie do IATA, Ambasadora Irlandii w Polsce, Polskiej Ambasady w Dublinie, dając to do wiadomości MSZ. Napiszę też do The Competition Authority and the National Consumer Agency w Dublinie. Chciałbym to zrobić w formie grupowej. Jeżeli zebrałoby się nas z kilkadziesiąt osób to wygląda to imponująco.
W tym celu chciałbym abyście mnie (jako radcę prawnego) upoważnili do występowania także w swoim imieniu. Podkreślam - pełnomocnictwo dotyczyłoby tylko tych ww. wystąpień, które mogę skonsultować na forum. Przygotowałbym wzór, musielibyście tylko podpisać, wysłać scan mailem, a oryginał pocztą.
Zakładam, że poza zrobieniem złego PR ebookersowi i może jakimś zwróceniem uwagi to za wiele nie da, ale poświęcą czas i nerwy na tłumaczenie się, a w takich sytuacjach brzydki zapach zawsze zostaje. Po mailu Scotta, który też dostałem mam wrażenie, że sobie pomyśleli, że skoro to Eastern Europe to możemy sobie tak zrobić, bo i tak nie zareaguję. Chciałbym, aby poczuli jak bardzo się mylili. Z czasem planuje też zorganizowanie irlandzkiego solicitora, który za success fee chciałby zrobić pozew grupowy.
Czekam na Wasz feedback i poddaję pomysł krytyce.
 Profil Relacje PM off
shacen uważa post za pomocny.

#546 PostWysłany: 18 Lis 2014 07:07 

niebieski
beetle napisał(a):
Słuchajcie,
rzucam propozycję, ale potrzebuję Waszego wsparcia, bo w grupie mamy większą siłę. I od razu zastrzegam, że robię to wszystko pro bono, bo tak mi nacisnęli na odcisk, że poruszę wszystkie góry polskie i europejskie, aby za to zapłacili, chociażby utratą nerwów.
Chciałbym napisać grupowe wystąpienie do IATA, Ambasadora Irlandii w Polsce, Polskiej Ambasady w Dublinie, dając to do wiadomości MSZ. Napiszę też do The Competition Authority and the National Consumer Agency w Dublinie. Chciałbym to zrobić w formie grupowej. Jeżeli zebrałoby się nas z kilkadziesiąt osób to wygląda to imponująco.
W tym celu chciałbym abyście mnie (jako radcę prawnego) upoważnili do występowania także w swoim imieniu. Podkreślam - pełnomocnictwo dotyczyłoby tylko tych ww. wystąpień, które mogę skonsultować na forum. Przygotowałbym wzór, musielibyście tylko podpisać, wysłać scan mailem, a oryginał pocztą.
Zakładam, że poza zrobieniem złego PR ebookersowi i może jakimś zwróceniem uwagi to za wiele nie da, ale poświęcą czas i nerwy na tłumaczenie się, a w takich sytuacjach brzydki zapach zawsze zostaje. Po mailu Scotta, który też dostałem mam wrażenie, że sobie pomyśleli, że skoro to Eastern Europe to możemy sobie tak zrobić, bo i tak nie zareaguję. Chciałbym, aby poczuli jak bardzo się mylili. Z czasem planuje też zorganizowanie irlandzkiego solicitora, który za success fee chciałby zrobić pozew grupowy.

zwykłe polskie pieniactwo , weż się nie ośmieszaj z tym jadem do ambasad sugeruje zimny prysznic - błąd to błąd cenowy - sprawia Tobie przyjemność że uprzykrzasz innym życie ? to takie polskie mścić się bezcelowo , nie masz pojęcia o pozwie zbiorowym , dzięki takim pieniaczom tylko inni mają anulowane rezerwacje nic więcej, raz się udaje a raz nie
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#547 PostWysłany: 18 Lis 2014 09:07 

niebieski
Kupując zaakceptowałes warunki. Od początku bylo wiadomo, ze to błąd cenowy. O co chcesz walczyć? Na początku listopada jeszcze mozna bylo kupic u innych pośredników za podobną cenę. Mi ebrokers anulowal i kupilem na wloskim kayaku za 100 zl drożej. Nie pojedziesz na Goa to pojedziesz gdzie indziej. Cierpliwości! Załóż sobie kartę w raffeisen to nie stracisz na przewalutowaniu, mi w sumie za 2 osoby ok. 5 zl wiecej oddali. Zanim sie wezmiesz za zakup błędów cenowych przygotuj się psychicznie o konsekwencjach tego zakupu. A tak poza tym : za naukę trzeba płacić, te pare groszy stracone na przewalutowaniu to koszt nauki, powiedz wszystkim znajomym , że nie warto dotykać błędów cenowych.Tak bedzie lepiej dla wszystkich. Dla ludzi twojego pokroju najlepsze wczasy to wczasy z alfa star albo cos w tym stylu. :lol:
 Profil Relacje PM off
MUC2014 lubi ten post.

#548 PostWysłany: 18 Lis 2014 09:12 

Zbanowany
mistrzostwo - lepsze niż pora deszczowa :o
PS. zapomniałeś o Watykanie (myślę że ekskomunika się należy) i Amnesty International :lol:
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#549 PostWysłany: 18 Lis 2014 10:07 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
niebieski
Dodaj jeszcze w kopii Abu Bakr al-Baghdadiego, będzie wyglądało groźniej ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#550 PostWysłany: 18 Lis 2014 10:43 

Jak widać pieniactwo Polaków wychodzi jak nie z prawej to z lewej...

Dlaczego macie problem,że ktoś ma pomysł na jakąś walkę? Kosztuje Was to coś? Ktoś Was o coś prosi?Przymusza? Nie chcesz to ok...było GOA nie ma Goa...masz czas to czekasz sobie na kolejną okazję...Więcej pożytku z Was będzie jak sie na tym skupicie a nie jak komentujecie i wszystko wiecie najlepiej...

Mam znajomych we Francji, którzy we krwi mają walkę i strajki i są silni bo mają wszelkiego rodzaju związki zawodowe...i oni nie godzą sie jak barany na wszystko tylko walczą, a bynajmniej próbują!

Bardzo szanuje portal f4f i czytuje go prawie codziennie od kilku lat i cieszę się, ze chłopaki sie z niego utrzymują, bo robią świetną robotę... Choć jesli wtopili jak to pisaliscie kilka wątków wyżej, to oczekiwałabym jakiejś pomocy z ich strony jak wybrnąć z sytuacji i pokierowania tych ludzi którzy jeszcze nie potrafią grypsować!
Zadowolę się nawet elementarzem szyfrowym i informacjami jak mogą smakować konsekwencje...
Jakoś nikt się nie chce pofatygować, zeby taki post stworzyć... a niby wszystko takie oczywiste...widocznie tak nie jest!!!
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#551 PostWysłany: 18 Lis 2014 11:14 
Awatar użytkownika

niebieski
W celu oderwania się od napiętej atmosfery podzielę się swoim spostrzeżeniem. Większość narzeka na Citi ale w zakresie dbania o klienta są co najmniej przyzwoici. Zwrot po kursie sprzedaży waluty, a więc przy obecnym wyższym kursie EUR na pocieszenie jeszcze zostało na piwko :)

Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 28.59 KiB | Obejrzany 2431 razy ]
 Profil Relacje PM off
MUC2014 lubi ten post.

#552 PostWysłany: 18 Lis 2014 11:32 

Zbanowany
shacen napisał(a):
Jak widać pieniactwo Polaków wychodzi jak nie z prawej to z lewej...

Dlaczego macie problem,że ktoś ma pomysł na jakąś walkę? Kosztuje Was to coś? Ktoś Was o coś prosi?Przymusza? Nie chcesz to ok...było GOA nie ma Goa...masz czas to czekasz sobie na kolejną okazję...Więcej pożytku z Was będzie jak sie na tym skupicie a nie jak komentujecie i wszystko wiecie najlepiej...

Mam znajomych we Francji, którzy we krwi mają walkę i strajki i są silni bo mają wszelkiego rodzaju związki zawodowe...i oni nie godzą sie jak barany na wszystko tylko walczą, a bynajmniej próbują!

Bardzo szanuje portal f4f i czytuje go prawie codziennie od kilku lat i cieszę się, ze chłopaki sie z niego utrzymują, bo robią świetną robotę... Choć jesli wtopili jak to pisaliscie kilka wątków wyżej, to oczekiwałabym jakiejś pomocy z ich strony jak wybrnąć z sytuacji i pokierowania tych ludzi którzy jeszcze nie potrafią grypsować!
Zadowolę się nawet elementarzem szyfrowym i informacjami jak mogą smakować konsekwencje...
Jakoś nikt się nie chce pofatygować, zeby taki post stworzyć... a niby wszystko takie oczywiste...widocznie tak nie jest!!!

Nie chodzi o to że ktoś chce walczyć, tylko rozpętać III wojnę światową :lol:
Co do tego ma Ambasada czy MSZ - luuuuuuuudzie.
Jako radca prawny powinien mieć świadomość, że oczywiście może dochodzić swoich roszczeń na drodze sądowej i w tym celu udziela się pełnomocnictwa, a nie od ludzi notabene obcych chcieć "pełnomocnictwa do reprezentowania przed Ambasadą oraz MSZ w zakresie spraw poruszonych na forum F$F". :shock:

Obiecywano już nam japonię oraz irlandię, teraz pojawił się trzeci prorok który obiecuje nam GOA :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#553 PostWysłany: 18 Lis 2014 13:25 

HON fly4free
beetle napisał(a):
Słuchajcie,

Jesteś radcą prawnym i piszesz takie bzdety? Ja p..... :o
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#554 PostWysłany: 18 Lis 2014 14:00 

Małe podsumowanie dyskusji paraprawniczej.

PM off
2 ludzi lubi ten post.

#555 PostWysłany: 18 Lis 2014 19:26 

Hej,

otrzymałam zwrot, ale nie całej kwoty.
Dokupiłam Cancellation insurance i za to już zwrotu nie otrzymałam, czyli 61Euro.

Ktoś ma podobną sytuację? Przecież oni muszą oddać całość, jaką wpłaciłam, prawda?
 Profil Relacje PM off  

#556 PostWysłany: 18 Lis 2014 19:31 

Loty: 213
Kilometry: 278 320
niebieski
Pisz do nich o zwrot!
 Profil Relacje PM off  

#557 PostWysłany: 18 Lis 2014 19:33 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
polka1000 napisał(a):
Hej,

otrzymałam zwrot, ale nie całej kwoty.
Dokupiłam Cancellation insurance i za to już zwrotu nie otrzymałam, czyli 61Euro.

Ktoś ma podobną sytuację? Przecież oni muszą oddać całość, jaką wpłaciłam, prawda?

Jeżeli kupowałaś to razem z biletami to powinni oddać całość. Upomnij się.
 Profil Relacje PM off  

#558 PostWysłany: 18 Lis 2014 23:20 

polka1000 napisał(a):
Hej,

A może byś sprawdziła co ci się należy z tego tytułu, skoro kupiłaś taki badziew jak Cancellation insurance i nastąpiła wielka Cancellation :D
 Profil Relacje PM off  

#559 PostWysłany: 19 Lis 2014 00:36 

Zbanowany
Troche zaczynacie zjadac wlasny ogon.

Przypadki 70-90EUR loty kontynentalne to za tanio napewno to jest blad cenowy ale juz 150EUR to nie jest blad cenowy tylko promocja,
... jakis czas pozniej ....
Przypadki 90-120EUR loty kontynentalne to za tanio napewno to jest blad cenowy ale juz 220EUR to nie jest blad cenowy tylko promocja,
... jakis czas pozniej ....
Przypadki 190-220EUR loty kontynentalne to za tanio napewno to jest blad cenowy ale juz 350EUR to nie jest blad cenowy tylko promocja,

przegladnijcie forum archiwalne pomylki cenowe i dociekanie KIEDY mam myslec ze to jest blad cenowy a nie promocja , takim mysleniem wkazal sie moj wiekowy latami ojciec nie przejdzie do Nju Buzz bo to nie mozliwe aby za 29PLN mogl rozmawiac dowoli na komorki i stacjonarne napewno w tym jest jakis haczyk.
Wiec po co ten portal jesli normalna cena moze sie okazac bledem cenowym ?!
 Profil Relacje PM off  

#560 PostWysłany: 19 Lis 2014 01:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Nikt tu nikogo przymusem nie trzyma...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 670 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości