Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Mar 2012 00:26 

Pytanie proste: jak dokonać odprawy online w Easy Jet ?

W Wizzie, po zalogowaniu, widoczne jest odpowiednie pole, a tutaj tego nie widzę. Termin na odprawę nadszedł... Czy to oznacza jakiś błąd, czy może mam wydrukować tylko to, co dostałem od easy jet na emaila podczas rezerwacji ? Czy to jest "karta pokładowa"? [w Wizzie był to plik w formacie pdf z kodem kreskowym - tutaj nie ma czegoś takiego...]

Jeśli tak, to podróży jest kilka, a wszystko jest na jednej stronie i to po polsku - czy to problem ?
 Profil Relacje PM off  

Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦 Lato na wypasie 🌤️😎 Urlop w hotelu z parkiem wodnym i all inclusive za 1735 PLN 👙🌊💦
Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️ Grecja bez tłumów, ale z pełnym wyżywieniem 🌤️⛱️ Tydzień na Korfu za jedyne 1399 PLN ☕🍽️
#2 PostWysłany: 26 Mar 2012 00:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Han Solo napisał(a):
Pytanie proste: jak dokonać odprawy online w Easy Jet ?

W Wizzie, po zalogowaniu, widoczne jest odpowiednie pole, a tutaj tego nie widzę. Termin na odprawę nadszedł... Czy to oznacza jakiś błąd, czy może mam wydrukować tylko to, co dostałem od easy jet na emaila podczas rezerwacji ? Czy to jest "karta pokładowa"? [w Wizzie był to plik w formacie pdf z kodem kreskowym - tutaj nie ma czegoś takiego...]

Jeśli tak, to podróży jest kilka, a wszystko jest na jednej stronie i to po polsku - czy to problem ?

ale o co chodzi? http://www.easyjet.com/PL/O/checkin.html i odprawa ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Mar 2012 00:34 

Cytuj:
Prosimy o wydrukowanie karty pokładowej w dogodnym dla Państwa terminie w tym czasie

Nie widzę takiej opcji u siebie na koncie - gdzie się drukuje kartę? :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Mar 2012 00:36 

ps. i w ilu egzeplarzach [w planie podróży mam 4 loty dla 2 osób - czyli 8 razy ?]
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 26 Mar 2012 01:00 

kliknąłem "drukuj" i pokazał mi się plan podróży z kodem kreskowym, ale jednocześnie pisze na nim

Cytuj:
"Twój plan podróży

TO NIE JEST KARTA POKŁADOWA "

Pogubiłem się...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Mar 2012 01:15 

Chyba rozwiązałem - pomógło logowanie przez nazwskiko pasażaera i numer rezerwacji [zamiast email] :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Mar 2012 12:09 

Słuchajcie, poradziłem sobie z problemami, ale mam pytanie:

czy na Boarding Card powinna być adnotacja, że mam wykupiony 1 bagaż rejestrowy?

Bo bagaż mam wykupiony, ale na karcie adnotacji brak. Czy ppo dotarciu na lotnisko muszę dokonac jakiś innych czynności oprocz podejścia do stanowiska, gdzie nadaje się bagaż ?

Ostatnio edytowany przez Han Solo, 27 Mar 2012 12:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Mar 2012 12:22 

Loty: 200
Kilometry: 409 881
niebieski
czy dokonanie odprawy online w EasyJet jest obowiązkowe, tak samo jak u FRancy?

#9 PostWysłany: 27 Mar 2012 12:25 

Loty: 73
Kilometry: 89 404
niebieski
so-fly napisał(a):
czy dokonanie odprawy online w EasyJet jest obowiązkowe, tak samo jak u FRancy?

Nie, możesz dokonać odprawy na lotnisku, w tym wypadku będziesz czekać w kolejce, a z odprawą on-line omija Cie kolejka i idziesz od razu do security-check.

#10 PostWysłany: 27 Mar 2012 14:24 

Han Solo napisał(a):
Słuchajcie, poradziłem sobie z problemami, ale mam pytanie:

czy na Boarding Card powinna być adnotacja, że mam wykupiony 1 bagaż rejestrowy?

Bo bagaż mam wykupiony, ale na karcie adnotacji brak. Czy ppo dotarciu na lotnisko muszę dokonac jakiś innych czynności oprocz podejścia do stanowiska, gdzie nadaje się bagaż ?

Latał ktoś EJ i wie jak to wygląda? :geek:
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Mar 2012 14:34 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Odprawa na lotnisku w easyJet jest bezpłatna. Podchodzisz nadać bagaż i dostajesz kartę pokładową.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Mar 2012 14:40 

Cytuj:
Latał ktoś EJ i wie jak to wygląda? :geek:

drukowanie boarding pass w przypadku, kiedy ze względu na bagaż rejestrowy trzeba i tak zrobić tradycyjną odprawę, mija się z celem. na dobrą sprawę przy check-in masz mieć ze sobą numer rezerwacji. to wystarczy. resztę sprawdzi pracownik na lotnisku. jeżeli masz obawy, że coś pójdzie nie tak, wydrukuj potwierdzenie rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 27 Mar 2012 14:56 

Loty: 6
Kilometry: 8 772
Leciałem tylko raz Easyjestem z rejestrowanym i z tego co pamiętam to miałem dokładnie ten sam dylemat. Bagażu rejestrowanego nie było uwzględnionego na karcie pokładowej.. Przy odprawie bagażu Pani dokleiła naklejkę z bagażu na kartę pokładową, także bez obaw ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 27 Mar 2012 15:03 

^^

dzięki wielkie za odpowiedzi. Odprawiłem się on-line - z tego co googlałem, to EJ wprowadził taką możliwość od jakiegoś czasu, nawet z rejestrowym.

Tym cenniejsze jest info od misieqa! :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 27 Mar 2012 15:08 
Awatar użytkownika

For those airports without bag drops or self service kiosks, you can still check-in online if you have hold baggage but you will need to queue up at the check-in desk as normal. Once your baggage has been checked in you will be given a new boarding pass.

If you are travelling from Copenhagen please be aware that there are no check-in desks facilities and self-service kiosks are the only method available for check-in at the airport.

Mam to szczęście albo nieszczęście odlotu z Kopenhagi więc mogę się odprawić albo online albo na miejscu w automacie.
Mam bagaż rejestrowany i nie wiem komu mam go oddać.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 04 Maj 2012 10:10 

niebieski
Słuchajcie, padłam - jak się odprawić online w easy jet?
Wpisuję dane swoje i lotu i wyświetla mi się plan podróży, po prawej na dole są opcje dodatkowe - w stylu dodaj bagaż i inne, ale co dalej??

Wszędzie pisze, że to nie jest karta pokładowa, ale nie ma opcji Odpraw online, wydrukuj kartę itp - jak to zrobić????
TRyyyyyle razy to robiłam we Francy i WIzzair, a tutaj klops.
Loty na 6czewreic - 9 czerwiec, więc powinny już być w systemie - gdzież pisali, ze 60 dni przed lotem.
Czy jednak 30 dni przed lotem i to jest przyczyna, że nie widzę możliwości odprawy?

"karty pokładowe nie są jeszcze dostępne dla tego lotu"

sama sobie odpowiedziałąm - więc jednak nie udostępniają 60 dni przed;)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 21 Maj 2012 23:07 

Loty: 60
Kilometry: 121 126
Mam rezerwację w easyjet na wylot 25 maja i powrót 5 czerwca. Próbuję dokonać odprawy, ale mam możliwość wydrukowania karty pokładowej jedynie dla pierwszego lotu, a nie ma dostępnej karty dla lotu powrotnego. Co może być przyczyną?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 21 Maj 2012 23:29 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Na moje loty (2 i 4 czerwca) są dostępne karty pokładowe tylko na pierwszy lot. Pewnie za kilka dni będą dostępne na ten drugi.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 21 Maj 2012 23:31 

Loty: 60
Kilometry: 121 126
Też masz powrót do Berlin Brandenburg? Może to z tym jest problem związany.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 21 Maj 2012 23:34 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Nie, mam powrót do Rzymu. Pewnie za niedługo się pojawi możliwość wydruku również dla drugiego lotu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 98 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 7 gości