Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Cze 2015 21:51 

Szukałam na forum lecz nie znalazłam dlatego zapytuję:
podróż poślubna [nie moja oczywiście :lol: ] wykupiona w dużym BP-jak wynika z Waszych doświadczeń czy o ewentualnym bonusie w postaci kosza z owocami/winem powinnam zagadać bezpośrednio w hotelu czy z biurem?

Czy w ogóle jest szansa na taki bonus czy mam o tym zapomnieć i jak nie zapłacę to nici z tego?
Dodam, że to podróż po 40 latach-więc akt ślubu mogę podesłać czy to do hotelu czy biura.

Jeśli to ma znaczenie, to chodzi o hotel na Zakynthos.
 PM off  

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
#2 PostWysłany: 07 Cze 2015 22:40 

Tytuł.
Kosz powitalny dla nowożeńców. "Podróż poślubna".
A odbyło się to 40 lat temu. :lol: :roll:
Chyba chodzi o tzw." Rubinowe gody" po 40 latach małżeństwa ?
Nie słyszałem, żeby gdzieś hotelarze dawali jakieś bonusy z tej okazji.
Chyba że sobie extra zamówią .
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 07 Cze 2015 22:44 

No i....? Po jakie licho się czepiasz?
Ani to śmieszne ani zabawne ani nie pomogłeś, zatem do kosza sio.
 PM off  

#4 PostWysłany: 07 Cze 2015 22:50 

srebrny
Zawsze w takiej sytuacji warto napisać bezpośrednio do hotelu i przedstawić jaka jest sytuacja. Często, zwłaszcza w krajach południowych, menedżer postara się zapewnić jakiś miły prezent w pokoju przy takich niestandardowych rocznicach czy okazjach.

Kiedyś dziecko akurat obchodziło urodziny w jednym z hoteli na Cyprze i został nam na kolację doniesiony przygotowany tort dla niego - było to naprawdę miłe, ale tu akurat hotel miał dane dziecka i wiedział, że obchodzi urodziny.
W przypadku rocznicy ślubu raczej trzeba ich wcześniej poinformować. ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Cze 2015 22:51 

Jak zapłaciłaś 15.000-20.000 złotych za taki wyjazd z dużego BP to może ktoś to tam rozważy. Natomiast jeżeli standardową ofertę to już lepiej dopłać 100 zł za plecami rodziców/znajomych bezpośrednio hotelowi za taką dodatkową usługę by mieli trochę radości.
 PM off  

#6 PostWysłany: 07 Cze 2015 22:54 

niebieski
Pewnie zdajesz sobie sprawe , ze jakos uslug hotelowych jest proporcjonalna do ceny hotelu x ilosc dni. Jesli to cos porzadnego to nie wahalbym sie napisac do hotelu lub OTA, ze masz takie zyczenie (no niby, ze pytasz za ile to zrobia- a oni wiedza, ze powinni to zrobic gratis) ;)
Wielokrotnie doswiadczylem w Tunezji, ze jak ktos mial urodziny, to podczas kolacji gaslo swiatlo a kucharze wchodzili z tortem, na ktorym byly swieczki, spiewajac Happy Birthday (zreszta sala im wtorowala), bylo to bardzo mile i fajne.

#7 PostWysłany: 08 Cze 2015 07:59 

Urodziny w arabskich krajach przerabiałam, tu żadna filozofia, bo mają dane z paszportu :P .
 PM off  

#8 PostWysłany: 08 Cze 2015 09:42 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 457 365
niebieski
Kiedyś to przerabiałem z Sheratonem w Sopocie. Kontaktowałem się bezpośrednio z hotelem – otrzymaliśmy wstawkę w postaci kosza winogron, truskawek, wino, jakieś słodycze + na łóżku dekoracja z łabędzi, słodyczy, kwiatów – wszystko w kształcie serc. Z opisu może wynikać, iż było to trochę infantylne, jednakże zrobiono to z gustem i całość robiła fajne wrażenie. Ponadto nie ponieśliśmy z tego tytułu dodatkowych kosztów.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Cze 2015 13:38 

Ku potomności: napisałam bardzo uprzejmego maila i długo na odpowiedź nie czekałam:

Dear Yola,

Thank you fo your email message and for having chosen our hotel for your parents special holidays.

Upon arrival a bottle of red wine with fruits will be in your parents room and if you wish we can arrange a beautiful cake in the restaurant at dinner time to celebrate.

feel free to contact us for any additional information you may need.

Thanking you in advance, we look forward to welcoming your parents to our hotel.

Kind regards,
Nikos

Bardzo miło, mam nadzieję, że obdarowani będą zadowoleni ;) .
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#10 PostWysłany: 11 Cze 2015 13:15 
Awatar użytkownika

Loty: 74
Kilometry: 126 865
niebieski
Jako że latamy na rocznice ślubu, a także często na urodziny dopiszę swoje "trzy grosze" ;) Jak latamy sami piszę zawsze do hotelu co się święci, w 80% z tego powodu jest jakiś prezencik, np. teraz na Majorce mieliśmy rocznicę ślubu, lot wieczorny, meldujemy się w hotelu kilka minut przed północą, mija północ i Pani z recepcji mówi: "Ooo właściwie jest już Wasza rocznica ślubu" i kazała natychmiast pracownikowi zanieść butelkę schłodzonej cavy z kieliszkami do pokoju, następnego dnia, a właściwie TEGO dnia, wracamy z plaży popołudniu, a w pokoju ten sam zestaw po raz drugi:))

Jak lecieliśmy z Neckermannem w podróż poślubną musiałam pokazywać akt ślubu, wtedy babka z biura zaznaczyła co trzeba hotelowi i dostaliśmy pokój z pięknym widokiem.
Oprócz tego pamiętam, że w katalogu mieli zaznaczone, które hotele są ze specjalnymi bonusami dla nowożeńców (mój nie był) - kosz z prezentami, kolacja itp., i był jeszcze warunek, że podróż musi być do 3 miesięcy po ślubie. ;)

W Mercure w Budapeszcie miałam urodziny w momencie, kiedy ten hotel przez miesiąc również świętował swoje urodziny, o czym nie wiedziałam wcześniej:) Dostaliśmy jedną dobę gratis, a jak wróciliśmy do pokoju w ciągu dnia czekał torcik ze świeczką i z życzeniami.
Takie niespodzianki zawsze są miłe:)
2 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 11 Cze 2015 14:09 

Loty: 14
Kilometry: 21 752
My podróż poślubną spędzaliśmy na Malcie, pisząc maila do hotelu żeby potwierdzić rezerwację wspomniałam o tym, że nasz pobyt u nich będzie wyjątkowy, etc. i na miejscu okazało się, że dostaliśmy upgrade pokoju do takiego z widokiem na morze :) Także czasem warto wspomnieć o okazji jaką będziemy świętować podczas pobytu, a nuż ktoś coś dla Nas miłego przygotuje ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 11 Cze 2015 19:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja brałem ślub niedawno i po ogarnięciu noclegów dla wszystkich, tak na 2 dni przed ślubem przypomniałem sobie, że zasadniczo to my nie mamy gdzie spać. W sumie to liczyłem na jakieś kody, ale nie wpadło nic nowego... Z fajnych hoteli w odpowiadającej mi lokalizacji w mieście pokoje miał w sumie tylko jeden, szczęśliwe się złożyło, że był to nowy BW, gdzie mam ich najwyższy status (choć ten w PL zazwyczaj nic nie daje). Także napisałem do nich maila i w kilka godzin się dogadałem. Suite w cenie zwykłej dwójki. Do tego w pokoju czekały kieliszki i butelka czerwonego wina. Dostaliśmy też talon na saunę i jacuzzi na godzinę na wyłączność, tylko mieliśmy wcześniej umówić się na godzinę w recepcji. Także dzień po weselu, jak już wszystkich gości odprawiliśmy i wszystko załatwiliśmy (mieliśmy poprawiny w formie garden party, więc było trochę roboty ze sprzątaniem i innymi sprawami) to na 23 mogliśmy się wybrać na jacuzzi i wszystko super przygotowane było, ręczniki,szlafroki i kapcie czekały przy wejściu, na lewo sauna, na prawo jacuzzi, przyciemnione światło, podświetlona na kolorowo woda, widok na miasto. Pani powiedziała nam tez, że jest stolik na który da się sięgnąć siedząc w jacuzzi, więc jak chcemy to możemy wziąć sobie tam wino i że przez godzinę nikt tam nie wejdzie i ogólnie nikt już tam nie wejdzie, więc możemy siedzieć ile chcemy i jedynie, żeby do niej zadzwonić z pokoju jak skończymy to pójdzie posprzątać, ma nocną zmianę więc nie musimy się spieszyć. Jeszcze nam zaproponowali śniadaniowy room service do pokoju, ale w efekcie nie skorzystaliśmy, anie jednego, ani drugiego dnia. A jeszcze early checkin (bo chciałem jakieś rzeczy zostawić przed ślubem, czyli najpóźniej o 12 mogłem tam być i pokój już czekał) i late checkout (z którego też ostatecznie nie skorzystaliśmy). Naprawdę fajna oferta, w hotelu wszyscy bardzo mili, dość mały hotel, więc wszyscy się nas pytali jak się wszystko udało, czy coś potrzebujemy itp. itd. Także warto napisać, nie ma nic do stracenia, a zyskać można.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 11 Cze 2015 21:03 

Anonymous napisał(a):
Tytuł.

No i co żartownisiu? Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni :P .
 PM off  

#14 PostWysłany: 11 Cze 2015 21:25 
Awatar użytkownika

niebieski
@singielka_1976

Czemu się tak czepiasz jacakatowice? Zdaje się, że zwrócił tylko uwagę na to, że nowożeńcami nazwałaś małżeństwo z 40-letnim stażem, co chyba sama przyznasz, nie jest do końca poprawne. Fajnie, że się udało coś załatwić, ale złośliwości chyba niepotrzebne.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 11 Cze 2015 21:38 

singielka_1976 napisał(a):
Anonymous napisał(a):
Tytuł.

No i co żartownisiu? Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni :P .

Też się cieszę, że zrobiłaś przyjemność rodzicom.
Myślałem tylko, że zmienisz tytuł, na bardziej odpowiedni do okoliczności
Jest po staremu. To tym lepiej. Jest wesoło. :mrgreen: .
Nowożeńcy i lekko opóźniona podróż poślubna, po 40 latach. :D
 PM off  

#16 PostWysłany: 11 Cze 2015 21:55 

Anonymous napisał(a):
Nowożeńcy i lekko opóźniona podróż poślubna, po 40 latach. :D

Doprawdy nie widzę w tym nic śmiesznego ;) ,
nie spotkałeś się z takim przypadkiem, że ludzie dopiero po latach jechali w podróż poślubną?
No to tu masz taki przykład,jak widać życie zaskakuje.

-- 11 Cze 2015 21:58 --

miki_fly napisał(a):
@singielka_1976

Czemu się tak czepiasz jacakatowice? Zdaje się, że zwrócił tylko uwagę na to, że nowożeńcami nazwałaś małżeństwo z 40-letnim stażem, co chyba sama przyznasz, nie jest do końca poprawne. Fajnie, że się udało coś załatwić, ale złośliwości chyba niepotrzebne.

Pytanie kto się kogo czepia? :P
Tytuł był założony z pełną premedytacją -chyba mam takie prawo, czy się mylę? Gdyby tytuł był zły to by go moderacja już dawno edytowała.

A teraz wyjaśnię, skoro nie rozumiesz: tytuł jest taki po to, żeby inni już podobnego wątku zakładać nie musieli-taka jestem dalekowzroczna i przewidująca :lol: , mam nadzieję, że to wyjaśnienie jest dla Ciebie i dla jacakatowice wystarczające.
 PM off  

#17 PostWysłany: 11 Cze 2015 22:02 

Kończąc już ten temat.
Faktycznie. W podróż poślubną można jechać na upartego, nawet po 40 latach.
Jednak chyba się zgodzisz, że nowożeńcami i( jak w Twoim 1 poście) nazwać ich już nie można. ;)

Edit.
Twoje wyjaśnienie jest pokrętne, co do tytułu tematu.
Nowożeńcy, a "rubinowe" czy inne gody po wielu latach małżeństwa to jednak różnica.

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 11 Cze 2015 22:05, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#18 PostWysłany: 11 Cze 2015 22:03 

Loty: 134
Kilometry: 230 859
niebieski
Singielka z drugiej strony patrząc może ktoś będzie szukał na nie dla nowożeńców a 'dla rodziców', 'rubinowe gody' czy jeszcze jakoś inaczej ;)

#19 PostWysłany: 11 Cze 2015 22:06 

@jacakatowiec-skrót myślowy-mówi Ci to coś? [retoryczne]
 PM off  

#20 PostWysłany: 11 Cze 2015 22:09 
Awatar użytkownika

niebieski
@singielka_1976

Pewnie, że możesz sobie nazwać temat jak chcesz i masz do tego pełne prawo, chociaż akurat myślę, że podejście hotelu w kwestii podróży poślubnej, czyli zaraz po ślubie, a podróży na rocznicę może się sporo różnić. Chodziło mi jedynie o to, czemu tak atakujesz, kiedy ktoś tylko grzecznie zwrócił na coś uwagę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 2 gości