Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 02 Sty 2012 09:52 

Zmień dane karty na te same, ponieważ lubią anulować rezerwacje, dla których wysłali maila z prośbą zmiany danych i w ciągu 24h tego się nie uczyniło.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach Relaks na Florydzie za 3234 PLN 🌤️👙⛱️ Loty z Warszawy i noclegi blisko Miami Beach
Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎 Wakacyjne loty na Maltę z Polski od 263 PLN (w obie strony) 🌤️😎
#22 PostWysłany: 16 Maj 2012 17:06 

Loty: 49
Kilometry: 69 318
W niedzielę zarezerwowałam hotel w Londynie. Jak zawsze wpisałam dane karty prepaidowej. Do tej pory nigdy nie miałam z tym problemu - żaden hotel nie robił preautoryzacji. Tym razem dostałam maila z booking.com, że hotel wysłał maila iż jest problem z danymi do karty. Myśląc, że zrobiłam błąd wpisując dane podałam dane od nowa sprawdzając 5 razy czy się zgadzają... Dziś otrzymałam kolejnego maila od booking.com, że znowu jest problem z kartą.
Napisałam do hotelu a oni odpisali, że próbują obciążyć moją kartę za cały pobyt i się nie udaje.... I dali mi czas do 18 żeby podać im dane innej karty.

Zastanawiam się czy komuś zdarzyło się, żeby hotel zarezerwowany przez booking.com pre-autoryzował kartę na kwotę za pełen pobyt???

Teraz zastanawiam się czy na pewno chcą tylko pre-autoryzować kartę czy może chcą już mieć kasę za cały pobyt?? Zawsze wybieram hotele, za które płacę na miejscu i ten też taki z opisu był. Nie bardzo wiem co myśleć??

#23 PostWysłany: 17 Maj 2012 10:31 

1. Pre-autoryzacja to nie jest obciążenie.
2. W regulaminie booking.com jest napisane, że musisz używać karty kredytowej.
3. W booking.com każdy hotel indywidualnie ustala procedury płatności. Hotele same obciążają Twoją kartę i mają swobodę, mogą zrobić pre-autoryzację, ale nie muszą. Kiedyś na forum ktoś się nawet skarżył, że zamiast pre-autoryzacji zrobili mu normalne obciążenie a potem zwrot środków; ze względu na różnice kursowe był na tym stratny.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 09 Cze 2014 23:25 

Witam

Drugiego czerwca miałem lecieć do Lizbony, niestety z powodów zdrowotnych, atak epilepsji trafiłem do szpitala, na serwisie booking.com
zarezerwowałem 9 nocy w Lizbonie na początku marca, warunki rezerwacji były takie że hotel mógł pobrać w wypadku mojej rezygnacji lub nie pojawienia się w hotelu opłatę za pierwszą noc, tak też zrobił, po powrocie do domu zobaczyłem że nastąpiła pre autoryzacja karty na kwotę około 1590 zł od 2 czerwca do 16 czerwca, chciałbym się dowiedzieć czy po tym terminie ta kwota zostonie odblokowana i zwrócona na moje konto, obecnie booking.com jest na etapie wyjaśnień z hotelem do którego miałem pojechać.

Będę wdzięczny za ew odpowiedzi doświadczonych podróżników.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 09 Cze 2014 23:44 

Zbanowany
Wkrótce powinna być zdjęta blokada. Jeśli jednak kasa zostanie zdjęta z konta, to zwróć się do wystawcy karty o chargeback.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości