Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Gru 2011 00:42 

Witajcie prosze o porade w zwiazku z rezerwacja hotelu w Tajlandii. Zabukowalem pokoj 2 osobowy na Krabi jakies 2 miesiace temu na fly4free. Przegladajac oferty hoteli znalazlem ciekawa cene 0,01£ za dobe! Hotel nazywa sie Krabi Heritage Hotel. Okazje trzeba lapac wiec zakupilem 6 nocek. Dostalem potwierdzenie na email razem z booking confirmation number. Z mojego konta pobrano 1,02£ (oplata za booking i depozyt) po przyjezdzie mam doplacic reszte 6.30THB czyli ok 0.14£. Jestem pewny ze byl to blad w systemie rezerwacyjnym a nie zadna promocyjana oferta, czekalem wiec na jakikolwiek kontakt ze strony hotelu, ale nic..... cisza. Teraz to sam juz nie wiem czy ja mam ta rezerwacje czy nie? Moze i mam :lol: Drogi Adminie co teraz zrobic?

Ps. Zajefajna strona Gratulacje.
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek na Seszelach za 3917 PLN 🏝️ Loty i noclegi w pakiecie 👌 Wypoczynek na Seszelach za 3917 PLN 🏝️ Loty i noclegi w pakiecie 👌
Tunezja z all inclusive latem 🌊🍹 7 dni w 4* hotelu w Hammamet za 2239 PLN Tunezja z all inclusive latem 🌊🍹 7 dni w 4* hotelu w Hammamet za 2239 PLN
#2 PostWysłany: 20 Gru 2011 16:41 

Ja bym nie ryzykował i próbował skontaktować się z hotelem, coby potem nie spać pod gołym niebem ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Gru 2011 03:31 

tak tez zrobie :) czekalem na jakas podpowiedz ze strony Eweliny lub Kamila pewnie maja wieksze doswiadczenie w takich sprawach,

tak napisze do tego hotelu - ciekawe co odpowiedza :?:
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Gru 2011 09:14 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Zaskoczę cię, bo dobrze znam temat. Mam rezerwację na tym samym błędzie.

Na początek Hostelworld przez który rezerwowałeś to nie Booking.com. HW ma klientów, przynajmniej z moich doświadczeń, dość głęboko w dupie. Dlatego nie wrzucałem informacji o tym błędzie na forum.

W moim przypadku hotel również nie dawał znaku życia. Napisałem więc. Dostałem odpowiedź, która zaskakująca nie była:

Dear Mr.Kamil,

Thank you very much for your mail.Firstly. I would like to inform you that our rate at mention period is 2,200 Baht/Rm/Night.Incl daily breakfast.
We are please to apologized for did’t fill up the rate because we are just start to deal with hotelworld.com.

We hope you understand us.and looking forward to hear from you soonest.

Should you require further information,please feel free to contact me at anytime.

With B.Regards,

Po krótkiej wymianie maili napisałem, że ok, zrezygnuję, niech skontaktują się z HW i skasują rezerwację. I tu się korespondencja urwała. Jestem więc na etapie, gdy cały czas mam aktualną i potwierdzoną rezerwację.

W międzyczasie zmieniły się moje plany i do Krabi w czasie zimowej podróży nie zawitam. Sprawa przestałą mnie więc interesować. Gdybym jednak zamierzał spędzać czas tamże, napisałbym teraz do hotelu z informacją, że jeśli nie skasują rezerwacji do końca roku, będę ją uznawał za ważną i domagał się respektowania założeń umowy.

Co by się działo dalej, zależałoby od relacji hotelu z HW i postawy HW. Jeśli będziesz próbował, daj znać.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości